VIL BE MARY JO OM FORLATELSE: Ted Kennedy skal på det siste flere ganger ha sagt at han skal be Mary Jo om tilgivelse i det hinsidige. Foto: AP
VIL BE MARY JO OM FORLATELSE: Ted Kennedy skal på det siste flere ganger ha sagt at han skal be Mary Jo om tilgivelse i det hinsidige. Foto: APVis mer

Ba om tilgivelse på dødsleiet

Ted Kennedy etterlot en ung dame hjelpeløst til å dø. I løpet av de neste 40 årene snakket han aldri om det. Før han skulle dø selv...

SEHER.NO: Da nylig avdøde Ted Kennedy var 36 år etterlot Mary Jo Kopechne hjelpeløst til å dø en sakte og desperat død, seks dager før hun ville fylt 29 år.

Det var kveld 18. juli 1969 og de to var på vei fra en campaign-fest for Teds storebror Robert Kennedy på Chappaquiddick-øya Massachusetts. Ted satt nak rattet. Han var kraftig beruset.
Han greier ikke svingen ved Poucha Pond. Bilen havner i vannet. Ted kommer seg ut. Det gjør ikke Mary Jo.

Men i stedet for å ringe etter hjelp, kommer den senere svært mektige og populære senatoren seg til hotellet, og ringer sin advokat. Og så sovner han.

Først neste dag ringes det etter hjelp, og Mary Jo blir funnet klistret til taket i bilkupéen der det har vært luft. Hun skal ha levd i flere timer.

Ted Kennedy dømmes senere til to måneds betinget fengsel for å ha forlatt en ulykke etter å ha forårsaket skade.

Rett før han dør av hjernekreft 25. august i år skal ha Ted bedt sin første kone Joan komme over.

- Idet han drikker sin siste Chivas sier han. "Det var min feil, jeg skal fortelle Mary Jo det", forteller en vann av den avdøde senatoren til amerikanske National Inquirer.

Vennen forteller hvordan ulykken preget Kennedy.

- Mary Jos død forfulgte Ted gjennom hele livet. Han fikk aldri gjort opp med foreldrene hennes før de døde, og det lå tungt på ham. Men mens han drev inn og ut av bevissthet de siste timene av sitt liv, virket det som om Ted fant fred. Han snakket om å se Mary Jo igjen og endelig kunne fortelle henne hvor lei seg han var for at han forlot henne i vannet for å dø.

Ted Kennedy blir aldri president i USA, slik de fleste mener han ville blitt hadde det ikke vært for Chappaquiddick-skandalen - bare i kraft av familienavnet.

De to månedene betinget fengsel ble slik sett til slutt ikke den eneste straffen den talentfulle demokraten måtte utstå.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: John F. Kennedys portettør: - Jeg  var et monster!