«Maskorama»:

«Avslørt» på TikTok?

Ivrige «Maskorama»-fans er overbevist om hvem som skjuler seg bak «Dandy».

KAN DET VÆRE?: Det er spesielt et hint som gjør at folk nå er sikre i sin sak. Foto: NRK.
KAN DET VÆRE?: Det er spesielt et hint som gjør at folk nå er sikre i sin sak. Foto: NRK. Vis mer
Publisert

Det koker mildt sagt i sosiale medier om hvem som kan skjule seg bak de elleville maskene i «Maskorama». TikTok florerer av videoer hvor brukerne virkelig studerer hintene som er gitt.

Men det er spesielt en av deltakerne det snakkes om. Etter forrige sending er «alle» overbevist om hvem «Dandy» egentlig er.

Etter å ha sunget «You Should See Me In A Crown», av Billie Eilish, forrige lørdag sa Dandy følgende fra scenen:

AVSLØRT: Hvem andre enn Fantorangen kunne det egentlig være som skjulte seg bak Snøroboten, lurer vi på. Video: Rød Løper Vis mer

- Noen ganger snakker jeg veldig høyt og brautende. Jeg vet ikke alltid hvordan jeg skal uttrykke min takknemlighet og entusiasme, så ofte kommer ordene ut i store bokstaver.

Og det er dette hintet som har satt fyr på Internett.

En person, fra vår egen kongefamilie, har nemlig uttalt nøyaktig det samme i et innlegg på Instagram tidligere - bare på engelsk.

En bruker på TikTok har samlet alle hintene som «beviser» at det er ingen ringere enn Maud Angelica Behn (19), som skjuler seg bak «Dandy».

Her er hintene som skal «avsløre» Maud Angelica:

  • I introduksjonsvideoen fra premieren holdt hun opp et tyggeben foran en hundestatue, noe flere mener kan hinte til etternavnet hennes, Behn.
  • «Dandy» sier hun er opptatt av å hjelpe andre. I Aftenposten har 19-åringen uttalt at hun er opptatt av mental helse - og hjelpe andre. Der understreker hun også viktigheten av å spørre om hjelp dersom man sliter.
  • Eventyrsjokolade vises tydelig fram i introduksjonsvideoen, i episode to. Moren hennes, prinsesse Märtha Louise, har tidligere spilt inn flere eventyr i samlingen «Prinsessen i eventyrriket»
  • Sier at hun opptatt av tradisjoner, som kan vise til kongefamiliens lange tradisjoner.
VENDING: Det var en overraskelse som skjulte seg bak maska i «Maskorama». Video fra NRK Vis mer

Nettavisen og VG er blant mediene som har omtalt saken tidligere.

Ifølge VGs Maskorama-profet tror hele 92% av at det er Maud Angelica som skjuler seg bak «Dandy»

Peker mot faren

Et annet hint flere ivrige «Maskorama»-fans har bitt seg merke i på sosiale medier, er navnet på selve figuren, «Dandy».

Ingen ringere enn Behns far, avdøde Ari Behn, fikk tildelt kallenavnet «Dandy» av medie-Norge, blant annet av Bergens Tidende og VG. Ifølge Store norske leksikon kjennetegner en «Dandy» en mann som er «opptatt av å være elegant og moteriktig».

GJETTET FEIL: Maskorama-detektiv Nicolay Ramm gjettet feil under lørdagens sending. Nå må han løpe naken gjennom slottsparken. Reporter: Karoline Henriette Video: Nora Skavhaug Vis mer

Dedikerte detektiver på TikTok trekker også flere paralleller mellom «Maskorama»-«Dandy» og Ari Behn.

I «Dandyens» hatt er det plassert en påfuglfjær, som flere mener har en sammenheng med en servise-serie fra Magnor Glassverk, Peacock, som Ari Behn har designet. Peacock er engelsk for nettopp påfugl.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra prinsesse Märtha Louises manager, Carina Scheele Carlsen, foreløpig uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer