«Maskorama»

Avslørt!

Nok en deltaker måtte la maska falle i lørdagens «Maskorama».

BLE OVERRASKET: Dommerne klarte ikke å gjette hvem som skjulte seg i «puddelen» under «Maskorama» på NRK 1 lørdag kveld. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld var det duket for nok en runde med NRKs nye seermagnet «Maskorama». Det nye underholdningskonseptet har utvilsomt slått an, og publikum ser ut til engasjere seg sterkt i hvilke norske kjendiser som gjemmer seg bak de ulike maskene og kostymene.

Sist lørdag var det Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum (41) som viste seg å gjemme seg bak fugleskremselet - noe dommer Nicolay Ramm (31) tippet på i forkant.

Denne lørdagen ble det også et etterlengtet gjensyn med «Puddelen», som måtte stå over sendingen forrige helg på grunn av coronakarantene.

«MASKORAMA»: I lørdagens «Maskorama» fikk vi svaret på hvem som gjemte seg inni «Gaupa». Video: NRK Vis mer

Det ble til slutt «Puddelen» som måtte la maska falle denne helga, og det viste seg å være Mia Gundersen som gjemte seg bak den imponerende forkledningen.

MÅTTE UT: Mia Gundersen måtte forlate konkurransen lørdag. Foto: NRK
MÅTTE UT: Mia Gundersen måtte forlate konkurransen lørdag. Foto: NRK Vis mer

Fikk delta

Dette er den tredje personen som ryker ut av konkurransen. Førstemann ut var eks-håndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim (50), som gjemte seg inni «Gaupa».

Sist helg var det nevnte Trygve Slagsvold Vedum som ble stemt ut. Han viste seg å være «Fugleskremselet». Sendinga gikk da med en deltaker mindre, fordi «Puddelen» var satt i coronakarantene og dermed ikke kunne delta som følge av smitteverntiltak.

Tidligere denne uka forklarte prosjektredaktør i NRK Jan Egil Ådland bakgrunnen for at «Puddelen» fikk prøve seg på nytt denne helga.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Vår innstilling, da «Puddelens» karantene var et faktum, var at dette ikke skal medføre diskvalifisering i «Maskorama», sa han til Se og Hør.

Ådland hadde registrert at det hadde kommet reaksjoner i sosiale medier fra personer som var uenige i avgjørelsen.

- De argumenterer for eksempel med at dette er en konkurranse og ikke en jobb, og at en idrettsutøver ikke ville fått en ny sjanse om hen ble syk før et arrangement, sa han.

Ådland sa også at produksjonen legger seg på en annen linje enn i idrettskonkurranser - og at «Maskorama» først og fremst er en gjettelek, og at deltakerne på sett og vis er på jobb når de deltar.

AVSLØRT: Det var Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum som skjulte seg bak «Fugleskremselet»-kostymet, og dermed røk ut i lørdagens sending. Video: NRK Vis mer

- Vår totalvurdering var derfor at det ikke var riktig å la en uforskyldt karantene føre til at «Puddelen» var ute av leken. En viktig del av konseptet og «avtalen» med publikum er dessuten at en maske skal av i slutten av programmet, og dette var ikke mulig for «Puddelen» som var blitt sendt i karantene, sa han til Se og Hør.

Ådland sa også at de ikke har hørt at Trygve Slagsvold Vedum, som gikk ut sist lørdag, har hatt noen problemer med dette.

LES OGSÅ: - Ondskapsfull fremstilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer