GA SIN FORKLARING: Komiker Kristian Valen møtte i retten fredag. Foto: NTB scanpix
GA SIN FORKLARING: Komiker Kristian Valen møtte i retten fredag. Foto: NTB scanpixVis mer

Kristian Valen:

Ba om unnskyldning i retten

- Det er beklagelig hvis jeg har gjort noe som har ført til at folk blir redde, sier Kristian Valen.

(Se og Hør): I september i fjor ble komiker Kristian Valen (43) dømt til 21 dagers ubetinget fengsel for trusler mot offentlige tjenestemenn, og for å ha vært i besittelse av et plombert våpen på offentlig sted.

Komikeren anket saken og fredag møtte han i Borgarting lagmannsrett. Han har anket bevisbedømmelsen, straffeutmålingen og lovanvendelsen.

Kristian Valen sa i sin forklaring at han alltid har hatt stor respekt for politiet og beklaget dersom noen av handlingene hans har ført til frykt, skriver Dagbladet.

- Det er beklagelig hvis jeg har gjort noe som har ført til at folk blir redde. Det var ikke meningen. Min jobb er å være komiker. Jeg skal kommentere det som skjer i samfunnet. Jeg har brukt Facebook ofte, hvor jeg har brukt nøyaktig de samme ordene uten at det har fått noen følger, sa han i retten.

Saken fortsetter nedenfor.

FORSVARER: Aktor Hacer Aydar sammen med advokat John Kristian Elden som forsvarer Kristian Valen. Foto: NTB scanpix
FORSVARER: Aktor Hacer Aydar sammen med advokat John Kristian Elden som forsvarer Kristian Valen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ikke meningen

Politiet rykket ut til Valens hjem etter å ha bli tilkalt av ambulansetjenesten i starten av februar i fjor. Politiet ble tilkalt etter å ha funnet Valens kjæreste skadet med kniv, og det var uklart om noe straffbart hadde skjedd.

Valen tok et bilde av de to politimennene som var der, og delte disse på Facebook med følgende tekst:

«10 000 kr til de som kjenner og vet hvor disse politifolka bor!» og «Neste gang tror jeg de vil angre».

Komikeren selv mener at de to meldingene er tatt ut av sammenheng, og aldri var ment som trusler mot politiet.

- Det er beklagelig hvis de har følt seg truet. Det var ikke meningen, dette var desperate ord om hjelp, sa han i retten, ifølge Dagbladet.

Kjørt til arresten

I september i fjor ble han nok en gang pågrepet av politiet på Aker brygge med et plombert våpen, og kjørt til arresten for ulovlig bevæpning på offentlig sted og ordensforstyrrelse.

Måneden etter forklarte han sin side av historien da han gjestet «Senkveld» på TV 2.

– Det som skjedde var at jeg kom hjem etter et par måneder i USA. Jeg hadde lagt ut på Facebook at jeg skulle lage en sketsj om tidligere politisjef Arne Johannessen. Oppgaven var å lage en sketsj hvor han skulle lage en reklame for å rekruttere ungdommer til politiet. Og da måtte han se kul ut. Da må du jo selvfølgelig ha en caps på snei, briller, bar overkropp og kamuflasjebukser, fortalte han til Thomas og Harald, ifølge TV 2.no.

Valen har også tidligere hatt problemer med politiet. I 2007 ble politiet møtt med automatvåpen da de ankom leiligheten hans.

Valen forklarte i sin forklaring at han har en stor våpensamling.

PARODI: Valen har blitt spesielt kjent for sine morsomme parodier. Foto: NTB scanpix
PARODI: Valen har blitt spesielt kjent for sine morsomme parodier. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg tror du bevisst prøver å såre meg