Olivia Molly Rogers:

Avslører sprøtt coronasymptom

- Det er helt klart det merkeligste symptomet.

SJELDENT: Olivia Molly Rogers fikk et sjeldent coronasymptom. Foto: Skjermdump fra Instagram
SJELDENT: Olivia Molly Rogers fikk et sjeldent coronasymptom. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Da den tidligere Miss Universe Australia, Olivia Molly Rogers (29), testet positivt på corona, måtte både hun og forloveden Justin Mckeone tilbringe nyttårsaften i isolasjon.

I etterkant har Rogers tatt til Instagram og oppdatert følgerne sine på hvordan hun har hatt det. Der kunne hun blant annet avsløre at hun tilsynelatende hadde opplevd et temmelig sjeldent coronasymptom.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

- Det merkeligste symptomet

I likhet med mange andre, måtte også 29-åringen feire nyttårsaften hjemme alene i isolasjon. På Instagram skrev hun at hun tilbrakte kvelden på sofaen med sin alkoholfrie drink.

«Det eneste positive i 2022 så langt har vært testresultatet mitt for covid», skrev modellen videre.

Rogers kunne samtidig avsløre at hun hadde opplevd et merkelig symptom som følge av viruset - nemlig raping. Det skriver australske 7News.

«Jeg håper ikke at du opplever så mange raper som jeg har gjort. Det er helt klart det merkeligste symptomet».

Kort tid etter la modellen ut et innlegg på Instagram-story, hvor hun presiserte at hun selv syntes at symptomet var «litt morsomt». Videre la hun til at hun ikke klarte å slutte å rape, noe som fikk henne til å undersøke det nærmere.

«Jeg googlet det og det er tydeligvis en del av de gastrointestinale symptomene på corona, men det er ikke så vanlig», delte hun.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Svein Østvik, også kjent som «Charter-Svein», var med på debatten for å svare på kritikken mot hans corona-utsagn. 27. april 2021. VIDEO: Edward Stenlund REPORTER: Henriette Eilertsen Vis mer

- Ulike årsaker

De mest vanlige symptomene som de fleste opplever ved coronasmitte er feber, vond hals, forkjølelse og tap av smak- og luktesans. I tillegg til sykdomsfølelse, hodepine og muskelsmerter, ifølge FHI.

Eksakt hvor sjeldent det er å oppleve raping som et symptom, kan FHI-overlege ved avdeling for smittevern og vaksine, Sara Viksmoen Watle, forklare nærmere.

- Hyppig raping er ikke et vanlig symptom ved smitte med coronaviruset eller mild coronasykdom. Det er rapportert i noen få artikler internasjonalt, men det er vanskelig ut fra beskrivelsene å vite om årsaken er covid-19, eller om det er andre mer vanlige tilstander som tilfeldigvis oppsto i tidssammenheng med smitten, forteller Watle.

- Hva er årsaken til at noen opplever det, og hvor sjeldent er det?

GÅR HARDT UT: I en video på Instagram går hardangerværing Leif Einar «Lothepus» knallhardt ut mot norske corona-demonstranter. Video: @lothepus. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Økt raping kan ha mange ulike årsaker, blant annet hvis du svelger mye luft (hyppig tyggegummibruk, nervøsitet), drikker mye kullsyreholdig drikke, hvis du spiser for fort og røyker, sier hun, og legger til:

- Men det kan også komme av sykdommer i nervesystemet eller fordøyelsessystemet. Hvis symptomene er plagsomme og ikke går over bør man oppsøke lege for å utelukke andre behandlingstrengende tilstander.

LES OGSÅ: - Jeg fant akkurat ut at jeg har corona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer