HJELPER DYR: Aylar Lie og Aja Nafstad reiser rundt i verden for å hjelpe gatedyr. I Libanon havnet de i en farlig situasjon da de reddet to hunder fra mishandling på åpen gate. Video: God kveld Norge / TV 2 Vis mer

Aylars hundedrama: - Menn med balltre spør etter oss

Fikk sinte hundeeiere på nakken etter dramatisk redningsaksjon. 

Pokerspiller og tv-profil Aylar Lie (33) er en kjent dyrevenn, og har engasjert seg for en rekke dyrevernorganisasjoner de siste årene. Nå har hun startet sin egen.

I kveldens «God kveld Norge» på TV 2 forteller 33-åringen om et dyreredningsprosjekt hun har igangsatt med en venninne, veterinæren Aja Nafstad, med mål om å hjelpe katter og hunder i nød - der de er.

Under et besøk til Libanons hovedstad, Beirut, holdt det imidlertid på å gå fryktelig galt.

- Ikke så hyggelig

- I kveld ble vi vitne til dyremishandling på åpen gate. Vi brøt selvfølgelig inn for å frata dem (hundeeierne, journ.anm) disse valpene. Det var ikke så populært, forteller Lie fra hotellrommet i Beirut.

Aja Nafstad fortsetter:

- Nå ble vi akkurat ringt opp fra resepsjonen på hotellet, som kan fortelle at det står to biler utenfor, fulle av gutter, med balltre. De spør etter oss.

- Så det er jo ikke så veldig hyggelig, skyter Lie inn.

De hissige hundeeierne forlot hotellet etter hvert, og jentene slapp unna med skrekken. Aylar Lie understreker at hun, til tross for den skremmende hendelsen, er innstilt på å hjelpe flere hunder og katter i liknende situasjoner.

Mistet hunden

Helt siden Lie ble kjent som modell i 2004, har hun hatt sin lille chihuahua Amada trofast ved sin side. Ved nyttår ble 33-åringens firbeinte venn alvorlig syk, og livet sto ikke til å redde.

- Det var uvirkelig vondt å avlive babyen min i dag tidlig. Hun har vært ved min side i 14 år, men ble nylig veldig syk og overlevde ikke. Hun døde i armene mine og kan endelig hvile i fred, skrev hun til et Instagram-bilde der hun sitter gråtkvalt i en seng med hunden i armene, i begynnelsen av januar.

Chihuahuaen ble kjøpt i Sverige i 2004, og skal ha vært frisk og rask frem til hun fylte 11 år. Da skjedde plutselig alt på en gang.

- Tennene begynte å løsne, og hun måtte få fjernet kreftsvulst. Hun fikk også prolaps, men ble heldigvis bra etter kortisonbehandling. Nå er Amada blind på ett øye, og er svaksynt på det andre, forklarte Aylar til Se og Hør i 2015.

Aylar har også hunden Siba, som hun har hatt i tre år.

«Farmen»-feid

TV-profilen skapte for øvrig en rekke andre overskrifter tidligere i år, etter at hun dukket opp i den første kjendisversjonen av «Farmen» på TV 2.

33-åringen havnet blant annet i munnhoggeri med meddeltakeren Kari Jaquesson (54) ved en rekke anledninger, som fortsatte etter at innspillingen var over.

Selv valgte Lie å trekke seg fra programmet etter halvannen uke, bare dager etter at hun hadde slått ut rivalen Jaquesson i en nervepirrende tvekamp - der hun knuste «Farmen»-rekorden i melkespannholdning.

LES OGSÅ: «Paradise»-Sophie fikk flere hundre tusen for intervju.