Emma Ellingsen:

- Ba til gud om å våkne med en vagina

18-åringen åpner opp om den kommende operasjonen.

BETYR MYE: Emma Ellingsen legger ikke skjul på at den kjønnskorrigerende operasjonen betyr mye for henne. Foto: NTB Scanpix
BETYR MYE: Emma Ellingsen legger ikke skjul på at den kjønnskorrigerende operasjonen betyr mye for henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Emma Ellingsen (18) ble for alvor kjent gjennom TV 2-serien «Født i feil kropp», og har siden den gang delt åpenhjertig om sin historie som transkjønnet. Det har hun gjort både på tv-skjermen, på sin Youtube-kanal og til sine hundretusenvis av følgere på Instagram.

I september ble den unge jenta myndig. For de fleste på samme alder, betyr 18-årsdagen at man kan kjøre bil og kjøpe alkohol, men for Emma er det noe langt viktigere hun ser frem til.

Nå er hun nemlig gammel nok til å ta en kjønnskorrigerende operasjon, en operasjon hun virkelig ser frem til.

Livet på vent

Denne uken gjestet 18-åringen Ida Fladens (33) podkast, «Ida med hjertet i hånden», hvor hun blant annet fortalte om sine forventninger til operasjonen. På spørsmål fra Fladen om hva operasjonen betyr for henne, svarer en ærlig Emma at dette er en operasjon som gjør at hun virkelig kan starte livet.

- Det betyr at jeg kan være komfortabel med kroppen min fullt og helt. Jeg føler at den operasjonen er det som holder mye av fremtiden min, og at jeg ikke kan starte livet mitt før jeg har fått den operasjonen. Jeg har bare lyst til å få den operasjonen og gjøre alt for at jeg er helbredet og kan starte med det jeg vil.

Den 18 år gamle jenta fra Tønsberg begynte tidlig på pubertetsutsettende tabletter. Disse stoppet opp produksjonen av testosteron, slik at hun unngår stemmeskifte og skjeggvekst. Da hun var 16 år startet hun også på kvinnelige hormontilskudd.

Lang venteliste

Den kjønnskorrigerende operasjonen har en lang venteliste, og foreløpig har Emma bare vært på en konsultasjon. Der fortalte en kirurg hvordan operasjonen fungerer, men Emma fikk vite at det kan ta en stund før hun får denne. I podkasten legger ikke 18-åringen skjul på at det er en stor og omfattende operasjon hun skal gjennom.

- Jeg tror selve operasjonen tar seks timer og man er ikke helbredet før etter to måneder, tror jeg. Man må være på sykehuset i to uker, og jeg tror man kan prøve å gå etter den første uken. Men utenom det, må man bare ligge helt nede, forteller Emma.

STØTTENDE FAMILIE: Her er Emma Ellingsen avbildet på Se og Hørs kjendisgalla i 2017 sammen med moren Tina, faren Paal og søsteren Mia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STØTTENDE FAMILIE: Her er Emma Ellingsen avbildet på Se og Hørs kjendisgalla i 2017 sammen med moren Tina, faren Paal og søsteren Mia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Til tross for at operasjonen er omfattende, har Emma aldri vært i tvil om at det er det rette for henne. Hun forteller likevel at tanken «hva, hvis», har streifet henne, men forteller at hun alltid har ønsket seg et kvinnelig underliv.

- Jeg husker før når jeg var mindre, så lå jeg i sengen og ba til gud om at jeg i morgen kunne våkne opp med en vagina, eller en jentetiss da, forteller Emma i podkasten.

ÅPNER OPP: Influencer Emma Ellingsen (18) vil være en talsperson for mennesker som er født i feil kropp. Nå deler hun sine tanker om ungdomstida, kjærlighet og forelskelse. Reporter: Julie Solberg / Video: Emilie Rydning Vis mer

Føler seg klar

Det er Oslo universitetssykehus som har landsfunksjon for utredning og behandling av transseksuelle personer. Først etter ett til to år med hormonbehandling, kan en operasjon vurderes.

Da Se og Hør snakker med Emma forteller hun at hun ikke gruer seg til operasjonen, ettersom hun har ventet på den lenge og føler seg klar.

- Kommer du til å dele om operasjonen etter at du har operert?

- Det tror jeg, men man vet jo aldri. Jeg tror nok at jeg kommer til å gjøre det, sier Emma.

View this post on Instagram

emma the vampire slayer!

A post shared by emma the vampire slayer (@emmaellingsenn) on

At den kommende operasjonen blir mye omtalt i mediene, synes hun bare er bra. Emma har hele veien vært opptatt av å spre kunnskap rundt det å være transkjønnet, og har et sterkt ønske om å normalisere transseksualitet og hjelpe andre i samme situasjon.

- Jeg synes det er viktig at folk får vite mer om det, slik at man kan få bort fordommene om å være født i feil kropp, fortsetter hun.

Emma legger ikke skjul på at det hun ser mest frem til med operasjonen, er å bli komfortabel med egen kropp.

- Det er det eneste jeg gleder meg til. Jeg er på en måte komfortabel med alt annet på kroppen min, utenom underlivet.

NETTHETS: Emma Ellingsen er nominert til "Årets influencer" og har vært åpen om det å være født i feil kropp. Reporter: Ruben Pedersen Video: Frida Andersen Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Drukner i frierbrev fra fansen

I podkasten kommer de også inn på temaer som kjærlighet. Da kunne 18-åringen fortelle at kjærligheten er «ikke eksisterende» i livet hennes i dag.

Det skal likevel ikke stå på tilbud og frierbrev. Da Dagbladet møtte tønsbergjenta i fjor høst, kunne hun nemlig avsløre at hun daglig mottar forespørsler fra det motsatte kjønn.

- Det er mest fra andre land faktisk. Folk som skriver at de vil gifte seg med meg, fortalte Ellingsen.

- Den sykeste forespørselen må ha vært fra Dubai. Da var det en som skrev at jeg skulle komme til Dubai, og at vi skulle gifte oss. Han tilbød seg å betale flybillett, og sa han skulle betale for hele oppholdet mitt. Det tok jeg ikke seriøst, la hun til.

LES OGSÅ: Tvillingsøstrene ble tvillingbrødre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer