Avslører Tupacs siste ord

Politimannen som var førstemann på åstedet der Tupac Shakur ble skutt, snakker ut etter 18 år.

HOLDT KJEFT: Da Tupac Shakur var livstruende skadd etter å ha blitt skutt flere ganger, nektet han å fortelle politiet hvem som kunne være gjerningsmannen. Nå forteller politimannen som var først på åstedet om TuPacs siste bevisste øyeblikk.  Foto: Stella Pictures
HOLDT KJEFT: Da Tupac Shakur var livstruende skadd etter å ha blitt skutt flere ganger, nektet han å fortelle politiet hvem som kunne være gjerningsmannen. Nå forteller politimannen som var først på åstedet om TuPacs siste bevisste øyeblikk. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Rapstjernen Tupac Shakur er fortsatt et forbilde for mange unge, nesten 18 år etter at han ble skutt og drept 25 år gammel.

Shakur havnet i en skuddveksling fra bil, en såkalt drive-by shooting, sammen med sjefen sin i Death Row Records, Marion «Suge» Knight i Las Vegas høsten 1996.

«Changes»-sangeren ble truffet av flere skudd, havnet i koma og døde av skadene. Noen gjerningsmann er aldri blitt pågrepet i saken.

Nå, nesten 18 år etter Tupacs dødsfall, snakker politimannen som var først på åstedet ut om saken, ifølge ContactMusic.

Ga opp i politimannens armer

Chris Carroll, tidligere ansatt i Las Vegas Metropolitan Police Department, forteller i et intervju med VegasSeven.com at det var han som dro en dødende Tupac ut av bilen han satt i. Etter å ha innsett at rapperen blødde kraftig, prøvde Carroll å få ham til å identifisere gjerningsmannen.

- Jeg ser på Tupac, og han prøver å rope tilbake til «Suge», og jeg spør ham, «hvem skjøt deg? Hva skjedde? Hvem gjorde det?». Men han bare overså meg på en måte... Jeg fortsatte å spørre, igjen og igjen, «hvem gjorde dette? Hvem skjøt deg?». Og han fortsatte bare å ignorere meg, sier Carroll.

Plutselig, på ett øyeblikk, gikk Tupac fra å være lite samarbeidsvillig og streve med å snakke, til å bli helt rolig og fredfull, minnes politimannen.

I FENGSEL: Vinteren 1994/95 satt rapstjernen noen måneder i fengsel etter å ha blitt dømt for voldtekt. «Suge» Knight fikk ham løslatt mot kausjon.  Foto: Stella Pictures
I FENGSEL: Vinteren 1994/95 satt rapstjernen noen måneder i fengsel etter å ha blitt dømt for voldtekt. «Suge» Knight fikk ham løslatt mot kausjon. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Han gikk fra å kjempe til «jeg klarer det ikke». Og da han gjorde den overgangen, så han på meg, og han stirret meg rett i øynene. Det var da jeg så på ham og sa én gang til, «hvem skjøt deg?».

- Han så på meg og trakk pusten for å få ut ordene, og han åpnet munnen, og jeg trodde jeg faktisk skulle få litt samarbeidsvilje fra ham. Men så kom ordene: «Faen ta deg», sier Carroll i intervjuet.

Like etter å ha ytret sine siste ord, ble Tupac Shakur fraktet i ambulanse til The University Medical Center of Southern Nevada. Der ble han operert og kraftig medisinert, men han døde på sykehuset seks dager senere.

Tupac Shakur var flere ganger i klammeri med politiet, blant annet i forbindelse med volds- og skyteepisoder og en voldtektssak.

LES OGSÅ: Fikk hver sin datter med samme donor