Aylar Lie gleder seg over at Amadas sykdomsmareritt er over

TV-profilens lille chihuahua er bedre enn på lenge etter to år med plager.

KJENDISHUND: Amada er omtrent like berømt som sin vakre matmor, og har selvsagt vært med på flere fotoshoots. Foto: Astrid Waller
KJENDISHUND: Amada er omtrent like berømt som sin vakre matmor, og har selvsagt vært med på flere fotoshoots. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: – Det første jeg gjorde da jeg flyttet for meg selv var å kjøpe en hund. Det ble Amada!

TALER DYRENES SAK: Aylar er engasjert innen dyrevern. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
TALER DYRENES SAK: Aylar er engasjert innen dyrevern. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Helt siden Aylar Lie (31) ble landskjent i 2004 er det en som har stått last og brast ved hennes side, den lille chihuahuaen Amada (13).

Hun har fulgt matmor gjennom opp- og nedturer, og er med overalt. Etter en tid med skrantende helse, er hunden nå i bedre form enn på lenge.

– Amada var aldri syk inntil hun passerte 11 år. Da kom alt på én gang. Tennene begynte å løsne, og hun måtte få fjernet kreftsvulst. Hun fikk også prolaps, men ble heldigvis bra etter kortisonbehandling. Nå er Amada blind på ett øye, og er svaksynt på det andre, forklarer Aylar til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.


TV-profilen legger ikke skjul på at Amada betyr mye for henne. Chihuahuaen, som ble kjøpt i Sverige i 2004, får den beste behandlingen av sin vakre matmor.

– Amada er barnet mitt. Jeg har mye selskap i henne. Hun har vært ved min side hele mitt voksne liv. Ingen andre har tilbragt så mye tid med meg som henne. Hver natt sover hun bak knærne mine, og hver dag er hun med meg stort sett overalt, forteller Aylar.

Den tidligere «Skal vi Danse»-stjernen er svært engasjert i dyrevern. Jevnlig poster hun innlegg om dyrevelferd på Facebook, i håp om å gjøre en forskjell.

LES OGSÅ: Er dette tidenes blinkskudd?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer