Susanne Sundfør ble mamma:

Babylykke for artisten

Susanne Sundfør avslører på sosiale medier at hun har blitt mamma.

BLE MAMMA: Artist Susanne Sundfør avslører at hun har blitt mamma. Det gjør hun under en spørsmålsrunde på Instagram. Foto: Gitte Johannessen/ NTB scanpix
BLE MAMMA: Artist Susanne Sundfør avslører at hun har blitt mamma. Det gjør hun under en spørsmålsrunde på Instagram. Foto: Gitte Johannessen/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske artisten Susanne Sundfør (34) er en av landets mest anerkjente musikere. Femmerne og sekserne trilles ofte når hun gir ut musikk, og liveshowene hennes høster ofte store mengder ros.

Hun har alltid vernet godt om privatlivet. Nå kommer hun imidlertid med en privat avsløring på sosiale medier. Tidligere i sommer delte hun et bilde av seg selv med det som tilsynelatende var en gravidmage, der det kom frem at hun hadde ventet barn.

Det var derimot uklart om hun gikk gravid, eller allerede hadde født. Under en spørsmålsrunde på Instagrams historiefunksjon fredag kan hun imidlertid røpe at hun har blitt mamma for første gang.

ANERKJENT ARTIST: Susanne Sundfør avbildet på Spellemannprisen 2015, der hun vant hele tre priser: Årets popsolist, årets album og årets produsent. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
ANERKJENT ARTIST: Susanne Sundfør avbildet på Spellemannprisen 2015, der hun vant hele tre priser: Årets popsolist, årets album og årets produsent. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

På et spørsmål fra en følger om hva som er hennes favorittserie på Netflix for øyeblikket, svarer hun følgende:

«Siden jeg nettopp fikk en baby, så har jeg sett mye på det programmet om det første året i livet. Husker ikke tittelen».

BEKREFER BABY: Susanne Sundfør har blitt mamma. Foto: Skjermdump Instagram
BEKREFER BABY: Susanne Sundfør har blitt mamma. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

På et annet spørsmål, der en følger spør hva hun har gjort den siste tiden, svarer hun:

«Jeg har vært opptatt med å gro en baby i livmoren min, så jeg har egentlig bare vært opptatt med det. Pluss at jeg har lest masse bøker», skriver Sundfør.

«Sentral del av å være et menneske»

Videre skriver artisten at hun fremdeles lar seg fascinere av andre ting, men at hun er helt forelsket i familien sin.

«Jeg har blitt fortalt av så mange at når du blir mamma, så mister du interessen i andre ting og fokuserer bare på barnet. Jeg er fremdeles uendelig fascinert og nysgjerrig på omgivelsene, og inspirert til å skrive, lese og høre, samtidig som jeg er helt forelsket i familien min», skriver hun.

FORELSKA: På Instagram skriver hun at hun er helt forelska i familien sin, etter at hun nå har blitt mamma. Foto: Skjermdump Instagram
FORELSKA: På Instagram skriver hun at hun er helt forelska i familien sin, etter at hun nå har blitt mamma. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Den gledelige nyheten kommer, som nevnt, bare noen uker etter at 34-åringen publiserte et innlegg på Instagram der hun poserte med det som tilsynelatende var en voksende babymage.

«Å, og dette skjedde! Kontroversiell mening nummer én: ikke la noen få deg til å føle deg dårlig for å få barn. Det er en sentral del av å være et menneske», åpnet hun innlegget med.

GRAVID: Tiril Sjåstad Christiansen forteller til Dagbladet at kroppen hennes kjennes ut som en innvendig badstue. Video: Julie Easter Christiansen / Rød Løper Vis mer

Nervøst sammenbrudd

Som nevnt har Sundfør holdt kortene tett til brystet hva gjelder privatlivet sitt. I 2017 stilte hun imidlertid opp i et intervju med The Telegraph, der hun avslørte at privatlivet hennes krasjlandet samtidig som karrieren for alvor tok av med albumet «Ten Love Songs».

- Jeg tok på meg for mye ved å produsere det selv. Det hjalp ikke at jeg drakk og røykte og ødela stemmen min. Og ja, jeg gikk gjennom noen dårlige forhold, noen brudd, og personlige problemer som jeg har slitt med i flere tiår, og alt kulminerte i et nervøst sammenbrudd, sa hun til The Telegraph.

Videre fortalte artisten at hun er en veldig emosjonell person som suger til seg det som skjer rundt henne.

- Det ble en krise. Etterspillet av den emosjonelle påkjenningen var en depresjon, og det er første gang det har hendt meg. Kroppen klarer det ikke lenger, så den bare skrur av en stund. Ingenting engasjerte meg. Jeg hadde ikke lyst til å spise. Jeg hadde ikke lyst til å gjøre noe som helst, fortalte hun den gang.

«Først og fremst artist»

Som nevnt er det heller sjelden at Sundfør er i media, spesielt med noe som omhandler privatliv. Når hun først blir omtalt, har det ofte skapt debatt og kontroverser.

Hun ble for eksempel meget omdiskutert i 2007, da hun ytret følgende korte setning i Spellemann-takketalen sin:

«Jeg er først og fremst artist, ikke først og fremst kvinne».

Tre år seinere fulgte hun opp med å trekke seg fra Spellemann-klassen «årets kvinnelig artist» fordi hun var kritisk til at mannlige og kvinnelige artister ble vurdert hver for seg.

I tillegg skapte det flere avisoppslag da hun ba deler av publikummet sitt om å spise bæsj etter en konsert på Kongsberg i 2012.

LES OGSÅ: Slakter sexen med eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer