Avslører terminen: - Ikke redd for at det skal være vondt

Marie Blokhus dukket høygravid opp hos «Lindmo».

PÅ BESØK: Marie Blokhus og Thomas Gullestad var begge på besøk hos Anne Lindmo lørdag kveld. Blokhus venter for tiden barn med Anders Baasmo Christiansen. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
PÅ BESØK: Marie Blokhus og Thomas Gullestad var begge på besøk hos Anne Lindmo lørdag kveld. Blokhus venter for tiden barn med Anders Baasmo Christiansen. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

(Se og Hør): I desember kunne skuespiller Marie Blokhus (35) avsløre overfor Dagbladet at hun og kjæresten Anders Baasmo Christiansen (41) venter barn sammen. Det var derimot en nokså beskjeden avsløring.

Hun takket for lykkønskningene da Dagbladet gratulerte henne med graviditeten.

- Tusen takk, sa Blokhus, som ikke ville gå nærmere inn på når terminen er.

Termin på tampen

På besøk hos Anne Lindmo lørdag kveld valgte skuespilleren derimot å lette på sløret om graviditeten. Med henne var Thomas Gullestad, som Marie spiller med i «Den 12. mann».

I NRK-programmet kunne hun atter en gang bekrefte graviditeten, og fortalte at terminen nærmer seg med stormskritt.

- Jeg vil påstå at dette er mitt viktigste og største prosjekt til nå, og det har premiere i morgen, forteller skuespilleren.

Det er ikke kjent om terminen er søndag 14. januar eller om det var dagen etter at sendingen ble innspilt. Marie la selv ut en promotering av kveldens sending på Instagram tidligere i dag, men nevnte ikke noe om graviditeten.

BLIR FORELDRE: Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus venter sitt første barn. Her sammen under førpremieren av krigsfilmen «Den 12. mann» i Fredrikstad. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Anders Baasmo Christiansen og Marie Blokhus venter sitt første barn. Her sammen under førpremieren av krigsfilmen «Den 12. mann» i Fredrikstad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På spørsmål om hun er klar for rollen som mamma, svarer Blokhus ærlig:

- Hvor preppa kan man bli? Jeg tror jeg er en person som alltid rives mellom orden og kaos, og jeg øver meg på å ikke prøve å kontrollere ting som jeg ikke kan kontrollere. Dette har jeg aldri gjort før, og jeg ønsker det velkommen på godt og vondt, sier skuespilleren.

Mange førstegangsfødende er kanskje redd for spesielt smerter når de skal inn på fødestua, men det er en frykt hun har lagt fra seg.

- Jeg er ikke redd for at det skal være vondt, det kan jeg tåle, også fikser naturen resten, sier hun og ler.

Møttes under innspilling

Det var for drøyt år siden kunne Se og Hør avsløre at Marie og Anders var blitt et par, etter at vennskapet utviklet seg til kjærlighet etter at paret spilte sammen i filmen «Børning 2».

Forholdet mellom de to stjernene skal ha utviklet seg i kulissene under innspillingen av filmen da kameraene var slått av, og de siste månedene tok vennskapet en romantisk vending.

Romanserykter omkring de to skuespillerne hadde versert en stund, uten at paret ønsket å kommentere forholdet.

TRAILER: Den 12. mann forteller historien om krigshelten Jan Baalsruds legendariske flukt fra nazistene under andre verdenskrig. Video: Nordisk film Vis mer

Flere Se og Hør var i kontakt med fortalte derimot at de hadde observert det lykkelige paret hånd i hånd i Oslos gater.

- De er virkelig forelsket, og storkoser seg i hverandres selskap, fortalte venner av paret til Se og Hør.

Da de to skuespillerne i april ankom premieren til filmen «Oskars Amerika», hvor Marie har en av rollene, kom de derimot arm i arm.

Det gjorde de også under Amanda-utdelingen i august, hvor Anders var nominert i samtlige kategorier.

Suksessrike

Etter at Anders fikk sitt gjennombrudd i filmen «Buddy» i 2003, har han vært en av Norges mest ettertraktede skuespillere.

Siden den gang har han spilt i en rekke suksessrike filmer, som blant annet «Kongens Nei», «Kon Tiki» og «Børning», i tillegg til rollen som «Benedikt» i tv-serien «Dag». I vår har Anders også vært å se tilbake på teaterscenen, i rollen som den legendariske forføreren «Don Juan» på Nationaltheatret.

SPILTE SAMMEN: Skuespillerparet spilte sammen i filmen «Børning 2», hvor også Jenny Skavlan hadde en av rollene. Foto: NTB scanpix
SPILTE SAMMEN: Skuespillerparet spilte sammen i filmen «Børning 2», hvor også Jenny Skavlan hadde en av rollene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Marie Blokhus er på sin side ansatt ved det norske teateret, hvor hun har hatt flere krevende roller de siste årene. I 2015 vant hun Heddapris i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller» for sin rolle som Allis i «Fugletribunalet».​​

I 2013 ble hun også nominert til Amandaprisen som «Årets nykommer» for rollen i filmen «Jag etter vind».

Den vant hun ikke, men året etter tok med seg kanonprisen for samme film. Siden den gang har hun også blitt et kjent ansikt gjennom NRK-serien «Side om side».

Skapte overskrifter

35-åringen skapte overskrifter i fjor sommer, da hun plutselig forsvant fra NRK-suksessen. Selv om det kom overraskende på seerne, var avgjørelsen helt uten dramatikk, ifølge NRK-seriens produsent, Sigmund Falch.

- Dette kom sikkert brått på seerne, men for oss var det ingen dramatikk. Blokhus, som er fast ansatt på Det Norske Teatret og dessuten jobber mye med film, informerte oss i god tid om at hun ikke ble med oss videre.

Marie uttalte selv til Dagbladet at hun kom til å savne gjengen fra «Side om side», men at hun nå var nødt til å prioritere andre prosjekter.

- Jeg har kost meg stort med tre sesonger av «Side om side», er veldig takknemlig for å få ha fått jobbe med disse nydelige menneskene, og setter stor pris på den flotte mottakelsen fra publikum - spesielt fra mine medborgere på Tverlandet, la hun til. ​​

LES OGSÅ: - Ikke snakk sånn til stemoren din