Graviditet:

Babyboom i kjendis-Norge

- Vi gleder oss til å møte den lille.

VENTER BARN: Programleder Katarina Flatland er bare en av mange kjendiskvinner som venter barn i år. Foto: TV 2
VENTER BARN: Programleder Katarina Flatland er bare en av mange kjendiskvinner som venter barn i år. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

I disse dager later mye til at vi går mot en real babyboom i kjendis-Norge dette året. Mens enkelte skal bli foreldre for første gang, venter andre barn igjen.

På Instagram har mange allerede foreviget graviditeten, og de voksende babymagene hamstrer flere tusen likerklikk.

SE TV: På Instagram avslørte Shay Mitchell nylig at hun er gravid. Nå røper hun kjønnet på babyen i denne elleville videoen. Video: @shaymitchell Vis mer

- Premien er snart her

Programleder Katarina Flatland (31), som venter en liten gutt med ektemannen Harald Dobloug (31), er blant dem som venter sitt aller første barn.

På Instagram har hun delt flere oppdateringer gjennom svangerskapet med sine over 85 000 følgere, noe hun også gjorde i slutten av juli. For Flatland og ektemannen nærmer den nye tilværelsen som foreldre seg nemlig med stormskritt.

«Vi gleder oss sånn til å møte den lille. Hovne ben, halsbrann og sittende sovestillinger er null stress når premien snart er her», skriver hun til et bilde hvor hun stolt viser frem babymagen.

Det nye familiemedlemmet er ventet i månedsskiftet september/oktober, og foreldrene har allerede lyttet til hjerteslagene flere ganger.

- Jeg har tatt med meg et dopplerapparat hjem fra jobb noen ganger. Da hører man barnet gjennom ultralyd, har Harald, som er lege og gründer tidligere sagt til Se og Hør.

- Så sitter vi her og hører på hjerterytmen, som de to medisin-nerdene vi er. Og jeg kan avsløre at det ikke blir tvillinger. Det kan jo være greit, det blir sikkert tilstrekkelig mye nytt å forholde seg til med én, sa Katarina selv den gang.

Venter tvillinger

Mens Katarina og Harald venter sitt første barn sammen, skal treningsinfluenser Inger Houghton (35), kanskje best kjent som «Inger in Dubai», bli tvillingmamma. Fra tidligere har hun og ektemannen også datteren Kaia sammen.

Da Se og Hør snakket med henne i slutten av juli, var hun litt over 23 uker på vei med de to babyene - en gutt og ei jente. Influenseren la ikke skjul på at hun er glad paret venter en av hvert kjønn.

- Det var akkurat det jeg håpet på. Tvillinger har lett for å bli sammenlignet på en helt annen måte enn vanlige søsken tror jeg, men nå blir det mindre naturlig ettersom det ikke er samme kjønn. Det er gøy med jente så jeg får brukt de fine barneklærne jeg har etter Kaia, men også det at jeg skal få oppleve å bli guttemamma er stort, sa hun.

I likhet med Flatland har også Inger, som nå er seks måneder på vei, delt flere bilder av babymagen med følgerne sine, gjerne i forbindelse med trening.

- Vet det blir slitsomt

Mamma igjen skal også artist Tone Damli (32) bli. Hun og samboer Markus Foss (38) har datteren Billie fra tidligere, og venter nå en liten gutt sammen. Tone har tidligere fortalt at svangerskapet er annerledes enn da hun ventet sitt første barn.

- Jeg har kort lunte, blir fort sint og lei meg, men også glad. Alle følelser blir forsterket. Det er frustrerende, for jeg kjenner ikke meg selv igjen. Jeg gleder meg til det trekker seg tilbake, sa hun til Se og Hør tidligere i sommer, og la til at hun er spent på hverdagen med to barn:

GRAVID: Artisen Tone Damli åpner seg om hvordan graviditeten påvirker sexlysten i Iselin Guttormsens podkast «G-punktet». Vis mer

- Jeg vet jo hva jeg går til når vi nå får et lite barn, men jeg har aldri hatt to før. Jeg regner med at man får hendene fulle, vet det er slitsomt, men gleder meg veldig. Det blir hyggelig og utmattende.

På Instagram har Tones over 308 000 følgere fått se flere glimt av babymagen hennes, som da hun i helga bar Billie på ryggen på tur.

«Her er det bare å feste setebeltet og holde seg fast. Balanse», skriver hun.

Sommerfin babymage

I midten av juni kunne også «Paradise Hotel»-programleder Triana Iglesias (38) og forloveden Mikael Gabriel (29) dele den gledelige nyheten om at de skal bli foreldre. Det avslørte hun selv på Instagram, i et innlegg som senere er blitt slettet.

RØPER HEMMELIGHETER: «Paradise Hotel»-programleder Triana Iglesias røper detaljer folk flest kanskje ikke visste om der populære programmet. Video: Jonas Scheie Hammer / Edit: Kine Falch Vis mer

«Så jeg er overbegeistret over å endelig dele enda en velsignelse: Et lite menneske som skal bli med oss på denne reisen vokser», skrev hun.

Den siste tiden har den vordende moren vist frem babymagen ved flere anledninger, både i en sommerlig rosa kjole, men også iført et skjørt og magetopp.

- Merkelig og nydelig

Triana er ikke den eneste programlederen for et realityprogram som venter sitt første barn. Det gjør nemlig også «Farmen kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen (25) og forloveden Stian Lauritzen (32).

Tiril har tidligere sagt til Se og Hør at hun ser frem til å bli mamma.

GRAVID: Tiril Sjåstad Christiansen forteller til Dagbladet at kroppen hennes kjennes ut som en innvendig badstue. Video: Julie Easter Christiansen / Rød Løper Vis mer

- Det blir helt spinnvilt. Jeg merker at jeg koker, jeg er en innvendig badstue. Jeg leste på nettet at gravide ofte er varmere enn til vanlig, og det merker jeg på nå - det er helt krise. Nå renner det, jeg må ha serviett, sa hun lattermildt tidligere i sommer.

På Instagram har hun også delt et glimt av babymagen, blant annet på båttur i slutten av juli.

«Vår lille krabat har begynt å turne rundt inni her denne uken. Noe av det merkeligste og nydeligste jeg noensinne har kjent på», skrev hun.

Matcher

Også P3-profil Tuva Fellman (33) viser frem den voksende magen. I matchende Marius-genser med forloveden Ronny Brede Aase (33), skriver hun følgende:

«Sommeren har vært både fin og rar, men mest fin».

Paret avslørte babynyheten i sin egen podkast, et knapt år etter at de forlovet seg.

«Ronny har spurt om vi skal gifte oss. Jeg svarte ja», delte hun den gang på Instagram.

- Vi er glade og koser oss i Sogn og Fjordane, skrev det nyforlovede paret i en SMS til Se og Hør.

GRAVID: Superstjerna Katy Perry venter barn med skuespillerkjæresten Orlando Bloom, og er slett ikke redd for å vise fram sin høygravide mage. Video: Rød Løper Vis mer

Blir storebror

Blogger Julianne Nygård (30), kanskje best kjent som «Pilotfrue», har sammen med ektemannen Ulrik Nygård (40) vært åpen om sine utfordringer med å få barn. Ekteparet valgte å dele både prøverørsforsøk, spontanaborter, samt opp- og nedturer med bloggleserne, men også med tv-seerne i realityserien «Bloggerne».

Gleden var derfor stor da sønnen Severin kom til verden for to år siden.

I begynnelsen av juli kunne de også avsløre at de venter sitt andre barn, og at Severin altså skal bli storebror.

GRAVID: Ekteparet Julianne og Ulrik Nygård venter barn igjen. Slik avslører de nyheten. Reporter: Thea Hope Vis mer

På Instagram har Julianne flere ganger vist frem babymagen, men har så langt ikke avslørt om paret venter ei jente eller en gutt.

«Severin og jeg vet noe ikke du vet … Blir det en gutt eller en jente denne gangen tror dere?», skrev hun til følgerne sine i slutten av juli.

Det er med andre ord ventet mange barn i kjendis-norge den kommende tiden, og blant andre politiker Hadia Tajik, artist Lene Marlin, «Farmen»-Gautes forlovede Cathrine Montero Moen er blant dem som står overfor familieforøkelse.

LES OGSÅ: Stjernesønnen er ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer