Maren Teien Rørvik

Babylykke for NRK-profilen

- Livet smiler og kjennes helt komplett, skriver hun på Instagram.

BLE MAMMA: I helgen delte NRK-profil Maren Teie Rørvik den gledelige nyheten om at hun har fått en liten datter. Foto: Ole Kaland/ NRK
BLE MAMMA: I helgen delte NRK-profil Maren Teie Rørvik den gledelige nyheten om at hun har fått en liten datter. Foto: Ole Kaland/ NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den populære hundetreneren Maren Teie Rørvik fra NRK-programmet «Fra bølle til bestevenn» avslører at hun er blitt mamma til en liten jente sammen med ektemannen Jørgen Teien Rørvik.

Den gledelige nyheten deler Rørvik på Instagram-profilen sin, med sine over 20 000 følgere. På bildet sitter tv-profilen ute i naturen med to av hundene sine og en barnevogn.

- Livet smiler og kjennes helt komplett! Vår lille jente har meldt sin ankomst og vi er i lykkerus, skriver hun.

Det var VG som først omtalte saken.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Maren Teie Rørvik.

BLITT MAMMA: Helene Olafsen forteller om livet som nybakt mamma i forrige ukes «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

Ikke streng mor

I et tidligere intervju med VG har Rørvik fortalt at hun ikke kommer til å bli en streng mamma.

- Å være streng forbinder jeg med dominans og frykt, det ligger ikke for meg. Men jeg håper å klare å skape en trygghet for barnet vårt ved å være tydelig, hyggelig og snill, fortalte hun tidligere i år til avisen.

Som tidligere nevnt er Rørvik programleder for den svært populære NRK-serien «Fra bølle til bestevenn». Etter tv-seriens premiere 3. januar har opptil 1,1 millioner fulgt Rørvik og de seks «bøllete» hundene som skal lære å oppføre seg gjennom programmet.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Svarte på kritikken

Det skal likevel nevnes at reaksjonene ikke bare har vært positive, og det har blant annet blitt debatt om hundedressur.

Blant annet har Norsk Atferdsgruppe for Selskapsdyr (NAS) stilt seg kritisk til treningsmetoder som blir brukt i programmet. I debattspaltene til Dagbladet har hundeeksperter både forsvart og kritisert programmet.

- Det som er problemet er at det i treningen blir puttet inn tilført straff. I intro til serien sies det at det brukes positiv hundetrening, og tilført straff hører ikke hjemme der, uttalte atferdskonsulent og NAS-leder Kjerstin Vinsjansen Gjertsen til NRK.

I slutten av februar kommenterte Rørvik tilbakemeldingene rundt tv-programmet i et innlegg på Instagram.

- At noen kom til å trekke bastante slutninger altfor tidlig på grunn av manglende innsikt eller misforståelser, det forventet vi alle. Når månedsvis med trening og atferdsanalyser skal klippes ned til noen sekunder som skal vises på TV så blir det alltid sånn, var noe av det NRK-profilen skrev.

View this post on Instagram

Mange spør hvordan det går med meg oppi "stormen" rundt tv-programmet. Jeg kan melde om at det går veldig bra! Det har vært enormt bra respons og egentlig overraskende lite kritikk. For at noen kom til å trekke bastante slutninger alt for tidlig pga manglende innsikt eller misforståelser, det forventet vi alle. Når månedsvis med trening og atferdsanalyser skal klippes ned til noen sekunder som skal vises på TV så blir det alltid sånn. Responsen generelt har vært overveldende positiv med enormt mye hyggelige tilbakemeldinger! Vi som har vært med vet at både eierne og hundene har fått gode opplevelser, har blitt motivert til å gjøre rett og fått senket stresset sitt betydelig slik at de har fått mer harmoniske liv sammen. Vi har fjernet korreksjoner og brukt positive løsningsmetoder på en rekke ulike atferdsproblemer og hundene har hele veien blitt motivert til å gjøre rett. Det soleklare flertallet av seerne har også fått med seg dette, og det er så fint å merke at enda flere har blitt inspirert til positiv trening av hund. Med seertall på godt over millionen så vet media at det engasjerer, og da blir de sultne - de vet at her kan de hente mye klikk, delinger og liv i kommentarfeltene. Derfor ble det overraskende mye medieoppmerksomhet rundt det lille som bevegde seg av kritikk. Det var selvsagt litt kjipt for meg at noen så få og skulle få såpass mye oppmerksomhet når alt de kom med var feil og misforstått, men der ble jeg altså en erfaring rikere og har nok fått litt tykkere hud. Man kan aldri gjøre alle fornøyd, men når hundene og hundeeierne i serien har fått bedre relasjon og et finere liv sammen, og nesten hele landet sitter igjen med noe givende og positivt, da kan man ikke annet enn å være skikkelig stolt og fornøyd. Takk for reisen! Nå går jeg inn i permisjon🤰 og gleder meg enormt til det!

A post shared by Maren Teien Rørvik (@hundetrenermaren) on

- Vi som har vært med vet at både eierne og hundene har fått gode opplevelser, har blitt motivert til å gjøre rett og fått senket stresset sitt betydelig slik at de har fått mer harmoniske liv sammen, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Filmparet venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer