Gunhild Dahlberg:

- Avviste kjæresten i seks måneder

Det var langt ifra kjærlighet ved første blikk da Gunhild Dahlberg møtte samboeren for første gang.

KJÆRLIGHET: Gunhild Dahlberg letter på sløret om sitt eget forhold. Foto: TV 2
KJÆRLIGHET: Gunhild Dahlberg letter på sløret om sitt eget forhold. Foto: TV 2 Vis mer

Da Gunhild Dahlberg (43) fikk tilbud om å bli programleder for «Jakten på kjærligheten» etter Katarina Flatland (29), skjønte hun ingen ting.

- Det første jeg spurte om, var om Katarina var blitt gravid. Så spurte jeg om hun var blitt syk. Jeg kunne ikke forstå at det var noen andre grunner til at stillingen plutselig var ledig, forteller hun til Se og Hør.

SNAKKER UT: Det er i ukens Se og Hør Extra at «Jakten»-Gunhild åpner opp om sitt eget kjærlighetsliv.
SNAKKER UT: Det er i ukens Se og Hør Extra at «Jakten»-Gunhild åpner opp om sitt eget kjærlighetsliv. Vis mer

Som alle vet var alt bra med Flatland - hun har fått ny jobb som programleder i «Idol».

Blir grepet

Dermed leder Gunhild nå programmet hun har fulgt med iver og stor interesse siden serien startet i 2004. Se og Hør møter en ekstremt entusiastisk programleder under TV 2s høstlansering i Bergen.

- Jeg liker at programmet er ekte, og har digget det siden starten. Dette er folk som på ordentlig vil finne kjærligheten. Det er ikke engang alle som vil være på TV, men så lar de seg fascinere av bonden og melder seg på programmet likevel, forteller Gunhild.

- Hvordan reagerer du selv følelsesmessig under innspilling?

- Jeg blir veldig rørt, og gråter når folk blir lei seg eller frustrerte. Jeg kjenner meg igjen i hele følelsesregisteret.

Applauderer kjærligheten

Det er ikke bare på TV at Gunhild lar seg fascinere av kjærlighetens kraft. 43-åringen er over gjennomsnittet nysgjerrig, og tar seg ofte i å lytte til andres samtaler om forhold og forelskelse.

- Jeg spør ofte de rundt meg hvordan det går med kjærligheten, og snakker gjerne med min samboers kompiser om forholdene deres. Det tror jeg de synes er fint - menn snakker jo vanligvis ikke så mye om følelser. Er jeg på kafé og ser noen på date, så klapper jeg inni meg, forteller Gunhild med et smil.

LYKKELIG: Gunhild Dahlberg brukte tid på å finne ut at hun skulle satse på Kristian Alfsnes, men i dag er de to lykkelige samboere. Foto: Privat
LYKKELIG: Gunhild Dahlberg brukte tid på å finne ut at hun skulle satse på Kristian Alfsnes, men i dag er de to lykkelige samboere. Foto: Privat Vis mer

Stakkars mann

Hennes egen kjærlighetshistorie startet ikke som et eventyr. Det var nemlig ikke kjærlighet ved første blikk da hun møtte samboeren Kristian Alfsnes (37) på en fest i 2009.

- Jeg får vondt inni meg av å tenke på det, minnes Gunhild og grøsser.

NYSGJERRIG:Kjærlighet og forhold har alltid engasjert Gunhild, som innrømmer at hun er ekstremt nysgjerrig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYSGJERRIG:Kjærlighet og forhold har alltid engasjert Gunhild, som innrømmer at hun er ekstremt nysgjerrig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg var singel og hadde det kjempegøy, og følte at jeg ikke trengte kjæreste. Jeg fant ingenting interessant ved Kristian, og sa rett ut til ham at «det kommer aldri til å bli oss». Stakkars mann, jeg var rett og slett veldig kjip, minnes hun.

Stresset av forelskelsen

Men den iherdige unge mannen ga ikke opp, og etter å ha avvist ham i seks måneder, måtte Gunhild overgi seg. Da ble hun livredd.

- Så ble jeg forelsket, og da ble jeg sykt stresset! Tanken på kjærlighetssorg gjorde at jeg fikk vondt inni meg. Jeg trodde han hadde lurt meg, forteller hun.

Telemarksjenta lot seg til slutt overbevise av Kristians gode kvaliteter, og det skadet heller ikke at han også var en ivrig seer av «Jakten på kjærligheten».

- Kristian er hel ved. Han er verdens beste fyr, som holdt ut med meg i et halvt år før det skjedde noe. Han er en god far også!

I dag er paret like forelsket, og bor med sine to sønner på St. Hanshaugen i Oslo. Gunhild blir varm i stemmen når hun snakker om barna.

- Jeg prøver selvfølgelig å være en god mor, og ha det mye gøy med barna. Men det hender at det går en kule varmt innimellom, forteller hun.

PASSER PÅ BØNDENE: TV-profilen er langt over gjennomsnittet engasjert i bøndenes kjærlighetsjakt. Bakerst (f.v.): Kristoffer Heldal, Ola Einar Hovrud og Bjørn Hammer. Foran: Gudrun Austli og program leder Gunhild Dahlberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PASSER PÅ BØNDENE: TV-profilen er langt over gjennomsnittet engasjert i bøndenes kjærlighetsjakt. Bakerst (f.v.): Kristoffer Heldal, Ola Einar Hovrud og Bjørn Hammer. Foran: Gudrun Austli og program leder Gunhild Dahlberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Avslører romantisk flørt