Krangel om Northug-bok:

Aylar vil ha Northug-bok stoppet

Aylar Lie vil at Petter Northugs nye bok skal bli tilbakekalt og endret.

VIL STOPPE BOKEN: Aylar Lie hevder hun ikke ble kontaktet av forlaget da boken til Petter Northug skulle utgis. Foto: NTB Scanpix
VIL STOPPE BOKEN: Aylar Lie hevder hun ikke ble kontaktet av forlaget da boken til Petter Northug skulle utgis. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Mandag formiddag ble det kjent at forlaget som gir ut Northug-boka har gått med på å stryke avsnittet der Aylar Lie omtales. Det bekrefter Elden overfor VG.

Forlegger Magnus Rønningen i Pilar forlag uttaler på sin side at han mener forlaget står på trygg grunn juridisk sett, og at det ikke foreligger noen rettsstridig krenkelse av Lies privatliv. Imidlertid har forlaget valgt å fjerne avsnittet av hensyn til Lie, og av publisistiske hensyn.

Advokat John Christian Elden har på vegne av Aylar Lie sendt et brev til Pilar forlag for å få stoppet Petter Northugs bok «Min historie». Det skriver TV2.

Årsaken er at Lie ikke skal ha blitt kontaktet av forlaget, redaktøren eller forfatteren før boka ble trykket og utgitt. Det kommer fram i et brev TV2 har fått tilgang til.

I «Min Historie» kommenterer Northug for første gang forholdet til Lie, som skal ha startet i 2011. Hun føler at boka, som kom i butikkhyllene tidligere denne uka, er en krenkelse av privatlivets fred.

- Boken krenker hennes privatliv og har uriktige påstander som vi har bedt forlaget skrive om. Når de ikke tar kontakt eller spør før boka trykkes, blir det nødvendig å endre i ettertid, skriver Elden i en SMS til Dagbladet.

Forlegger Magnus Rønningen i Pilar forlag sier til TV 2 at han er overrasket over innholdet i brevet.

GJORDE OPP: Aylar Lie og Kari Jaquesson la «Farmen kjendis»-krangelen bak seg med en klem og en skål på finalefesten søndag kveld. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Vi var i kontakt med Aylar Lie 11. oktober der hun fikk tilsendt de delene som omhandler henne. Hun stilte seg positiv til å lese dette på direktesendt TV hos TV 2. Derfor stiller vi oss undrende til at dette kommer nå, sier Rønningen.

Ifølge Elden fikk Lie først vite at hun var omtalt i boken av TV2 9. oktober, og deretter av forlaget to dager senere. Lie har foreløpig ikke besvart Dagbladets hendvendelser.

Saken fortsetter nedenfor.

- Utenfor min liga

I boka uttaler Northug seg også om andre forhold han har hatt gjennom årene. Blant annet snakker han om perioden han og Rachel Nordtømme var sammen.

Northug innrømmer at han hadde et øye for Nordtømme tidlig. De møttes blant annet på friidrettstevner i ungdommen. På skitreninger turte han ikke snakke til henne, kommer det fram i boka.

«En som meg hadde ikke sjans på en som henne, hun var langt utenfor min liga. Jeg var stille, sjenert og introvert. Hun var trygg og sprudlende. [...] Om jeg hadde en drømmedame, så var det Rachel,» skriver Northug.

32-åringen omtaler forholdet til Nordtømme flere steder i boka. Blant annet kommer det fram at det ble slutt høsten 2010, altså noen måneder før VM i Holmenkollen, der Northug vant tre gull.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Aksel Hennie ble far på nytt i all hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer