«Farmen»-Erlend lagde avtale med kona før TV-innspillingen

Ba for hverandre hver dag

Pastoren startet hver dag med en bønn. Det hjalp ham å takle savnet etter kona.

NÆRT BÅND: Da pastor Erlend Indergaard var på «Farmen» ba han for kona Annika hver dag. Det samme gjorde hun hjemme i Trondheim, og slik taklet de savnet av hverandre. Foto: Privat
NÆRT BÅND: Da pastor Erlend Indergaard var på «Farmen» ba han for kona Annika hver dag. Det samme gjorde hun hjemme i Trondheim, og slik taklet de savnet av hverandre. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Fans av TV 2s «Farmen» har blitt godt kjent med pastor Erlend Indergaard (53), som lot gudstroen navigere ham under oppholdet på Li gård i Stange kommune. Til daglig er han pastor i pinsemenigheten Betel i Trondheim, og han så derfor på gårdsoppholdet som en forlengelse av sitt arbeid med mennesker.

- Jeg følte meg beriket av tiden på «Farmen». Jeg er veldig takknemlig for muligheten, og møtte mange flotte mennesker der inne, mener Indergaard.

Ville ikke forkynne

Indergaard var forsiktig med å «prakke» troen sin på de andre.

- Jeg hadde troen med meg som en naturlig del av den jeg er, og det oppsto mange fine samtaler der det ble et naturlig tema. Troen er der jeg henter styrke i hverdagen min, og det er en viktig del av den jeg er, forteller 53-åringen.

Hver dag startet pastoren dagen med en bønn for kona Annika (56). I løpet av sitt 31 år lange ekteskap har paret aldri vært så lenge fra hverandre, og de tenkte at det kunne bli tøft. Derfor gjorde de en avtale før Indergaard dro, om å be for hverandre hver morgen.

- Det var en slags deal mellom oss. Da jeg kom ut fra gården, sa jeg til henne at jeg ikke savnet henne slik jeg hadde trodd, og hun sa det samme. Vi hadde hatt det bra på hver vår kant, fordi vi visste at vi hele tiden hadde hverandre i tankene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer