Badefest i Budapest

Bad er best i Budapest! Gellert-badet og Szecheneyibadet er de to mest populære. Men vi har guiden til flere...

SZECHENYI: Et vakkert beliggende og meget populært stort helårsbad i Byparken. Foto: Se og Hør
SZECHENYI: Et vakkert beliggende og meget populært stort helårsbad i Byparken. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bad deg blid i Budapest!


SEHER.NO: Byen ved Donau er et hyggelig sted å møte våren og å tine opp frosne vintermuskler i et av de dampende varme badene. Benytt gjerne anledningen til å spa ned stresset på et av byens flotte spahoteller. Budapest ble faktisk kåret til "Europas spa-by" allerede i 1934, men helt siden de gamle kelterne og romernes tid har byens varme kilder blitt brukt til helsemessige formål. Så her snakker vi om erfaring og tradisjon. Budapest er delt av Donau i bydelene Buda og Pest, med flest severdigheter på Buda-siden og best shopping og natteliv på Pest-siden. Byen har faktisk mer enn 50 badeanlegg, men vi har valgt ut et knippe av de beste. Szechenyibadet i Byparken og det verdensberømte Gellert-badet, er nok de to mest populære...


Széchenyi Spa
ANTALL BASSENG: 15 totalt. 12 thermale bad og 3 svømmebasseng.
BELIGGENHET: Byparken. Ta gul metro og gå av på holdeplassen med samme navn som badet. Taxi er også billig. Adressen er: XIV Allatkerti ut 11.
BESKRIVELSE: Et av Europas største badeanlegg er bygget over den varmeste kilden i Budapest. Mange mener dette er det fineste badet i byen. Her finnes flere glovarme utendørsbasseng som er åpent året rundt.
TILBUD: Prøv gjørmebad eller svovelbad. Mange ulike typer massasje tilbys til bra pris. Føler du dag matt, så spill sjakk med de lokale baderne i utendørsbassenget som holder 38 grader, også om vinteren.
ETTER BADET: Når du først er i Byparken, få med deg Helteplassen og Kunstmuseet. Er barna med, finnes både zoologisk hage og en fornøyelsespark like i nærheten. En av byens mest tradisjonsrike restauranter, Gundel (www.gundel.hu), ligger i området. Fint å gå tur i Byparken om sommeren. Flere utserveringer.
ÅPNINGSTIDER/PRISER: Åpent fra 06.00 til 19.00.
Inngang: Ca. 85 kroner. Massasjeprisene begynner på cirka 100 kroner, for en halvtime.
Les mer: http://www.szechenyifurdo.hu 

St. Gellért Spa
ANTALL BASSENG: 13 total. 8 thermale bad og 5 svømmebasseng.
BELIGGENHET: På Buda-siden ved foten av Gellertfjellet. Badet tilhører 4-stjerners Danubius Hotel Gellert. Adresse: XI. Szent Gellert ter 1.
BESKRIVELSE: Det mest berømte badet i Budapest ble bygget i 1918. Gellert-badet er nok det med flest turister. Likevel er omgivelsene i innendørsbadet og i termalbadene en mektig opplevelse.
TILBUD: Å svømme i det lekre innendørsbadet, med sine flotte søyler, er som å bade i en katedral. Lev deg inn i fordoms storhet, da Europas overklasse dro hit og kombinerte bade/helseferie med å bo på det luksuriøse jugendhotellet. Her er også tre deilige utendørs svømmebassenger. Termalbad og ulike massasjer. Damenes termalbad er midlertidig stengt fordi badet renoveres, men de slippes nå inn til mennene. Badedrakt-påbud. På sommeren er det fint å sole seg ved utendørsbassengene.
ETTER BADET: Når du først er på Buda-siden, ta turen opp på Slottshøyden der Slottet, Fiskerbastionen og Matthiaskirken er blant severdighetene. Smale gater, hyggelige kafeer og flott utsikt over byen og Donau. Flott utsikt har du også hvis du besøker Gellertfjellet...
ÅPNINGSTIDER/PRISER: Åpent mandag-fredag 06.00 til 19.00 og lørdag/søndag fra 06.00 til 17.00. Badet er for tiden under rehabilitering, derfor er dameavdelinge lukket. Herreavdelingen er derfor åpen annenhver dag for henholdsvis kvinner og menn.
Inngang: Ca. 110 kroner. Halvtimes massasje for ca. samme beløp.
Les mer: www.gellertfurdo.hu

Danibius Helth Spa Margitsziget
ANTALL BASSENG: 4 basseng totalt + 1 boblebad.
BELIGGENHET: På Margaret-øya ute i Donau, cirka fem kilometer fra sentrum. Enkel adkomst med hyppige trikker og busser.
BESKRIVELSE: Danubius Helth Spa Resort Margitsziget og Danubius Grand Hotel Marggitsziget er to 4-stjerners Spahoteller som er bundet sammen med en tunnel. De ligger begge på den grønne, frodige og bilfrie Margaritøya.
TILBUD: De fleste behandlinger er basert på det naturlige kildevannet, som holder 70 grader når det hentes opp - men kjøles ned til 34, 36 og 40 grader. Antistress-terapi, aromabad, vanngymnastikk, all verdens massasjer (blant annet steinmassasje), skjønnhetspleie, termalbad, boblebad, badstue, flotte svømmebassenger og muligheter til å sole seg.
ETTER BADET: Margaret-øya er en stor park, en grønn lunge i storbyen, med flotte turmuligheter. Nær hotellene har du tilgang til Japansk hage, en rosehage og et utendørs amfiteater. Du kan leie sykkel, små elektriske buggies eller du kan ri øya rundt på hest. Hotellene har gode restauranter og barer.
ÅPNINGSTIDER/PRISER: Her bor du på ett av hotellene og kjøper "full pakke". Danubius Helth Spa Resort Margitsziget er fra 1979 og alle rom har balkong, noen med utsikt over elven.
Les mer: http://www.danubiushotels.com 

Király Spa
ANTALL BASSENG: 4 totalt. 2 thermale bad og 2 svømmebasseng.
BELIGGENHET: I nærheten av Rudasbadet på Budasiden. Adresse: II Fo Utca 84.
BESKRIVELSE: Du trenger ikke reise til Istanbul for å oppleve et meget vakkert tyrkisk bad. Kiralybadet ble bygget på 1500-tallet. Her svømmer du under en vakker kuppel som slipper inn sollyset gjennom små åpninger.
TILBUD: Kos deg med termalbad, bad i badekar, finsk badstu, ulike typer massasje eller en svømmetur under kuppelen i det nydelige bassenget...
ETTER BADET: Du får kanskje lyst til å vandre i gaten langs Donau, her det finnes mange gode restauranter og utsikt til vakre broer. Parlamentet er en utrolig vakker bygning ved bredden av Donau som er verdt å se.
ÅPNINGSTIDER/PRISER: 07.00 til 18.00 for kvinner mandag, onsdag og fredag. 9.00 til 20.00 for menn tirsdag, torsdag og lørdag. Søndag stengt.
Inngang: Ca. 40 kroner. Behandling/massasje koster ekstra.
Les mer: www.kiralyfurdo.hu 

St. Lukács Spa
ANTALL BASSENG: 8 basseng totalt. 8 thermale bad, 3 svømmebasseng og et gjørmebad.
BELIGGENHET: På Buda-siden nær trikkestasjon og Margaretøya. Adresse: II Frankel Leo ut 25-29
BESKRIVELSE: Et bad bygget i 1924 som har sitt magnesiumrike vann fra kilder som holder en temperatur på mellom 21 og 49 grader. Rent estetisk står ikke dette badet i stil med eksempelvis Rudas. Revmatisk sykeavdeling finnes også.
TILBUD: I tillegg til folk flest, skal revmatikere, folk med kronisk ryggvondt og folk med muskelplager ha glede av vannet her. Her er en avdeling hvor du kan drikke kildevannet, noe som er godt for magen. Termalbad, bad i badekar med helsebringende kildevann og diverse massasjer er verdt å prøve. Og på taket kan du sole deg.
ETTER BADET: Fra dette badet er det ikke så langt til grønne parker på den bilfrie Margaretøya ute i Donau (se mer informasjon under Danubius Helth Spa Resort Margitsziget). En båttur på elven er alltid en flott opplevelse, og her får du også sett de syv broene som knytter Buda og Pest sammen. Kjedebroen er den mest berømte.
ÅPNINGSTIDER/PRISER: Mandag-fredag åpent fra 06.00 til 19.00, og lørdag/søndag 06.00 til 17.00. Kvinner mandag, onsdag og fredag. Menn de andre dagene.
Inngang: Ca. 60 kroner. Behandlinger koster ekstra.
Les mer: http://www.lukacsfurdo.hu 

Rudas Thermal Bath
ANTALL BASSENG: 4 totalt. 2 tyrkiske steambad og to basseng.
BELIGGENHET: På Buda-siden av Elisabeth-broen. Adresse: I Dobrentei ter 9.
BESKRIVELSE: Tyrkisk meget vakkert palasslignende bad oppført på 1500-tallet. Vannet kommer fra tre store kilder, Juventus, Attila og Hungaria samt 15 mindre. Egne badedager for menn og kvinner.
TILBUD: Vannet fra Juventuskilden skal ha foryngende effekt, så ta deg et karbad med vann fra denne kilden og gå ut yngre både i kropp og sinn. Stress, utbrenthet og ulike nervesykdommer skal vannet her virke positivt på - i hvert fall ifølge reklamen... Og har du mage/tarm-besvær skal du drikke vannet fra kildebrønnen...
ETTER BADET: Kanskje kommer du i shoppinghumør etter å ha badet her, og da beveger du deg over til Pest-siden og shoppinggaten Vaci utsa og dens sidegater, eller shoppingsenteret WestEnd City Center med over 400 butikker. Markedshallen, ved Frihetsbroen, rommer alt fra grønnsaker til ungarske kulinariske spesialiteter. Liker du kaker, stikker du innom en av byens eldste kafeer, Cafe Gerbeaud. (www.gerbeaud.hu)
ÅPNINGSTIDER/PRISER: Åpent mandag-fredag 06.00 til 18.00. Mandag, onsdag og fredag bare menn. Torsdag bare kvinner. I helgene både menn og kvinner adgang. Lørdag/søndag 06.00 til 14.00.
Inngang: Ca. 50 kroner.
Les mer: http://www.rudasfurdo.hu

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer