FIKK HJEMLENGSEL:  Anthony K. Bratli hevder han selv ba om å bli stemt ut fordi han savnet kona og sine fire barn hjemme i Norge. Foto: TV 3
FIKK HJEMLENGSEL: Anthony K. Bratli hevder han selv ba om å bli stemt ut fordi han savnet kona og sine fire barn hjemme i Norge. Foto: TV 3Vis mer

- Ba selv om å bli stemt ut

Familien ble viktigere enn finaledrømmen for Robinson-Anthony.

SEHER.NO: Kun en uke etter at han var med å sende Øyvind Olsen hjem fra "Robinson-ekspedisjonen", måtte Anthony K. Bratli (41) søndag selv si farvel til sine lagkamerater.

Men Anthony avslører overfor seher.no at han ikke var like overrasket som TV-seerne over at det var ham som ble stemt ut.

- Egentlig hadde vi tenkt å stemme ut Nadia, men før øyrådet innså jeg at dersom jeg røk ut etter sammenslåingen, så måtte jeg bli igjen til finalen for å stemme. Og når man har kone og fire barn i alderen to til seksten år hjemme, så bestemte jeg meg for å be George og Christopher å stemme meg ut, sier han til Seher.no.

Bratli har tidligere i ekspedisjonen blitt anklaget for å skade lag Sørs Johnny Nordseth med vilje og å prøve å bestikke sin lagkamerat Britt Carin Jonassen.

- Tapte med vilje

I søndagens episode ble både Britt Carin og Andrea Huseby - som var en del av alliansen til Anthony, George og Christopher - tvunget til å gå over til lag Sør.

Ifølge Anthony hadde lag Nord derfor bestemt seg for å tape Robinsonkampen med vilje.

- Dersom lag Sør hadde vunnet, regnet vi med at de ville kvitte seg med Andrea, som var kommet over til dem. Derfor ville vi heller tape for å kvitte oss med Nadia. Men vi bestemte oss for å gjøre alt for å kamuflere det slik at det ikke så opplagt ut.

Til tross for at han fra dag en valgte å ta ledelsen på lag Nord, synes Anthony ikke det var noe nederlag å måtte reise hjem tidlig fra ekspedisjonen på grunn av hjemlengsel.

- Jeg er en veldig familiekjær mann og var i en litt annen situasjon enn de fleste andre deltakerne, ettersom jeg var en av de eldste på øya. Selv om jeg hadde veddet mye på forhånd på at jeg ville være med helt til finalen, så skal man ikke angre på ting man har gjort, sier han.

- Vinn-vinn situasjon

Bratlis alliansepartner Christopher Soltvedt innrømmer at han ble litt overrasket over Anthonys plutselige ønske om å dra hjem.

- Jeg fikk litt bakoversveis, men skjønner ham jo godt også. For min egen del så fryktet jeg jo litt for hva som skulle skje med alliansen, men innså at det også kunne være bra for meg. Anthony er en veldig sterk motstander, akkurat som Øyvind var, sier han til seher.no.

Christopher tror at Anthonys sterke lederstil også ville gitt ham problemer videre i ekspedisjonen.

- Det tror jeg ikke hadde funket i det hele tatt. For meg var det viktigst at vi fikk hindret at Andrea ble stemt ut, siden hun var med i alliansen min. Om det ble Anthony eller Nadia som røk ut ble en vinn-vin situasjon, sånn jeg så det, sier han til seher.no.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!

LES OGSÅ: Robinson-Andrea: - Våknet lam fra livet og ned