«Kompani Lauritzen»:

Avslører: Sto bak smitteutbruddet

- Ikke noe moro i det hele tatt.

PREGET: Tone Damli avslører hvordan smitteutbruddet i «Kompani Lauritzen» først startet. Foto: Matti Bernitz/TV 2
PREGET: Tone Damli avslører hvordan smitteutbruddet i «Kompani Lauritzen» først startet. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uken skrev Se og Hør om smitteutbrudd under innspillingen av «Kompani Lauritzen». Flere av deltakerne fortalte om sykdom, og nå avslører artist Tone Damli (33) at det faktisk var henne som dro med seg sykdom inn på kasernen.

Hun forklarer nemlig at hun var kilden til smitteutbruddet.

- Definitivt. Jeg ble jo livredd dagen før da jeg ble syk. Jeg hadde over 39 i feber i hvert fall og det klødde i halsen, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg åpnet medisinskapet og fant cosylan, noe antibiotika, Paracet og Ibux. Jeg kastet det nedpå og holdt jo på å gå i bakken.

Negativ test

Artisten var ordentlig redd for å bli så syk at hun ikke skulle få reise på innspillinga.

- Men jeg reiste og testet negativt på coronatesten, heldigvis. Men jeg var ganske dårlig da jeg kom inn der, det var ikke noe moro i det hele tatt. Og litt hensynsløst også for det var mange andre som skulle bli syke etterpå da, fortsetter hun.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skal ta seg opp Trollstigen etter en tøff dag uten mat og drikke, faller en av deltakerne om. Vis mer

På spørsmål om de andre deltakerne tok avstand fra henne da de skjønte at Damli var syk, svarer hun:

- Det var litt vanskelig å ta avstand. Vi satt jo ganske tett allerede på toget til Åndalsnes og det var ikke tid til å tenke over at man egentlig var syk i det hele tatt.

- Beklagelig

Hun forklarer at hun spurte befalet et par ganger om det var mulig å ta hensyn til at hun ikke var frisk.

- Jeg hadde utrolig dårlig pust for eksempel, men det kunne jeg bare drite i. Det ble ikke tatt hensyn til at jeg var syk og vi var tett oppå hverandre, sier hun.

TÅRER: Tone Damli bryter ut i tårer når hun tenker på avreise til «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

Som nevnt var det flere av deltakerne som pådro seg sykdom under innspillinga. Damli legger ikke skjul på at hun ikke syntes det var noe stas da de andre ble smittet.

- Jeg tenkte jo at det var dritkjipt, at jeg var kilden til at andre skulle bli syke. Det var veldig beklagelig. Huffameg.

- Jeg tenkte litt sånn kanskje de ryker ut nå, kanskje de presterer dårlig. Nei da, jeg tenkte ikke sånn, forsikrer hun.

Flere syke

Som nevnt var det flere andre enn Damli som ble dårlige under oppholdet.

- Jeg var skikkelig dårlig, men følte at produksjonen ikke tok hensyn til det. De spurte om det gikk bra, men jeg var seriøst dårlig. I ettertid fant jeg ut at jeg hadde bihulebetennelse og en ødelagt menisk som følge av anstrengelsene der inne. Og så spredte det seg et virus i leiren, som gjorde en etter en kjempesyke. Og når jeg blir forkjølet, da får jeg bihulebetennelse - for det ligger latent hos meg, har deltaker og TV-profil Mayoo Indiran (31) fortalt til Se og Hør.

Influenser Emilie «Voe» Nereng (26) var også blant dem som ble rammet av viruset som spredte seg.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen blir skuffet da han får "litt under norm". Video: TV 2 / Reporter: Celina Morken Vis mer

LES OGSÅ: Reality-søstrenes tøffe fortid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer