Gaute Grøtta Grav:

Avviser drama i kulissene

Programlederen svarer på spekulasjonene.

PREMIEREKLAR: Overfor Dagbladet avkrefter Gaute Grøtta Grav ryktene om at han fikk sparken som programleder for «Farmen kjendis». I kveld blir han å se på premieren av den originale utgaven. Foto: TV 2 / Espen Solli
PREMIEREKLAR: Overfor Dagbladet avkrefter Gaute Grøtta Grav ryktene om at han fikk sparken som programleder for «Farmen kjendis». I kveld blir han å se på premieren av den originale utgaven. Foto: TV 2 / Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld er det premiere på den femtende sesongen av «Farmen», der Gaute Grøtta Grav (40) nok en gang returnerer som programleder.

I hele tretten sesonger har 40-åringen ledet den originale utgaven av TV 2s realitykonkurranse, og da det ble lansert en kjendisversjon av programmet for tre år siden, var han et naturlig valg til å lede også dette.

I mars ble det imidlertid kjent at Gaute var ferdig som programleder i «Farmen kjendis», og at den kommende sesongen blir ledet av fjorårets kjendisvinner, Tiril Sjåstad Christiansen (24). Gaute begrunnet den gang avgjørelsen med at «totalbelastningen ble i overkant».

FØRSTE EPISODE: «Farmen» er i gang, og denne gangen har produksjonen gjort et spesielt grep i castingen sin. Vis mer
VINNER: I mars ble det kjent at Tiril Sjåstad tar over som programleder i «Farmen kjendis». Hun vant over Kathrine Sørland i fjorårets sesong av realityserien. Foto: Alex Iversen / TV 2
VINNER: I mars ble det kjent at Tiril Sjåstad tar over som programleder i «Farmen kjendis». Hun vant over Kathrine Sørland i fjorårets sesong av realityserien. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Avkrefter ryktene

Siden programlederbyttet ble kjent, har det dukket opp spørsmål om hvorvidt valget var hans eget, eller om han hadde fått sparken av TV 2.

Overfor Dagbladet avkrefter Gaute ryktene om at han mistet jobben ufrivillig. Han sier at valget var helt og holdent hans eget, og kan samtidig avsløre at han egentlig ville gå allerede året før.

- Jeg ønsket å slutte med «Farmen kjendis» allerede året før, men ble overtalt til å fortsette, og jeg er veldig takknemlig og fornøyd med løsningen vi fikk til. For min del var det veldig udramatisk og fint, sier Gaute Grøtta Grav til Dagbladet.

I samme intervju kan 40-åringen også avsløre at han jobber med et nytt tv-prosjekt, og at dette også er noe av grunnen til at han ga fra seg jobben i «Farmen kjendis». Hva dette prosjektet går ut på, vil han derimot ikke si noe om foreløpig.

Se og Hør ble med da flere av «Farmen»-jentene dro på sydentur til Gran Canaria. Vis mer

Nytt prosjekt

Etter at «Farmen» er ferdig spilt inn for i år skal dermed Gaute begi seg ut på noe nytt - også dette på TV 2.

- (...) Det vil ta tid, men nå får jeg lov til å oppfylle en drøm jeg har hatt i mange år. Det er viktig for meg å ikke bare surfe avgårde, men å utfordre seg selv og bruke hjernen på andre prosjekter. Det blir artig å bryne seg på noe helt nytt, sier han.

Gaute har stor tro på at Tiril Sjåstad Christiansen vil gjøre en god jobb i hans tidligere jobb, og innrømmer at det blir deilig å kunne fokusere hundre prosent på originalutgaven.

- Det er veldig befriende å hoppe av «Farmen kjendis»-toget, innrømmer 40-åringen overfor Dagbladet.

- En stor ære

Da TV 2 i mars kunne avsløre at Tiril ville ta over stafettpinnen etter Gaute, kom det frem at sistnevnte hadde hatt en finger med i spillet når det kom til valg av sin arvtaker.

TAR OVER: Tiril Sjåstad Christiansen tar over programlederrollen i «Farmen kjendis», mens Gaute Grøtta grav fortsetter i den originale utgaven av realitykonkurransen. Foto: TV 2
TAR OVER: Tiril Sjåstad Christiansen tar over programlederrollen i «Farmen kjendis», mens Gaute Grøtta grav fortsetter i den originale utgaven av realitykonkurransen. Foto: TV 2 Vis mer

- (...) Som programleder for «Farmen» er det viktig å forstå hva deltagerne jobber med, og Tiril har en god praktisk sans, både når det kommer til håndarbeid og tømring. I tillegg har hun god forståelse for konkurranseelementet i «Farmen», både med tvekamper og det sosiale spillet, sa han til kanalen den gang.

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Tiril fortalte på sin side at hun ble overrasket da hun fikk tilbudet.

- At jeg skulle bli spurt om å være programleder på «Farmen kjendis», det hadde jeg aldri trodd skulle skje. Det er en stor ære å bli spurt, og jeg kunne ikke gjøre annet enn å takke ja. Det blir spennende, men også litt skummelt, sa hun til TV 2 den gang.

LES OGSÅ: Full forvirring etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer