Badeferie til spottpris

Sol, bad, fest og moro. Bulgaria er som mange andre steder, bare billigere..

FOLKSOMT:  I Bulgaria finner du kilometer med lange hvite strender.  Stranden fylles opp utover dagen.
FOLKSOMT: I Bulgaria finner du kilometer med lange hvite strender. Stranden fylles opp utover dagen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Golden Sands bærer sitt navn med rette. Her på Bulgarias svartehavskyst strekker den fire kilometer lange sandstranden seg deilig bortover, sola skinner, havet er blått og feriegjestene soler seg, bader og ler.


Vi kunne like gjerne vært på Mallorca, Rhodos, Amalfi-kysten, Costa del Sol eller Gran Canaria – noen av stedene forholdsvis kostbare, andre rimelige – men her i Bulgaria strekker pengene til på en måte vi ikke er vant til hjemme i Norge. En treretters middag med vin og kaffe koster ikke engang en hundrings, en øl eller et glass vin får du gjerne for under en tier, badeeffekter, is, brus og andre ting du kjøper på stranden er vesentlig billigere enn vi er vant til. Dette kan vi like!


Plass til alle!

Bulgaria, og spesielt Svartehavskysten, er det perfekte feriested for en barnefamilie med presset økonomi eller en vennegjeng som vil ha det gøy en ukes tid og ikke har all verdens budsjett. Her er det plass til alle kategorier feriegjester, og du finner både barnevennlige tilbud og flotte partymuligheter.


Sunny Beach og Albena er andre populære feriesteder langs den bulgarske Svartehavskysten, slett ikke ulike Golden Sands. Dette er også forholdsvis små og oversiktlige feriebyer der mulighetene for billig adspredelse er mange og strendene er fantastiske.

Bulgaria er selvsagt også mer enn party, og alle charteroperatørene som arrangerer turer hit, har nok av utflukter å tilby. Du kan være med å båtturer, besøke den lille byen Nessebar (fem kilometer sør for Sunny Beach) som har havnet på UNESCOs eksklusive verdensarvliste på grunn av sin flotte bebyggelse fra senmiddelalderen, eller du kan dra til Varna og shoppe.


Variert shopping


For øvrig finner du flust med shoppingmuligheter der du er også. I Golden Sands fant vi kopivarer av absolutt alt av merkeklær, blant annet Dolce & Gabbana, Gucci, Diesel og Levi’s. Vesker og sko er gunstige kjøp i Bulgaria, og sølvsmykker kan man også få god pris på. Men som alltid – pass deg for luringer.

Bulgarias valuta er leva, og det kan lønne seg å veksle før du reiser hjemmefra. Du kan risikere til dels høye gebyrer om du veksler lokalt. Hva du enn gjør, må du iallfall ikke veksle penger ”på gaten” der du garantert vil bli lurt. Det er mye mafiavirksomhet i Bulgaria, og Golden Sands er av denne grunn inngjerdet.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer