AVSLØRTE FENGSELSFORTID: Det var den tidligere muskelmannen John «Samson» Hasselquist (midten) - som gikk ut med avsløringene om Martin Schanches fengselsfortid i Ylvis-programmet «Nordens herligste» Foto: TVNorge
AVSLØRTE FENGSELSFORTID: Det var den tidligere muskelmannen John «Samson» Hasselquist (midten) - som gikk ut med avsløringene om Martin Schanches fengselsfortid i Ylvis-programmet «Nordens herligste» Foto: TVNorgeVis mer

Avslørte Schanches fengsels-fortid på TV

- Dette viser bare hvor seriøse de er, sier rallycross-stjernen om Ylvis-brødrenes skandaleintervju.

SEHER.NO: Den tidligere rallycross-stjernen Martin Schanche (65) reagerer på Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåkers program «Nordens herligste», etter at paret i en reportasje dro fram en lite kjent fengselsdom fra 1966.

I et intervju med den tidligere muskelmannen John «Samson» Hasselquist (70), skal den tidligere muskelmannen ifølge Her og Nå ha snakket om at  han og Schanche for over førti år siden ble dømt for å ha stjålet et pengeskap i Stavanger.

Hasselquist skal ifølge bladet ha blitt dømt til 18 måneder i fengsel, mens Schancke skal ha fått en dom på fire måneder.

I programmet hevdet «Samson» at Schanche også hjalp ham med å flykte fra fengselet, men programmet var ledsaget av en tekst om at «Samson» kunne ha tatt seg visse kunstneriske friheter.

Schanke sier til Her og Nå at han ikke har fått muligheten fra Ylvis-brødrene til noe tilsvar mot uttalelsene fra sin tidligere bekjente.

- Dette viser jo bare hvor seriøse de er. Jeg og Samson avsluttet vårt forhold i 1966. Det første bare til trøbbel og djevelskap. For meg er dette en ikke-sak og jeg ønsker minst mulig oppmerksomhet rundt dette, sier den tidligere rally-føreren til til Her og Nå.

Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge sier til bladet at han beklager at Martin føler seg forulempet.

- Vi ser at dette kunne vært vurdert annerledes - og vil presisere at redaktøransvaret ligger hos oss. Herunder også tilsvarsretten. Vi beklager dersom dette har medført en belastning for Martin Schanche og hans familie.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Ylvis-Vegard ble pappa på premieredagen