Aylar Lie:

Aylar får ikke reise til USA: - Dette er en skandale

Aylar Lies karriere kan påvirkes av innreiseforbudet.

FÅR IKKE REIST: Aylar Lie, tidligere modell og nå profesjonell pokerspiller, går hardt mot Trumps innreiseforbud. Om det ikke heves innen mai, kan det får konsekvenser for hennes profesjonelle liv.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR IKKE REIST: Aylar Lie, tidligere modell og nå profesjonell pokerspiller, går hardt mot Trumps innreiseforbud. Om det ikke heves innen mai, kan det får konsekvenser for hennes profesjonelle liv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjokkbeskjeden om at USAs president Donald Trump hadde innført innreiseforbud mot sju land, der majoriteten av befolkningen er muslimer, har fått flere til å rase.

Flere tusen har demonstrert mot forbudet, som sørger for at mennesker fra eksempelvis Iran, Irak og Jemen kan bli nektet innreise ved grensa.

Norsk-iranske Elham Biani fortalte til Dagbladet at hun følte seg rasediskriminert, og andre har fortalt at de har avbestilt reiser inn og ut av USA.

Rammes av forbudet

Nå står Aylar Lie (32) fram som en av de som også rammes av forbudet. Lie spiller poker på profesjonelt nivå, og skal etter planen delta på en turnering i Las Vegas i mai.

«Farmen kjendis»-deltakeren, som er født i Teheran i Iran og for tida befinner seg i Lebanon, rammes dermed av forbudet. Hun kom til Norges om politisk flyktning da hun var bare to år gammel. Hun ble dermed aldri kvitt sitt iranske statsborgerskap.

Iranske myndigheter tillater ikke personer som bor i Iran å ha dobbelt statsborgerskap, men personer som er født i Iran blir aldri kvitt sitt statsborgerskap hvis de for eksempel flykter fra landet og får et nytt et.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer