James Van Der Beek:

Avslører spontanabort en måned etter gravidnyhet

- Vi mistet babyen.

I SORG: Stjerneparet James Van Der Beek og Kimberly Brook kunne i begynnelsen av oktober dele nyheten om at de venter sitt sjette barn sammen. Nå forteller førstnevnte at ekteparet har mistet barnet. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Stjerneparet James Van Der Beek og Kimberly Brook kunne i begynnelsen av oktober dele nyheten om at de venter sitt sjette barn sammen. Nå forteller førstnevnte at ekteparet har mistet barnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I begynnelsen av oktober kunne «Dawson Creek»-stjernen James Van Der Beek (42) og kona Kimberly Brook (37) dele nyheten om at de venter sitt sjette barn. Det gjorde ekteparet ved å publisere et innlegg på Instagram - samtidig som de meddelte at de hadde opplevd tre spontanaborter før graviditeten.

Den vordende faren skrev også at spontanabort er noe mange gjennomgår i hemmelighet, og at det ikke er noen skam å sette av tid til å sørge. Derfor ville han og kona dele opplevelsen, uansett resultat, i håp om å fjerne stigma og hjelpe andre som går gjennom det samme til å snakke om opplevelsen.

Delte trist nyhet

For tiden er James aktuell med «Dancing with the Stars», og i mandagens episode delte han den triste nyheten om at de hadde mistet barnet. Det skriver People.

- Min kone Kimberly og jeg gikk gjennom alle vordende foreldres største mareritt. Vi mistet babyen. Den lille sjelen som vi hadde forventet å ønske velkommen inn i familien tok en snarvei til hva enn som befinner seg utenfor, fortalte skuespilleren i en introduksjonsvideo under tv-programmet.

- Du vet aldri hvorfor disse tingene skjer, det er det jeg har fortalt barna mine. Alt du vet er at det bringer en nærmere hverandre, det bryter deg opp, det åpner hjertet ditt og det utdyper din takknemlighet. Det gjør deg mer menneskelig, fortsatte han.

Selv om «Dawson Creek»-stjernen innrømmet at han ikke trodde han ville delta på dansegulvet mandag kveld, ombestemte han seg og gjorde det for konas skyld - som presset ham til å fortsette i konkurransen.

Under innspillingen av programmet "Dancing with the stars" kommer en inntrenger gående mot dommerbordet. Video licensed from Scanpix Vis mer

Dediserte dansen til kona

I den anledning bestemte James seg for å dedisere mandagens dans til kona, Kimberly. Etter dansen brøt skuespilleren sammen, og fikk støtte fra dansepartneren, Emma Slater.

- Kimberly, jeg elsker deg. Takk for at du presset meg ut på dansegulvet. Takk for alt du gjør. Jeg vet ikke hvordan du gjør det. Fem barn. Du er fantastisk, uttalte James etter sin danseopptreden.

Senere delte han også den triste nyheten om spontanaborten med følgerne sine på Instagram.

- Vi har vært gjennom dette før, men aldri så sent i svangerskapet, og aldri ledsaget av en så skummel, grufull trussel mot Kimberly og hennes velvære. Takknemlig for at hun nå har kommet seg, var noe av det skuespilleren skrev i innlegget.

I innlegget var det to bilder av kona, Kimberly og datteren plassert i sykehussengen.

- Takk til alle våre venner, kollegaer og dansepartnere som har vært der for oss på en vakker måte i løpet av denne tiden. Som mange av dere har sagt: «det finnes ingen ord», og det er sant. Derfor er det nok i en tid som dette nok å vite at dere er der. Sørger og teller våre velsignelser i dag, avsluttet han innlegget med.

BEKYMRET: Louise Angelica Riise blir bekymret i «Kjendismødre» når hun får blødninger flere uker etter fødselen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Ville fjerne stigmaet

Ekteparet giftet seg i 2010, og har de fem barna, Olivia (9), Annabel Leah (5), Emilia (3), Gwendolyn (1) og Joshua (7).

Som tidligere nevnt fortalte James og Kimberly at de hadde vært gjennom tre spontanaborter, da de delte gravidnyheten i oktober.

Under en av de tidligere episodene av «Dancing With The Stars» fikk skuespilleren spørsmål om hvordan han og kona taklet de hjerteskjærende spontanabortene.

- Det eneste rådet jeg har, er at du ikke kan begrunne deg ut av det, og at du ikke kan snakke deg ut av det. Man må bare la seg selv gå gjennom det, gå gjennom den reisen og være der for hverandre, svarte James og fortsatte:

- Vit at du ikke kan dømme smertene, du kan ikke dømme prosessen. For oss er vi takknemlige over og også ha tre regnbuebabyer. Det er livet. Og heller ikke vær redd for å snakke om det. Det er et merkelig stigma som fremdeles eksisterer rundt det.

LES OGSÅ: Ble mamma bare tolv dager etter tragedien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer