Avslører Tones svangerskaps-triks

Kjendistrener Helle Bornstein tror Tone Damli får tilbake formen i rekordfart.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Under hele svangerskapet jobbet Tone Damli (26) med sin personlige trener Helle Bornstein for å holde formen. Nå har treneren gitt ut boken «Tren Smartere» der popstjernen er en av bidragsyterne. Hun roser den nybakte mammaen for treningsinnsatsen og håper andre som venter barn lar seg inspirere av Tone.

- Hun har vært en god rollemodell for alle gravide. Ikke alle gravide kan trene slik, men de fleste bør bli inspirert av Tone som har klart å trene hele veien. Hun trente helt frem til fødselen og da snakker vi ikke lett trening. Det er mye av av grunnen til at hun har holdt seg så fin i formen, sier Bornstein til Seoghør.no.

Se intervju med Helle Bornstein og Sigrid Bonde Tusvik i videoen øverst.

Øker selvbildet

Etter planen skulle Tone være dommer i talentprogrammet «Idol», men måtte gi seg etter bare en auditionrunde i Bergen. Kort tid etter at hun gikk ut i mammapermisjon kom nyheten om at hun hadde født en jente - tre uker før termin.

SPORTY MAMMA: Under hele svangerskapet trente Tone Damli jevnlig for å komme raskere i form etter fødselen. I den nye boken «Tren smartere» deler hun sine beste treningstips. Boken er skrevet av Tones trener Helle Bornstein.  Foto: Rolf-Ørjan Høgset/Schibsted Forlag
SPORTY MAMMA: Under hele svangerskapet trente Tone Damli jevnlig for å komme raskere i form etter fødselen. I den nye boken «Tren smartere» deler hun sine beste treningstips. Boken er skrevet av Tones trener Helle Bornstein. Foto: Rolf-Ørjan Høgset/Schibsted Forlag Vis mer

I etterkant har den populære sangeren lagt ut bilde av datteren på Instagram og informert om at alt står bra til etter fødselen. Etter noen uker hjemme med den lille skal 26-åringen igjen i gang med treningen sammen med Bornstein.

 - Jeg er spent på hvordan det blir å få henne tilbake, men jeg regner med at hun kommer i form ganske raskt.

NY BOK: I «Tren smartere» gir Helle Bornstein råd om hvordan man kommer i form og spiser riktig.  Foto: Faksimile
NY BOK: I «Tren smartere» gir Helle Bornstein råd om hvordan man kommer i form og spiser riktig. Foto: Faksimile Vis mer

Tone skriver selv i boken at hun liker å variere treningen - alt fra intensive styrkeøkter til utholdende kondisjonstrening. Hun setter seg alltid et mål før hver økt og liker å presse egne grenser.

- For meg er trening med å øke livsgleden. Hver økt er ikke nødvendigvis bare lyst og moro, men jeg har tilgode å angre på en treningsøkt. Trening for meg gir bøttevis med energi, og er på mange måter med på å øke selvbildet, skriver Damli.

Favorittøvelsen er «pull over» liggende på benk som styrker bryst, rygg og triceps.

FØDTE FØR TERMIN: Tre uker før termin ble Tone og kjæresten Markus Foss foreldre til en jente som fikk navnet Billie. Her er en høygravid Tone på «Idol»-innspilling i Bergen.  Foto: Se og Hør
FØDTE FØR TERMIN: Tre uker før termin ble Tone og kjæresten Markus Foss foreldre til en jente som fikk navnet Billie. Her er en høygravid Tone på «Idol»-innspilling i Bergen. Foto: Se og Hør Vis mer

Trente hardt under svangerskapet

Ifølge Bornstein fokuserte Tone spesielt på mage, rygg, rumpe og bekkenbunn under svangerskapet og understreker at det er viktig å fortsette med styrketrening under graviditeten.

- Tone sluttet ikke å trene med vekter. Det er mange gravide som blir redd for å løfte tungt. Hun lyttet til kroppen og tok en hviledag hvis hun trengte det.

TOK MED DATTEREN: Sigrid Bonde Tusvik og Vår Staude bidrar begge med tips i Helle Bornsteins nye bok. Sigrid hadde med seg sin ett år gamle datter Jenny på lanseringen på Grand Hotel onsdag.  Foto: Morten Eik/Se og Hør
TOK MED DATTEREN: Sigrid Bonde Tusvik og Vår Staude bidrar begge med tips i Helle Bornsteins nye bok. Sigrid hadde med seg sin ett år gamle datter Jenny på lanseringen på Grand Hotel onsdag. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

- Hun har hele veien jobbet målbevisst for å ta vare på kroppen. Jeg tror hun har potensialet til å komme godt tilbake i form og det tror jeg også andre gravide har så lenge de prioriterer trening og ikke bare slapper av under barselperioden.

Får mammatips av Tusvik

Tone Damli, Vår Staude og Sigrid Bonde Tusvik deler sine treningstips i den nye boken «Tren Smartere» som onsdag ble lansert på Grand Hotel. I april i fjor - ett år før Tone - ble Sigrid Bonde Tusvik mamma til datteren Jenny. Også hun har troen på at Tone raskt vil komme tilbake i form.

- Jeg tipper Tone er litt i fotballfrue-land. Når du trener så mye som Tone, så får man fort tilbake kroppen. Trikset er å sove når ungen sover. Ikke sett på en vask eller tren, sov heller og tren når ungen er våken. Nå er ungen til Tone en lett kettlebell, så hun kan trene med den i hånden.

LES OGSÅ: La ut magebilde syv dager etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer