SLÅR TILBAKE: Torbjørn Jagland er bare en av mange kjente politikere som får gjennomgå i Frp-toppens nye biografi. Foto: NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Torbjørn Jagland er bare en av mange kjente politikere som får gjennomgå i Frp-toppens nye biografi. Foto: NTB scanpixVis mer

Avviser alkohol-anklager

Torbjørn Jagland truer med søksmål etter å ha lest Per Sandbergs biografi.

SEOGHØR.NO: I Frp-topp Per Sandbergs biografi, «Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv», vier den avtroppende nestlederen mye plass til den velkjente episoden der han ble anklaget for å være full  på talerstolen i Stortinget.

Sandberg har innrømmet at han drakk en øl og en akevitt til middag og en ekstra akevitt på kontoret.

Reaksjonene i etterkant var sterke. Spesielt daværende stortingspresident Torbjørn Jagland kvesset klørne ovenfor Sandberg. I den nye biografien slår Frp-toppen tilbake.

«Torbjørn Jagland var stortingspresident den gangen, og han uttalte seg til media som så mange andre. Hva Jagland unnlot å fortelle, var at presidentskapet selv satt og hygget seg med rødvin på bakrommet mens jeg sto på talerstolen. Etterpå avga de sine stemmer i stortingssalen slik som alle andre gjorde den kvelden», skriver Sandberg i boken ifølge Dagbladet.

Torbjørn Jagland slår nå tilbake mot Sandbergs påstander.

- Nei, dette er ikke riktig. Eirin Faldet var settepresident for meg den kvelden, jeg hadde utbytting. Det betyr at jeg ikke stemte, jeg tok ikke ordet, jeg deltok ikke i debatten. Jeg har aldri i min karriere drukket en milliliter alkohol dersom jeg har visst at jeg skulle i Stortinget, sier Jagland til avisen.

Den tidligere statsminister og Arbeiderparti-lederen vurderer nå rettslige skritt mot forlaget bak boken, Juritzen Forlagene.

LES OGSÅ:  Savner hverdagslivet med sønnen