Prins Joachim og dronning Margrethe:

Avspist med lynvisitt

Prins Joachim har nesten ikke sett dronning Margrethe de siste 18 månedene.

LITE TID: Dronning Margrethe og prins Joachim har ikke fått sett mye til hverandre de siste 18 månedene. Foto: Tim Rooke/REX / NTB
LITE TID: Dronning Margrethe og prins Joachim har ikke fått sett mye til hverandre de siste 18 månedene. Foto: Tim Rooke/REX / NTB Vis mer
Publisert

I mai i fjor ble det kjent at danskenes prins Joachim (52), prinsesse Marie (45) og deres barn skulle flytte til Frankrike - igjen.

De siste årene har prinsen og familien flere ganger klart å vekke oppsikt med sine forflytninger. Sammen med kona og de felles barna deres - prins Henrik (12) og prinsesse Athena (9) - har prinsen reist frem og tilbake mellom Danmark og Frankrike.

Familien flyttet dit første gang i 2019, da prinsen skulle begynne på en militærutdannelse i den franske hovedstaden.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Fikk kun et par dager

Når han bor så langt unna resten av kongefamilien, og spesielt under de omstendighetene som har vært det siste halvannet året, er det ikke overraskende at han får sett lite til sin mor - dronning Margrethe (81).

Denne sommeren skulle imidlertid mor og sønn endelig få tilbrakt mye tid sammen, da dronningen reiste til sitt elskede vinslott i Frankrike på ferie.

Slik ble det likevel ikke. Det melder danske Se og Hør.

HARNISK: En casino-reklame vekket oppsikt i Danmark. Flere mente at den ene figuren i reklamen var dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

For mens dronningen var på ferie i sønnens nye hjemland, var han selv opptatt med å besøke sitt gamle hjemland. Prinsen som altså nesten ikke skal ha sett moren de siste 18 månedene, satte bare av en liten helg for å tilbringe tid med henne på vinslottet, ifølge danske Se og Hør.

Dronningen skal ha vært i Frankrike i en ukes tid, hvor hun var alene de første dagene. I anledning ferien i Frankrike delte det danske kongehuset et bilde av dronning Margrethe sammen med prins Joachim, prins Henrik og prinsesse Athena på Instagram.

Må irettesettes

Selv om de fikk kort tid sammen, skal det ikke bare ha vært familieidyll på vinslottet. Prins Joachim gjorde nemlig et intervju med det franske magasinet Point de Vue i midten av mai, hvor han snakket åpent om at han slet med å finne sin plass i det danske kongehuset.

- Mellom oss er det mer komplisert. Kronprinsen skal følge tingenes gang. Men ingenting er definert for nummer to og vedkommendes kone, verken i skrift eller i tale. Faren min stiftet bekjentskap med samme utilfredsstillelse og klarte aldri å klargjøre sin plass i kongefamilien, fortalte prinsen ærlig til det franske magasinet.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Men det er ikke alltid lett. Vi må finne ut av det selv, samtidig som at man må holde seg innenfor rollen som nummer to i rekken, fortsatte han.

Det sies at eplet ikke faller langt fra stammen. Også prinsens far, avdøde prins Henrik, slet med å finne sin rolle i kongehuset i den tiden han levde. Prinsen ville nemlig ikke akseptere sin plass «under» kona.

Den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen var i forkant av dronningens Frankrike-tur ikke i tvil om at hun kom til å irettesette sin yngste sønn i anledning det ovennevnte intervjuet.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Hun må nesten, fordi det var et så grundig intervju. Det var ikke bare tre setninger. Derfor må man også anta at det var gjennomtenkt, og jeg tror hun vil fortelle ham at han bør slutte å gi slike intervjuer, uttalte kongehuseksperten til danske Se og Hør.

LES OGSÅ: Må velge mellom sønnene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer