Caitlyn Jenner:

Avslører store planer

Den tidligere OL-vinneren og realitystjernen er klar for politikk.

STILLER SOM GUVERNØR: Caitlyn Jenner lanserte fredag sin politiske kampanje. Foto: Evan Agostini / INVISION / TT / NTB
STILLER SOM GUVERNØR: Caitlyn Jenner lanserte fredag sin politiske kampanje. Foto: Evan Agostini / INVISION / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag lanserer Caitlyn Jenner (71) offisielt sin kampanje for å bli guvernør i California. Det bekrefter hennes representanter i guvernørkampanjen overfor nettstedet Axois.

Kort tid senere ble også nettsida Caitlyn for California lansert.

«California har vært mitt hjem i nesten 50 år. Jeg kom hit fordi jeg kjente at alle, uavhengig av bakgrunn eller posisjon i livet, kunne gjøre drømmene deres til virkelighet», står det på nettsiden.

Med det skal hun altså utfordre nåværende guvernør, demokratiske Gavin Newsom. Jenner tilhører den republikanske fløyen.

Hun skriver videre at hun mener demokratenes styre det siste tiåret har plassert politikk foran fremskritt, samt enkeltes særinteresser foran folkets beste.

SJOKKDELTAKER: Det var til alles store overraskelse da det ble avslørt av «Phoenixen» i amerikanske «Maskorama» var Caitlyn Jenner. Video: Se og Hør. Vis mer

Trakk Trump-støtte

Blant annet var hun en tydelig Trump-velger da kan kom til makten i 2016, men dette endret seg brått i 2018. Da trakk nemlig den daværende presidenten tilbake rettigheter for transpersoner, noe som førte til at Jenner trakk støtten.

Hun er selv verdens mest kjente transkvinne etter at hun kom ut i 2015, og har i ettertid blitt en frontfigur for LGBTQ+-samfunnet.

På forsiden av Vanity Fair, med tittelen «Call me Caitlyn», offentliggjorde hun sitt nye liv. Hun har også hatt en egen tv-serie og gitt ut bok, men i det siste har det vært stille rundt henne.

GJØR NARR: Caitlyn Jenner får virkelig høre det når NBA-spilleren og Kendall Jenners eks, Blake Griffin, roaster henne. Video: Comedy Central / Rød Løper Vis mer

Realitystjerne

Nå ønsker hun altså å fokusere på politikken.

Til tross for at hun tok avstand fra Trump, velger hun ifølge Axios å ta med seg flere av hans tidligere rådgivere i sin guvernør-kampanje.

Blant dem er Steven Cheung, som også jobbet på tidligere California-guvernør Arnold Schwarzeneggers kampanje i 2003.

Caitlyn tidligere vært gift med Kris Jenner (62), og var svært sentral i «Keeping up with the Kardashian». De har barna Kendall (22) og Kylie (20). De tre andre døtrene har Kris fra ekteskapet med den avdøde advokaten Robert Kardashian.

Hun ble verdensstjerne som friidrettsutøver på 70-tallet, da hun vant gullmedalje i sommer-OL i 1976.

NYTT KAPITTEL: I disse dager ruller den siste sesongen av "Keeping up with the Kardashians" på skjermen. Hva skal de nå? Video: AP. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

LES OGSÅ: USA-valget: Holdt ikke løftene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer