FORELSKET SEG I SKUESPILLERKOLLEGA: Skuespiller Synnøve Macody Lund er straks aktuell med filmen «Hjemsøkt», der hun spiller mot en helt spesiell person. Foto: Andreas Fadum
FORELSKET SEG I SKUESPILLERKOLLEGA: Skuespiller Synnøve Macody Lund er straks aktuell med filmen «Hjemsøkt», der hun spiller mot en helt spesiell person. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Synnøve Macody Lund:

Avslører varme følelser for skuespillerkollega

- Man blir så ekstremt til stede når man skaper noe sammen med et menneske man føler noe for.

(Se og Hør): Fredag har skrekkfilmen «Hjemsøkt» premiere på norske kinoer, der skuespiller Synnøve Macody Lund (41) spiller hovedrollen.

I forbindelse med filmpremieren har VG+ gjort et stort intervju med Macody Lund og hennes danske motspiller i filmen, Ken Vedsegaard (45). Der snakker de begge åpenhjertig om relasjonen de har - både profesjonelt og privat.

De to skuespillerne traff hverandre for første gang under innspillingen av TV-serien «Black Widows» i 2015, og siden den gang har de fått varme følelser for hverandre.

Overfor VG forklarer Synnøve at det var hun selv som foreslo at Ken skulle spille kjæresten til karakteren hennes i «Hjemsøkt».

Saken forsetter nedenfor.

ROMANTIKK BÅDE PRIVAT OG PÅ SKJERMEN: I skrekkfilmen «Hjemsøkt» spiller Synnøve Macody Lund og Ken Vedsegaard kjærester. Foto: Another World Entertainment Norway AS
ROMANTIKK BÅDE PRIVAT OG PÅ SKJERMEN: I skrekkfilmen «Hjemsøkt» spiller Synnøve Macody Lund og Ken Vedsegaard kjærester. Foto: Another World Entertainment Norway AS Vis mer

- Jeg følte meg naken i spillet, særlig overfor deg, Ken. Det ble en situasjon der jeg rent ­personlig ­følte at jeg måtte bevise noe. Men når det er sagt, så er det også det vakreste jeg har gjort noen gang. Man blir så ekstremt til stede når man skaper noe sammen med et menneske man føler noe for, sier hun til avisen.

Ken Vedsegaard er en anerkjent skuespiller i Danmark, kjent fra blant annet «Krøniken» og «Forbrytelsen 2».

Se og Hør har vært i kontakt med Synnøve Macody Lund som høflig forklarer at hun ikke har noen ytterlige kommentar.

Saken forsetter nedenfor.

KJENT I DANMARK: Ken Vedsegaard spilte karakteren Erik Nielsen i den danske dramaserien «Krøniken», som gikk på DR1 fra 2004 til 2007. Foto: NTB scanpix
KJENT I DANMARK: Ken Vedsegaard spilte karakteren Erik Nielsen i den danske dramaserien «Krøniken», som gikk på DR1 fra 2004 til 2007. Foto: NTB scanpix Vis mer

Feiret jul sammen

De begge er opptatte av å ikke definere forholdet de har, som de forklarer er både profesjonelt og privat.

Mens Synnøve er bosatt i Oslo, bor Ken i København. I fjor feiret de for øvrig jul sammen.

– Det var en ny opplevelse for meg, for jeg er som oftest hjemme til jul med mine foreldre og mine barn. Nå var vi alene i det gamle barndomshjemmet på Stord i ti hele dager, sier Synnøve til VG.

Kliner i vinduskarmer

I tillegg til å være skuespiller er Synnøve Macody Lund også journalist og forfatter. Gjennombruddet som skuespiller hadde hun med «Hodejegerne» i 2011, der hun spilte kona til Aksel Hennies rollefigur.

Hun har også spilt kjæresten til Nicolai Cleve Broch i TV 2-serien «Frikjent».

- Begge to er jo veldig lave i forhold til meg, så jeg sitter veldig mye i vinduskarmer og kliner, har hun tidligere uttalt til Se og Hør.

Hun skrøt også mye av de to motspillerne.

- De har begge to en slik indre styrke, som du må ha som skuespiller. En slik emosjonell tilgjengelighet – og tillegg er de fysiske. Jeg har lært så vanvittig mye av Aksel, som var den første jeg spilte mot, men også Nicolai har tilført meg masse. Du går liksom baklengs inn i et vennskap i slike relasjoner, som ofte kan være problematisk, forklarte Synnøve i fjor.

TV-SUKSESS: Synnøve Macody Lund i en scene med Nicolai Cleve Broch i TV 2-serien «Frikjent». FOTO: TV 2
TV-SUKSESS: Synnøve Macody Lund i en scene med Nicolai Cleve Broch i TV 2-serien «Frikjent». FOTO: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Avslørte babynyhet på Instagram