SOSIAL ANGST: Emma Stone er en av verdens mest populære kvinnelige skuespillere. Her er hun sammen med Ryan Gosling under årets Oscar-utdeling i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix
SOSIAL ANGST: Emma Stone er en av verdens mest populære kvinnelige skuespillere. Her er hun sammen med Ryan Gosling under årets Oscar-utdeling i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Emma Stone:

Avslørte ukjente angst-problemer

- Det har vært noe jeg alltid har levd med.

Publisert

(Seoghør.no): Etter at skuespilleren Emma Stone (28) slo gjennom i komedien «Superbad» for ti år siden har hun vært et av Hollywoods heteste navn.

Den talentfulle jenta har vunnet hele 30 priser for sine prestasjoner på det store lerretet, og i februar vant hun den gjeveste av de alle - nemlig en Oscar-statuett i kategorien «beste kvinnelige skuespiller» for sin rolle i musikalen «La La Land».

Men selv om Stone virker både selvsikker og utadvendt på scenen og røde løpere, så har hun i over 20 år slitt med sosial angst.

- Det har vært noe jeg alltid har levd med, og det kommer regelmessig tilbake i ulike perioder i livet mitt. Noen ganger når det skjer, som for eksempel i perioder med mye uro, så føles det som om det aldri kommer til å gi seg. Men det gjør jo det, forteller hun i en ny «Child Mind» kampanje, ifølge Contactmusic.com.

Saken fortsetter under bildet.

SUKESSFILM: I den romantiske komedien «La La Land» spiller forelsker Emma Stone seg i Hollywood-kjekkasen Ryan Gosling. Filmen var nominert til 14 Oscar og vant seks. Foto: NTB Scanpix. 
SUKESSFILM: I den romantiske komedien «La La Land» spiller forelsker Emma Stone seg i Hollywood-kjekkasen Ryan Gosling. Filmen var nominert til 14 Oscar og vant seks. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

Fryktet huset ville brenne ned

Angsten har vært så ille at hun som barn fryktet at hun aldri ville klare å skilles fra foreldrene sine.

- Da jeg var liten trodde jeg ikke at jeg noensinne ville klare å flytte hjemmefra eller være borte fra mennesker jeg hadde separasjonsangst fra, deler hun videre.

I fjor avslørte 28-åringen til bladet Rolling Stone at foreldrene hennes til slutt insisterte på at hun måtte få psykologhjelp.

PRISVINNER: Her holder Emma sin takketale etter at hun stakk av med Oscar for beste kvinnelige skuespiller i «La La Land» i slutten av februar. Foto: NTB Scanpix
PRISVINNER: Her holder Emma sin takketale etter at hun stakk av med Oscar for beste kvinnelige skuespiller i «La La Land» i slutten av februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hjernen min fryktet alltid det verste og lagde fryktelige senario. Da jeg var rundt syv år var jeg overbevist om at huset vårt brant ned. Jeg kunne føle det på meg. Ikke som en hallusinasjon, men brystet mitt tettet seg til og jeg slet med å puste. Det føltes som om verden skulle gå under. Slike ting skjedde nå og da, men angsten var konstant.

- Jeg kunne spørre mamma hundre ganger om hvordan dagen ville se ut. Når skulle hun kjøre meg til skolen? Hvor skulle hun være? Hva skulle jeg ha til lunsj? Jeg følte meg kvalm. På et tidspunkt klarte jeg ikke besøke venner lenger - jeg kunne knapt gå ut døren til skolen, sa hun til bladet.

Regelmessige møter med psykolog og det å begynne med skuespill, improvisasjon og sketsjer på et lokalt ungdomsteater hjalp henne med å takle angsten i oppveksten.

- Man er nødt til å være til stede når man improviserer, og det er motsetningen til angsten, sa hun til Rolling Stone.

FEST: Erna Solberg og skuespillet Emma Stone rocket sammen til rapperen Kendrick Lamar etter at statsministeren hadde snakket til 70 000 publikummere og millioner av TV-seere da hun sto på scenen i Central Park i New York under Global Citizen-konserten. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: - Emma Stone og Jennifer Lawrence reddet livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer