Espen Eckbo klar for reality

Avslører: - Trengte pengene

Dette har han aldri gjort før.

KLAR FOR REALITY: Komiker Espen Eckbo avslører hvorfor han takket ja til å delta i «Kongen befaler». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLAR FOR REALITY: Komiker Espen Eckbo avslører hvorfor han takket ja til å delta i «Kongen befaler». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst inviterer Se og Hør realitykjendiser til et heidundrende kalas når Norges første Reality Awards sparkes i gang.

Her vil kjendisene hedres med priser, blant annet for «Årets deltaker», «Årets programleder» og selvsagt: «Årets TV-øyeblikk».

I den anledning har Reality Awards tatt en nærmere prat med komiker Espen Eckbo (49), som blir å se i den sjette sesongen av humorprogrammet «Kongen befaler». Sesongen har premiere på Discovery + neste år.

DETALJ: Reality Awards møtte Olli Wermskog som kunne dele en spesiell detalj fra «Kongen befaler». Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

I forsamlingen med kjente og gøyale komikere, finner vi også Live Nelvik (39), Marta Leivestad (28), Kristoffer Olsen (37) og Henriette Stenstrup (47).

Selv om det aldri har vært så mange kvinnelige deltakere i denne humordrevne konkurransen før, er Eckbo et fjes som ikke har deltatt i noen form for reality - før nå.

- Driter litt i resultatet

Eckbo er for mange kjent for flere av sine egne humorserier, og eier TV-produksjonsselskapet Seefood sammen med Kristian Ødegård (48).

Han har tidligere vært å se i karakterdrevne humorserier, som blant annet «Nissene på loven», men i løpet av sin lange tv-karriere, har han ikke vært å se i reality-TV.

BREKKER SEG: «Kongen Befaler»: Janne Formoe brakk seg da Harald Eia tok med sitt eget sæd i studio. Video: Discovery+ Vis mer

På spørsmål om hva han tenkte da forespørselen kom, svarer han med et lurt smil:

- Nei, jeg tenkte at når du blir invitert med i sjette sesong, er det mer en fornærmelse å bli spurt, men det passet greit. Jeg trengte pengene, og det er deilig å være med på noe der jeg driter litt i resultatet. Jeg har veldig lave skuldre, enkelt og greit.

- Vært nære på en gang før

Eckbo sier videre at «Kongen Befaler» har blitt en snakkis i miljøet, der det har kommet frem at det er et hyggelig program å være med på, uansett hvordan man gjør det.

- Det er vel heller ingen som har fått karrieren sin ødelagt av deltakelsen sin? Kanskje jeg kan bli den første som får karrieren lagt i grus som følge av dette. Jeg nærmer meg jo 50, og trenger å pensjonere meg snart uansett.

VONDT: Det ble vondt da deltakerne i «Kongen befaler» skulle prøve å bli den kuleste. Og dommerne? Fire unger på 11 år. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken / Rød Løper Vis mer

- Du er klar for å bli kansellert?

- Jeg har vært nære på en gang før, så målet er å gjøre det skikkelig denne gangen, svarer komikeren.

«Kongen Befaler» vant Gullruten for beste underholdningsprogram i 2020 og 2022, og hvorvidt det er nominert til noe under årets Reality Awards, gjenstår å se.

Reality Awards arrangeres av Se og Hør som eies av Aller Media.

LES OGSÅ: Det var ikke jeg som sang i Boyzvoice

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer