Brad Pitt og Angelina Jolie:

Avsluttet den bitre striden med hemmelig avtale

Brad Pitt og Angelina Jolie holder kortene tett til brystet.

OFFENTLIG SKILSMISSE: Skuespillerduoens skilsmisse har fått mye oppmerksomhet etter at det i september i fjor ble kjent at de skal skille lag. Foto: Scanpix.
OFFENTLIG SKILSMISSE: Skuespillerduoens skilsmisse har fått mye oppmerksomhet etter at det i september i fjor ble kjent at de skal skille lag. Foto: Scanpix. Vis mer

Mandag ble det kjent at skuespiller Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (53) har inngått en avtale om å håndtere skilsmissen privat for å forene familien.

Erklæringen som kom på mandag er skuespillernes første felles uttalelse siden det i september i fjor ble gjort kjent at de skal skilles. Dette skriver Fox News.

STORFAMILIE: Pitt og Jolie har seks barn sammen. Her er familien samlet i 2011. Foto: Scanpix.
STORFAMILIE: Pitt og Jolie har seks barn sammen. Her er familien samlet i 2011. Foto: Scanpix. Vis mer

Jolie og Pitt sier i en pressemelding at de vil holde alle detaljer om skilsmissen konfidensiell ved hjelp av en privat dommer:

«Partene har inngått avtaler om å bevare personvernet til sine barn og familie ved å holde alle rettsdokumenter konfidensielle. De skal engasjere en privat dommer for å foreta rettslige beslutninger og benytte sakkyndige folk for rask løsning av eventuelle gjenstående problemer. Foreldrene er forpliktet til å opptre som en samlet front for å effektuere utvinning og gjenforening.»

Uenighet om barna

Da bruddet ble kjent i september, kom det frem at amerikanske myndigheter undersøkte påstander om at Pitt skal ha vært voldelig mot et av barna.

Skuespillerduen var gift i to år og har barna Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10), og tvillingene Knox og Vivienne (8) sammen.

Det var Jolie som søkte om skilsmisse. Hun skal i følge TMZ også ha søkt om foreldreretten for deres seks barn fordi hun ikke var fornøyd med måten Pitt oppdro barna på.

TILBAKE: I november tok Brad en pause fra skilsmissedramaet for å promotere sin nye film «Allierte». Foto: Scanpix
TILBAKE: I november tok Brad en pause fra skilsmissedramaet for å promotere sin nye film «Allierte». Foto: Scanpix Vis mer

Pitt har imidlertid slått kraftig tilbake og varslet at han vil gjøre alt for å unngå at Angelina tar barna fra ham.

- Det er ingen sjanse for at han vil la Angelina få omsorgsretten alene. Han vil gjerne la Angelina ta del i oppdragelsen, men vil ikke la henne knuse ham. Dette har en kilde nær stjernen uttalt til nettsiden TMZ.

Også etter at bruddet med Angelina ble kjent, understreket Brad at det viktigste for ham var ungeflokken.

- Dette er veldig trist for meg, men det som betyr aller mest nå, er barnas beste. Jeg ber pressen pent om å gi dem den roen de fortjener i denne utfordrende tida, sa Brad Pitt til bladet People.

Lav profil

Begge partene har siden bruddet ble offentlig, holdt en lav profil. Natt til mandag, norsk tid, overrasket imidlertid Pitt ved å innta scenen under Golden Globe-utdelingen. Dette skal i følge UsWeekly være Pitts første prisutdeling etter skandalebruddet i fjor høst.

GOLDEN GLOBE: Brad Pitt fikk stormende jubel da han natt til mandag inntok scenen for første gang siden bruddet. Foto: Scanpix.
GOLDEN GLOBE: Brad Pitt fikk stormende jubel da han natt til mandag inntok scenen for første gang siden bruddet. Foto: Scanpix. Vis mer
Fjerner alle spor

TATOVERINGER: Angelina har alltid vist frem tatoveringene sine. Her er Brad og barnas fødested i koordinater. Foto: Scanpix. 
TATOVERINGER: Angelina har alltid vist frem tatoveringene sine. Her er Brad og barnas fødested i koordinater. Foto: Scanpix.  Vis mer

Angelina har vært gift tre ganger og har flere tydelige tatoveringer på kroppen. Man skulle tro at Angelina hadde lært fra ekteskapet med Billy Bob Thornton (61) hvor hun tatoverte navnet hans og en stor drage.

Disse har i senere tid blitt byttet ut med barnas og Brads fødested. Hun har også kallenavnet hans «Whiskey Bravo» på låret. Nå skal skuespilleren ønske å fjerne alle spor, inkludert kroppssmykkene.

– Hun vil ha vekk begge tatoveringene så snart som mulig. Hun er kald som en maskin nå og kjenner ikke på svakhet, sier en kilde til nettsiden Radaronline.

LES OGSÅ: Droppet bryllupsreise for «sommerhytta»