Krangel om Northug-bok:

Aylar vil ha Northug-bok stoppet

Aylar Lie vil at Petter Northugs nye bok skal bli tilbakekalt og endret.

VIL STOPPE BOKEN: Aylar Lie hevder hun ikke ble kontaktet av forlaget da boken til Petter Northug skulle utgis. Foto: NTB Scanpix
VIL STOPPE BOKEN: Aylar Lie hevder hun ikke ble kontaktet av forlaget da boken til Petter Northug skulle utgis. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Mandag formiddag ble det kjent at forlaget som gir ut Northug-boka har gått med på å stryke avsnittet der Aylar Lie omtales. Det bekrefter Elden overfor VG.

Forlegger Magnus Rønningen i Pilar forlag uttaler på sin side at han mener forlaget står på trygg grunn juridisk sett, og at det ikke foreligger noen rettsstridig krenkelse av Lies privatliv. Imidlertid har forlaget valgt å fjerne avsnittet av hensyn til Lie, og av publisistiske hensyn.

Advokat John Christian Elden har på vegne av Aylar Lie sendt et brev til Pilar forlag for å få stoppet Petter Northugs bok «Min historie». Det skriver TV2.

Årsaken er at Lie ikke skal ha blitt kontaktet av forlaget, redaktøren eller forfatteren før boka ble trykket og utgitt. Det kommer fram i et brev TV2 har fått tilgang til.

I «Min Historie» kommenterer Northug for første gang forholdet til Lie, som skal ha startet i 2011. Hun føler at boka, som kom i butikkhyllene tidligere denne uka, er en krenkelse av privatlivets fred.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer