SKAPER DEBATT: "Seksuell legning er ikke et valg" er kampanjens slagord. På babyens arm står det "Homoseksuell." Foto: STELLA PICTURES
SKAPER DEBATT: "Seksuell legning er ikke et valg" er kampanjens slagord. På babyens arm står det "Homoseksuell." Foto: STELLA PICTURESVis mer

Babyen Italia raser over

Homoseksuell baby-reklame skaper raseri i Italia.

SEHER.NO: En reklamekampanje som viser en nyfødt baby med et bånd rundt hånden hvor det står: "Homoseksuell", skaper stor debatt og raseri i Toscana i Italia, melder PinkNews.co.uk.

Regjeringen i den italienske provinsen skal trykke opp tusenvis av postere med den nyfødte babyen og henge dem opp over hele Toscana, som en kampanje mot diskriminering av homofile og lesbiske.

- Homoseksualitet er ikke en last og skal derfor ikke fordømmes - eller verre forfølges, sier en embetsmann fra Toscana til avisen "Corriere della Sera", ifølge PinkNews.co.uk.

Kampanjens slagord  "Seksuell legning er ikke et valg" skal ha skapt splid blant homofile italienere, mens konservative politikere er rasende over at det i det hele tatt er brukt penger på å lage en slik kampanje.

- Selvfølgelig er det normalt å være homoseksuell for en som er det, men jeg er ikke sikker på at det er genetisk bestemt, sier en annen til AAP.

LES HER: Vil gjøre homsene stolte