KJENDISHUND: Amada er omtrent like berømt som sin vakre matmor, og har selvsagt vært med på flere fotoshoots. Foto: Astrid Waller
KJENDISHUND: Amada er omtrent like berømt som sin vakre matmor, og har selvsagt vært med på flere fotoshoots. Foto: Astrid WallerVis mer

Aylar Lie gleder seg over at Amadas sykdomsmareritt er over

TV-profilens lille chihuahua er bedre enn på lenge etter to år med plager.

SEOGHØR.NO: – Det første jeg gjorde da jeg flyttet for meg selv var å kjøpe en hund. Det ble Amada!

TALER DYRENES SAK: Aylar er engasjert innen dyrevern. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
TALER DYRENES SAK: Aylar er engasjert innen dyrevern. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Helt siden Aylar Lie (31) ble landskjent i 2004 er det en som har stått last og brast ved hennes side, den lille chihuahuaen Amada (13).

Hun har fulgt matmor gjennom opp- og nedturer, og er med overalt. Etter en tid med skrantende helse, er hunden nå i bedre form enn på lenge.

– Amada var aldri syk inntil hun passerte 11 år. Da kom alt på én gang. Tennene begynte å løsne, og hun måtte få fjernet kreftsvulst. Hun fikk også prolaps, men ble heldigvis bra etter kortisonbehandling. Nå er Amada blind på ett øye, og er svaksynt på det andre, forklarer Aylar til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.


TV-profilen legger ikke skjul på at Amada betyr mye for henne. Chihuahuaen, som ble kjøpt i Sverige i 2004, får den beste behandlingen av sin vakre matmor.

– Amada er barnet mitt. Jeg har mye selskap i henne. Hun har vært ved min side hele mitt voksne liv. Ingen andre har tilbragt så mye tid med meg som henne. Hver natt sover hun bak knærne mine, og hver dag er hun med meg stort sett overalt, forteller Aylar.

Den tidligere «Skal vi Danse»-stjernen er svært engasjert i dyrevern. Jevnlig poster hun innlegg om dyrevelferd på Facebook, i håp om å gjøre en forskjell.

LES OGSÅ: Er dette tidenes blinkskudd?

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.