«Norges tøffeste»-Isak:

Avslører tungt brudd

- Det var ikke den beste tiden i livet mitt.

POPULÆR: Fanbasen til Isak Dreyer har vokst seg stor etter at han vant «Norges tøffeste». Nå utelukker ikke fisken mer TV. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kom neppe som noe sjokk på de fleste seere da Isak Dreyer (26) ble kåret til vinneren av den tredje sesongen av «Norges tøffeste» på søndag.

Etter seieren i programmet har tilbudene stått i kø for nordlendingen, som denne fredagen gjester «Lindmo» på NRK1.

- Det har kommet mye, og noe er booka, men mye har jeg også sagt nei til, eller ikke svart på. Det har vært mye mer enn hva er jeg er vant med, forteller Dreyer til Se og Hør.

TØFF TYPE: Isak Dreyer kom inn som utskuddet fra sidelinjen i «Norges tøffeste». Fiskeren fra Nord var overlegen i så og si alle øvelser. Han forteller om teknikkene han bruker for å mestre smerte og lidelse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TØFF TYPE: Isak Dreyer kom inn som utskuddet fra sidelinjen i «Norges tøffeste». Fiskeren fra Nord var overlegen i så og si alle øvelser. Han forteller om teknikkene han bruker for å mestre smerte og lidelse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Måtte krabbe 2,5 mil

De som har fulgt konkurransen på NRK har kanskje fått med seg at den unge fiskeren har slitt med smerter under føttene, uten at det klarte å sette en stopper for dominansen hans.

Smertene ble påført kort tid før deltakelsen i programmet, og stammer fra en tur til Saltfjellet i fjor. Etter å ha stått i et iskaldt vann og fisket, fikk han så vondt i fotsålene at han ikke klarte å stå oppreist.

Han befant seg da to og en halv mil fra både bil og mobildekning. Han hadde to valg, påkalle hjelp, eller komme seg derfra for egen maskin.

RAKKER: Fiskeren Isak Dreyer har markert seg under den tredje sesongen av «Norges tøffeste». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

- Det var jo ingen som visste at jeg var der. Jeg hadde så vondt under føttene at jeg ikke klarte å gå rett og slett. Det var heller ingen dekning der, så jeg hadde ikke så mye annet valg enn å krype på knærne ned til bilen, sier han, og legger til:

- Eller, jeg så at det var et telt på andre siden av vannet, og jeg kunne nok ha krabbet bort dit, men det hadde jeg ikke noe særlig lyst til.

- Hvorfor ikke?

- Det er vel kanskje stoltheten det går på. Du må stille opp og bevise hvem du er iblant.

I SITT RETTE ELEMENT: Isak er fisker og tømrer. - Jeg søker alltid spenning, og vil helst ut av komfortsonen, sier han. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I SITT RETTE ELEMENT: Isak er fisker og tømrer. - Jeg søker alltid spenning, og vil helst ut av komfortsonen, sier han. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Så da krabbet han like godt på alle fire tilbake til bilen. For å komme seg gjennom det tok han det en stein av gangen. Det tok 18 timer.

- Jeg hadde jo aldri orket det hvis jeg hadde tenkt at nå skal jeg krabbe i et døgn. Så jeg tok det en stein av gangen. Man klarer alltid å komme seg til den neste steinen, og så den neste etter det.

NORGES TØFFESTE: Nordlendingen Isak Dreyer, som til vanlig jobber som fisker og tømrer, vant «Norges tøffeste». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Senere fikk han påvist betennelsen plantar fascitt, som gir smerter i senene under foten i det hælen møter bakken. Hvor det hele fant sted vil han ikke si, da det er et slags stamsted for Bodøværingen.

- Jeg vil ikke si nøyaktig hvor det er, fordi det er et sted hvor jeg drar opp mye fisk. Det er et godt bevart hemmelig fiskevann. Men du kan skrive at det er to og en halv mil fra E6 et sted i Nord-Norge, sier han lurt.

- Var ikke meg selv

Folk er vant til at han er utilgjengelig i perioder. Etter et samlivsbrudd for noen år siden flyttet han inn i familiens hytte utenfor Bodø, etter å ha forlatt den tidligere samboeren i Bergen. De to bodde først sammen i Bodø, før de flyttet sammen til byen mellom de syv fjell.

- Jeg bodde der i fem-seks måneder, og det var nok en grunn til at det ikke ble noe mer enn det. Det var en sammenfatning av alt. Jeg klarte ikke å være meg selv, og ble ikke noen bra versjon av meg selv der nede. Det funket ikke.

TV-FLØRT: Isak og Victoria flørter åpenlyst i «Norges tøffeste», så vi måtte spørre om hva som er greia. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

- Det blir litt som når du setter en sau inn i en ulveflokk, sier han, og tenker seg litt om før han justerer:

- Eller kanskje som en ulv i en saueflokk.

På hytten ble han boende over to vintre, i en slags enstøing-tilværelse. Der fikk han prosessert bruddet med ekskjæresten, og det ble mye tid alene. Kanskje litt for mye.

BESTEVENN: Når han er på havet i uker eller måneder savner Isak hunden sin Buster (4). Foto: Privat
BESTEVENN: Når han er på havet i uker eller måneder savner Isak hunden sin Buster (4). Foto: Privat Vis mer

- Hadde det ikke vært for hunden min Buster så hadde det vært et sorgens kapittel. Det var ikke den beste tiden i livet, og jeg kom inn i et ganske dårlig mønster. Jeg fortsatte bare å jobbe og styre med mitt. Man må jo prøve å komme seg videre, sier han.

Selv om det var en tung periode, var det en tid han tok mye lærdom fra. Også i denne situasjonen tok han det et lite steg av gangen, akkurat som når han krabbet ned fra Saltfjellet. En overlevelsesteknikk han også tok i bruk for å mestre utfordringene i «Norges tøffeste».

BRUDD: Victoria Nadine snakker om bruddet med Silas Massa Vasstrand på «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

- Jeg lærte at det skjer ingenting om du ikke sørger for det selv. Man er sin egen lykkes smed. Jeg klarte å være der ute i ett døgn, og så ett døgn til, og så ett til. Og sånn fortsatte det.

Dreyer er ikke noen fan av slike mønstre. Hvis du ikke er fornøyd med det mønsteret man har, så må du sjøl endre det mønsteret, mener han.

Åpen for ny romanse

Han har ikke noe absolutt behov for å bo i hjembyen Bodø, og har tidligere bodd i Tromsø, og synes også Trondheim er fint.

Men det er heller ikke noe umiddelbart mål for ham å flytte. Øverst på agendaen nå står det å bli ferdig med oppussingen av huset han har kjøpt på Tverlandet utenfor Bodø.

HARDT ARBEID: På havet er det tidvis ekstreme arbeidsforhold, og Dreyer forteller at han noen ganger jobber opptil flere døgn i strekk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HARDT ARBEID: På havet er det tidvis ekstreme arbeidsforhold, og Dreyer forteller at han noen ganger jobber opptil flere døgn i strekk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har mange mål, både langsiktige og kortsiktige. I dag er det å bli ferdig med taket i sokkelleiligheten, og bli ferdig med hele greia i løpet av sommeren. Også er jeg jo alltids interessert i å bli kjent med noen damer. Det er både et dagsmål og et årsmål, sier han og smiler.

Helst vil han gjerne treffe noen på «gamlemåten», men har heller ikke noe imot moderne møteplasser som Tinder og andre dating-apper.

SAMARBEID: Eveline Karlsen røper hvordan hun fikk muligheten til å jobbe med skjønnhetsmerket «Caia», som en av Sveriges største influensere Bianca Ingrosso står bak. Vis mer

Vil ri gjennom Mongolia

Dreyer er en rastløs type som stadig er på utkikk etter en ny utfordring. Hans røper at hans neste drøm er å delta i «The Mongol Derby» - et tusen kilometer langt hesteløp gjennom de mongolske steppene hvor deltakerne må bytte hest for hver førtiende kilometer.

- Kan du ri, da?

- Nei, jeg kan jo ikke det, flirer han.

- Det er vel deres svar på Finnmarksløpet. Det er på «bucket listen» min. Jeg søker alltid spenning, og vil helst ut av komfortsonen. Hvis man bare jobber fra åtte til fire i den samme jobben der du kan alt, og ikke trenger å bruke hodet ditt til å utfordre deg selv, så blir det veldig kjedelig, sier han og fortsetter:

- Det er jo litt av grunnen til at jeg begynte som fisker og snekker. Sånn er det med hobbyer også, jeg gjør det en stund og så flater læringskurven litt ut, og jeg vil gjøre noe annet.

FELIX SANDMAN: Den svenske artisten Felix Sandman er ute med en ny dokumentarserie hvor han forteller om den tunge tiden i karrieren hans. Vis mer

LES OGSÅ: Om singellivet: - En tragedie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer