«Romeo og Julie»:

Avvist

Krevde fem millioner dollar.

TAPTE: Skuespillerne bak Romeo og Julie» tapte i retten. Foto: Moviestore/REX
TAPTE: Skuespillerne bak Romeo og Julie» tapte i retten. Foto: Moviestore/REX Vis mer
Publisert

Det var i 1968 at den tragiske historien om «Romeo og Julie» endelig ble filmatisert. Filmen ble en stor suksess og ble belønnet med hele to Oscar-statuetter og fire nominasjoner.

Tidligere i år ble det kjent at filmens to hovedroller Leonard Whiting (72) og Olivia Hussey (71) hadde saksøkt Paramount Pictures på bakgrunn av filmens nakenscener.

Under innspillingen var Whiting 16 år, mens Hussey bare var 15.

IKONISK: Filmen var en stor suksess på slutten av 60-tallet. Foto: Paramount / Kobal / REX
IKONISK: Filmen var en stor suksess på slutten av 60-tallet. Foto: Paramount / Kobal / REX Vis mer

Fordømmer avgjørelsen

Torsdag valgte en dommer i Los Angeles å avvise søksmålet. Dommer Alison Mackenzie mente at scenen ikke kunne betraktes som overgrepsmateriale av barn, ifølge ABC News.

Hun fant at scenen falt under USAs første grunnlovstillegg som omhandler ytringsfrihet, pressefriheten og forsamlingsfriheten.

STOR SNAKKIS: Netflix-serien «Sex/life» toppet topplisten på kort tid, men det var derimot én spesiell scene som stjal oppmerksomheten. Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

Skuespillernes advokat fordømte avgjørelsen og sa at de planlegger å sende inn en annen versjon av søksmålet til en føderal domstol.

- Vi mener sterkt at utnyttelse og seksualisering av barn i filmindustrien må konfronteres og håndteres juridisk, sa advokat Solomon Gresen i en uttalelse, ifølge ABC News.

FORDØMMER: Skuespillernes advokat fordømmer avgjørelsen. Foto: G B Poletto / Paramount / Kobal / REX
FORDØMMER: Skuespillernes advokat fordømmer avgjørelsen. Foto: G B Poletto / Paramount / Kobal / REX Vis mer

- Seksuelt utnyttet

Det var i januar det ble kjent at skuespillerne hadde saksøkt Paramount Pictures for seksuell vold, seksuell trakassering og svindel.

Søksmålet anklaget Hollywood-studioet for å ha seksuelt utnyttet de to unge skuespillerne og distribuert nakenbilder av barn.

AVVIST: Skuespillerne krevde 500 millioner dollar. Foto: Chris Delmas/AFP
AVVIST: Skuespillerne krevde 500 millioner dollar. Foto: Chris Delmas/AFP Vis mer

Whiting og Hussey ønsket en kompensasjon på 500 millioner dollar basert på lidelsen de hevdet å ha opplevd i ettertid og inntektene som filmen har hentet inn siden utgivelsen.

De hevdet også at regissør Franco Zeffirelli først fortalte dem at de kunne bruke hudfarget undertøy i nakenscenen.

Den svenske Netflix-serien «Kjærlighet og anarki» var ute med ny sesong, der vi blant annet fikk se skuespiller Ida Engvoll i en svært spesiell sexscene. Video: Rød Løper / Netflix Vis mer

Samme morgen som scenen skulle spilles inn, skal regissøren ha fortalt dem at de bare kunne bruke kroppssminke, men skal ha betrygget skuespillerne med at kameravinkelen ville sørge for at ingen nakenhet ville synes på filmen. I filmen synes Whitings rumpe og Husseys bryster.

Ifølge rettsdokumentene har Whiting og Hussey lidd følelsesmessig skade og psykiske lidelser i flere tiår som følge av måten de ble behandlet på.

LES OGSÅ: Avslører: Ferdig med dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer