Martine Lunde:

Avslører smitte etter testdrama

Influenser og «Bloggerne»-aktuelle Martine Lunde har testet positivt på corona. Men veien til et endelig testsvar har vært kronglete.

SMITTET: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl er coronasmittet. Foto: Tor Lindseth
SMITTET: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl er coronasmittet. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset herjer fremdeles i landet, og så langt i 2022 har flere kjendiser rukket å bli smittet. Blant annet Tone Damli (33), Erik Follestad (32) og «Farmen Kjendis»-aktuelle Øyunn Krogh (26).

Smitten nådde til slutt også influenser og «Bloggerne»-profil Martine Lunde (25). Det fikk hun først avklart etter en lang runde med forvirring og testkaos.

Forrige mandag ble både Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl (26) satt i karantene, etter å ha fått beskjed om at en nærkontakt var coronasmittet.

PIKANT: I TV 2-programmet «Sofa» kommer kjæresteparet Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl med pikante avsløringer. Video: TV 2 Vis mer

Både mandag og tirsdag forrige uke skal hjemmetestene ha gitt et negativt testsvar. Men da Lunde skulle ta en ny hjemmetest på onsdag, ga testen et annet resultat.

- Etter fem minutter dukket det opp en strek til, forteller Lunde til Se og Hør.

- Frustrert og lei

Etter flere positive hjemmetester bar det rett til teststasjonen for en PCR-test. Men den kom tilbake negativ.

- Jeg var så frustrert og lei. Jeg fikk så mange forskjellige beskjeder. Jeg fikk beskjed om at jeg var fritatt fra isolasjon på grunn av tre vaksinedoser, men jeg ville jo ikke det med flere positive hjemmetester, forteller 25-åringen.

VILL HISTORIE: Martine Lunde, Linni Meister og Dennis Poppe er med i et panel for å plukke ut årets «Paradise Hotel»-deltakere. I Viafree-serien «Paradise Auditions» får man se noen av søkerne. Video: Viafree / Rød Løper Vis mer

Også gang nummer to slo PCR-testen ut negativt. Men den tredje PCR-testen kunne bekrefte at influenseren var coronasmittet, forteller hun. Og da følte Lunde seg lettet:

- Jeg er glad for at jeg fulgte magefølelsen, sier influenseren, som holdt seg hjemme.

Også kjærestens hjemmetester viste negativt, før en PCR-test kunne bekrefte at også han var smittet.

- Mange grunner

I en e-post til Se og Hør skriver overlege i Folkehelseinstituttet (FHI) Siri Laura Feruglio at FHI ikke uttaler seg om enkelttilfeller, men at det kan være mange grunner til forskjellige testsvar.

- Det kan være forskjell i testens egenskaper, som angis i sensitivitet og spesifisitet, korrekt prøvetaking, og om prøven tas på samme tidspunkt, skriver Feruglio.

Videre skriver overlegen at selvtestene som tas i bruk i Norge er svært gode.

SLITER: Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin» fikk corona i 2020, og én ting sliten hun fortsatt med. Video: Celina Morken. Reporter: Thea Hope Vis mer

- I dagens situasjon med mye smitte, vil det være veldig sannsynlig at en positiv selvtest er korrekt. Da skal man gå i hjemmeisolasjon og informere nærkontakter.

Likevel er det PCR-testens prøvesvar som er førende for videre tiltak.

- Også ved bekreftende PCR er det viktig at prøvetaking er korrekt, for å unngå såkalte «falske negative» prøvesvar.

Skeptisk til isolasjon sammen

Lunde skal bare ha hatt milde symptomer. Sæterstøl på sin side, skal ikke ha vært like heldig og fikk influensasymptomer.

ISOLERTE SEG SAMMEN: «Sofa»-aktuelle Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl har vært isolert sammen etter å ha blitt coronasmittet. Foto: Espen Solli /TV 2/ NTB
ISOLERTE SEG SAMMEN: «Sofa»-aktuelle Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl har vært isolert sammen etter å ha blitt coronasmittet. Foto: Espen Solli /TV 2/ NTB Vis mer

Isolasjonstiden har paret, som møttes på Paradise Hotel i 2017, tilbrakt sammen. Lunde innrømmer at hun først ikke var særlig positiv til det.

- Jeg har flere ganger før tenkt at «herregud, jeg vil helst gjøre det alene», men vi har hatt det kjempekoselig. Vi har spist, sett på serier og Alex har gamet.

Tirsdag kveld er Lunde og Sæterstøl ute av isolasjon. «Sofa»-profilen trenger ingen betenkningstid på spørsmål om hva hun vil gjøre når hun får friheten tilbake. I leiligheten har det nemlig hopet seg opp med «Take Away»-esker.

- Vi skal kaste søppel!

LES OGSÅ: Forsikret beina for millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer