Thomas Alsgaard:

Avslører sosial angst

- For meg er det å komme inn i en ny gruppe så tett, en utfordring.

GJENGEN: Thomas Alsgaard er med i sin første realityserie, sammen med blant andre NRK-profil Vita Mashadi. Her er de fotografert med Vitas tvillingsøster Wanda. Foto: Espen Solli
GJENGEN: Thomas Alsgaard er med i sin første realityserie, sammen med blant andre NRK-profil Vita Mashadi. Her er de fotografert med Vitas tvillingsøster Wanda. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den tiende sesongen av TVNorge-programmet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», skal blant andre journalist Guro Fostervold Tvedten (44), radiovert Niklas Baarli (30) og tidligere langrennsløper Thomas Alsgaard (47) kjempe seg fra Lindesnes til Nordkapp.

Sistnevnte måtte imidlertid ikke bare kjempe fysisk. Han avslører overfor Nettavisen at han også måtte jobbe med det mentale under konkurransen.

Sosial angst

Til avisen forteller han at han har slitt med sosial angst siden han var liten, og at han bar preg av dette under innspillingen.

- Jeg sliter litt med sosial angst, så for meg er det å komme inn i en ny gruppe så tett, en utfordring, forteller han.

Alsgaard legger til at han før avreise synes det var en skremmende tanke at han skulle reise på tur med og bo såpass tett på folk han ikke kjente fra før av.

DELTAKERNE: Bak fra venstre: Yousef Hadaoui, Guro Fostervold Tvedten, Thomas Alsgaard, Mia Gundersen og Ola-Conny Wallgren. Foran fra venstre: Niklas Baarli, Mini Jakobsen, Iman Meskini, Vita Mashadi og Silje Norendal. Foto: Simen L. Ringen / TVNorge
DELTAKERNE: Bak fra venstre: Yousef Hadaoui, Guro Fostervold Tvedten, Thomas Alsgaard, Mia Gundersen og Ola-Conny Wallgren. Foran fra venstre: Niklas Baarli, Mini Jakobsen, Iman Meskini, Vita Mashadi og Silje Norendal. Foto: Simen L. Ringen / TVNorge Vis mer

Det viste seg imidlertid at det var nettopp disse menneskene som han ikke kjente fra før av som bidro til å gjøre hele realityopplevelsen mindre skremmende.

- Det å vite at jeg skal reise på tur og bo så tett med noen jeg overhodet ikke kjenner, det er for meg en skremmende tanke. Men de fleste av de andre deltakerne er sosiale mennesker som er veldig flinke til å ta vare på dem rundt seg. Det merket jeg med en gang, så jeg følte meg veldig hjemme veldig fort, sier han til Nettavisen.

Imponerende karriere

Thomas Alsgaard la opp som skiløper i 2003, etter en sesong med mye trøbbel og skader. I 2007 gjorde han comeback, før han la skiene på hylla for godt i 2015. Han i løpet av skikarrieren vunnet fem OL-gull, seks VM-gull og sju norske mesterskap.

Det store gjennombruddet fikk han under Lillehammer-OL i 1994, der den da 22 år gamle skistjerna overraskende vant tremila foran Bjørn Dæhlie (51).

I dag jobber han i Norges Skiforbund.

Video: TVNorge Vis mer Vis mer Vis mer

Regisserte frieri

Niklas Baarli, som også deltar i realityprogrammet, fikk et tett bånd med den tidligere skistjernen under innspilling.

Baarli, som forlovet seg med kjæresten Benjamin Silseth (27) i høst, kunne under premierfesten tirsdag kveld avsløre at han brukte deler av turen som en forberedelse på frieriet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Thomas Alsgaard har regissert frieriet mitt. Han fortalte meg hvordan han gjorde det, og sendte med meg en svindyr champagne og sa: «Gjør det sånn», sa Baarli til Se og Hør tirsdag.

- Det her ble til da vi to lå i et telt et eller annet sted i Norge og diskuterte det her. Han sa at jeg var en idiot om jeg ikke fridde, og det var jeg egentlig enig i. Da dro jeg rett hjem og fridde.

LES OGSÅ: Hoffet ut mot rykter om barneoppdragelse

VANT 71 GRADER NORD: Den tidligere fotballproffen Ole Martin Årst kunne slippe jubelen løs. Foto: TV Norge Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer