Caitlyn Jenner:

Avslører store planer

Den tidligere OL-vinneren og realitystjernen er klar for politikk.

STILLER SOM GUVERNØR: Caitlyn Jenner lanserte fredag sin politiske kampanje. Foto: Evan Agostini / INVISION / TT / NTB
STILLER SOM GUVERNØR: Caitlyn Jenner lanserte fredag sin politiske kampanje. Foto: Evan Agostini / INVISION / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag lanserer Caitlyn Jenner (71) offisielt sin kampanje for å bli guvernør i California. Det bekrefter hennes representanter i guvernørkampanjen overfor nettstedet Axois.

Kort tid senere ble også nettsida Caitlyn for California lansert.

«California har vært mitt hjem i nesten 50 år. Jeg kom hit fordi jeg kjente at alle, uavhengig av bakgrunn eller posisjon i livet, kunne gjøre drømmene deres til virkelighet», står det på nettsiden.

Med det skal hun altså utfordre nåværende guvernør, demokratiske Gavin Newsom. Jenner tilhører den republikanske fløyen.

Hun skriver videre at hun mener demokratenes styre det siste tiåret har plassert politikk foran fremskritt, samt enkeltes særinteresser foran folkets beste.

Trakk Trump-støtte

Blant annet var hun en tydelig Trump-velger da kan kom til makten i 2016, men dette endret seg brått i 2018. Da trakk nemlig den daværende presidenten tilbake rettigheter for transpersoner, noe som førte til at Jenner trakk støtten.

Hun er selv verdens mest kjente transkvinne etter at hun kom ut i 2015, og har i ettertid blitt en frontfigur for LGBTQ+-samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer