Sophie Ellis-Bextor:

Avslører vond hemmelighet etter 25 år

«Jeg hørte meg selv si 'nei' og 'jeg vil ikke', men det hjalp ikke».

HEMMELIG: Den britiske artisten Sophie Ellis-Bextor har båret på en mørk hemmelighet siden hun var 17 år gammel. Foto: Ray Tang / Shutterstock Editorial / REX / NTB
HEMMELIG: Den britiske artisten Sophie Ellis-Bextor har båret på en mørk hemmelighet siden hun var 17 år gammel. Foto: Ray Tang / Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske sangstjernen Sophie Ellis-Bextor (42) gjorde sin debut på slutten av 1990-tallet som forsanger for indie-rockbandet Theaudience.

Etter at musikkgruppen takket for seg valgte 42-åringen å begi seg ut på en solokarriere, og oppnådde stor suksess på begynnelsen av 2000-tallet med låta «Murder On The Dancefloor».

Midt i all suksessen har hun imidlertid båret på en svært vond hemmelighet, som hun nå er klar for å dele med omverdenen.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Mistet jomfurdommen

I hennes nye bok «Spinning Plates» forteller 42-åringen at hun som 17-åring skal ha blitt voldtatt av en tolv år eldre gitarist, ifølge BBC.

Det skal ha skjedd i gitaristens leilighet.

«Jeg hørte meg selv si 'nei' og 'jeg vil ikke', men det hjalp ikke. Han hadde sex med meg, og jeg skammet meg så mye», skriver hun i boken, og fortsetter:

«Det var sånn jeg mistet jomfrudommen. Jeg følte meg så dum».

Den britiske sangeren skriver at hun skal ha møtt mannen før en konsert, før han inviterte henne hjem til seg for å vise frem historiebøker. Før hun visste ordet av det skal de ha ligget i sengen hans, mens han angivelig forsøkte å ta av den 17 år gamle jentas truser.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: Elias Zahl-Pettersen Vis mer

Lærer opp sønnene

Grunnen til at hun står frem med historien først nå, er fordi hun ønsker å hjelpe andre til å lære seg hvor grensa mellom to mennesker går.

«Det som skjedde med meg var ikke voldelig. Men det jeg opplevde var at han ikke lyttet til meg. Vi var to mennesker. Den ene sa ja, mens den andre sa nei. Den som sa ja gjorde det likevel», skriver hun videre.

Hun legger også til at det hele virker mer voldsomt jo eldre hun blir, ettersom hun ble ignorert den gang av en mann som var nærmere 30 år.

Hun skriver også at hun er nøye med å lære barna sine om samtykke. Artisten har fem sønner i alderen mellom 1 og 16 år.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

LES OGSÅ: - Han er et monster

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer