Jens Christian Nørve og coronaviruset:

Babydrama: - En kamp mot klokka

TV 2-profilen kunne gått glipp av datteras fødsel grunnet innreiseforbudet til USA.

HASTET AVGÅRDE: Jens Christian Nørve og samboeren måtte framskynde planene for å hente dattera i USA. Landet har innført innreiseforbud fra midnatt lørdag. TV 2-profilen fikk endret planene med et nødskrik, og er nå på vei over dammen. Foto: Siv Johanne Seglem
HASTET AVGÅRDE: Jens Christian Nørve og samboeren måtte framskynde planene for å hente dattera i USA. Landet har innført innreiseforbud fra midnatt lørdag. TV 2-profilen fikk endret planene med et nødskrik, og er nå på vei over dammen. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Publisert

I desember i fjor kunne den populære TV 2-programlederen Jens Christian Nørve (42) og kjæresten Tommy Børresen (34) dele den hyggelige nyheten om at de venter sitt første barn sammen.

Det delte «Åsted Norge»-programlederen i et innlegg på Facebook, der han kunne avsløre at han og Børresen skal få ei jente i løpet av våren. Paret benytter seg av surrogati, og skal i disse dager til USA hvor dattera deres snart blir født.

Parets babyplaner har imidlertid møtt på en rekke hindre grunnet coronaviruset som herjer rundt i verden, og som også har ført til at USA stanser innreiser fra mange land i Europa. Tiltaket trer i kraft ved midnatt lørdag - noe som har gått utover Nørve og Børresens planer. De skulle opprinnelig reise til USA neste uke, men har nå framskyndet reisen grunnet innreiseforbudet.

BLIR FORELDRE: Jens Christian Nørve og Tommy Børresen blir snart foreldre for første gang - til ei jente. Her er paret i 2017. Foto: Se og Hør
BLIR FORELDRE: Jens Christian Nørve og Tommy Børresen blir snart foreldre for første gang - til ei jente. Her er paret i 2017. Foto: Se og Hør Vis mer

- En kamp mot klokka

Nørve er fredag på vei til USA, og har i all hast har kommet seg på et fly fra København til USA. I verste fall kunne han og kjæresten risikert å ha gått glipp av datteras fødsel som er kort tid unna.

Nørve har delt et innlegg om situasjonen med sine venner på sin private Facebook-profil, som Se og Hør har fått tillatelse til å sitere.

TV 2-profilen beskriver det hele som en kamp mot klokka.

- Kjære venner. Dette har vært en liten kamp mot klokka, men nå er jeg endelig på vei til USA. Tommy landet i natt norsk tid og er trygt på plass. Vi bråvåknet i går tidlig til nyheten om at Trump vil nekte innreise fra blant annet Norge fra i natt, skriver han, og fortsetter:

- Vi fryktet i noen timer at vi ikke skulle rekke fødselen til jenta vår om noen uker. Men vi fikk heldigvis tak i flybilletter før alt ble utsolgt. Vi er friske og symptomfrie, men vi skal holde oss på hotellet de neste ukene. Det viktigste er at vi kommer oss inn før USA stenger dørene.

42-åringen takker samtidig for alle de støttende meldingene den siste tida.

- Vi har det bra! Det viktigste nå er: - Ta vare på hverandre, skriver han avslutningsvis.

- Gleder meg

Det var i starten av desember i fjor paret kunne dele gladnyheten om at de skulle bli foreldre.

«Kjære familier og venner. Snart blir vi tre! Tommy og jeg venter ei lita jente til våren. Vi er ubeskrivelig glade og nå teller vi ned til vi får en ny sjef hjemme. Og ja, vi har allerede blitt tussete», skrev Nørve på sin private Facebook-profil da.

KJENTE FJES: Her er Nørve sammen med kollegaen Kadafi Zaman. Foto: NTB Scanpix
KJENTE FJES: Her er Nørve sammen med kollegaen Kadafi Zaman. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den gang sa Nørve til Se og Hør at han gledet seg stort til å bli pappa.

- Dette er stort. Jeg har nesten ikke ord. Vi er bare ubeskrivelig lykkelige, og går nå bare og teller dager til vi får hilse på den lille jenta, jubler han, og legger til at det ikke er tvil om at jenta kommer til å bli sjefen i huset.

- Men vi gleder oss sånn til den nye hverdagen sammen med henne, la han til.

Nørve og Børresen møttes gjennom en felles bekjent i 2015. Førstnevnte var tidligere gift med kollegaen Geir Håkonsund (37), men i 2016 gikk de hver til sitt etter ti års ekteskap.

Jens Christian Nørve har jobbet i TV 2 i to tiår og er kanskje best kjent som programleder i «Åsted Norge» - som har gått på skjermen siden 2016. Der får tv-seerne hver uke et innblikk i politiets arbeid, og man får følge jakten på landets ettersøkte.

LES OGSÅ: - Mitt bidrag til fellesskapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer