«Farmen» 2018:

Avslører smertedrama etter «Farmen»-exit

Sølvi Monsen (54) ga opp tvekampen. Nå angrer hun.

MÅTTE REISE HJEM: Bare én uke før vinneren av årets «Farmen» står klar, måtte Sølvi Monsen (54) innse at hun tv-oppholdet var historie. Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE REISE HJEM: Bare én uke før vinneren av årets «Farmen» står klar, måtte Sølvi Monsen (54) innse at hun tv-oppholdet var historie. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

Hun så «Farmen»-seieren i det fjerne, realitydeltakeren Sølvi Monsen (54). Nøyaktig én uke før vinneren kåres, gikk realitydrømmen derimot i tusen knas.

Selv var 54-åringen overbevist om seier da hun møtte 25 år yngre Lene Sleperud (29) til tautrekkingskamp i søndagens episode. I stedet måtte hun altså reise hjem.

TØFF KAMP: Lene Sleperud og Sølvi Monsen holdt på i tjueén minutter før programleder Gaute Grøtta Grav kunne kåre en vinner. Foto: Alex Iversen / TV 2
TØFF KAMP: Lene Sleperud og Sølvi Monsen holdt på i tjueén minutter før programleder Gaute Grøtta Grav kunne kåre en vinner. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg utpekte Lene som kampmotstander fordi jeg så på henne som det svakeste leddet. Dessverre undervurderte jeg styrken hennes, forteller Monsen til Se og Hør.

Dramatisk

Det ble med ti uker i «Farmen»-universet for den rappkjefta finnmarkskvinnen, et par av dem på bonusgården «Torpet». Monsen måtte egentlig forlate «Farmen» i begynnelsen av november, men fikk seinere returnere til innspillingsgården etter å spilt seg inn igjen.

54-åringen ga Sleperud tjueén minutter med blodslit før hun omsider kastet inn håndkleet. I etterkant skulle Monsen ønske at hun hadde gitt enda mer av meg selv.

- Lene hadde fått tak i to av tre hestesko (som man trenger for å vinne en tautrekkingstvekamp, journ.anm.), da jeg ga opp. Hadde jeg visst at hun brakk to ribbein i dette øyeblikket, ville jeg trolig ikke gitt opp så lett, forteller hun.

Overfor Se og Hør vedkjenner Lene Sleperud at tvekampen ble en smertefull opplevelse.

BLOD, SVETTE OG TÅRER: Tautrekkings-konkurransen ble mildt sagt en smertefull opplevelse for Lene Sleperud (29), som likevel gikk seirende ut. Foto: Alex Iversen / TV 2
BLOD, SVETTE OG TÅRER: Tautrekkings-konkurransen ble mildt sagt en smertefull opplevelse for Lene Sleperud (29), som likevel gikk seirende ut. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Under selve kampen var kroppen min fylt med så adrenalin at jeg ikke kjente smertene, selv om jeg hørte at noe knakk. Det var først etterpå jeg oppdaget hvor galt det hadde gått, forteller 29-åringen.

- Bittert

Først da kameraene var skrudd av konstaterte helsepersonell, som alltid er til stede under «Farmen»-tvekamper, at Sleperud hadde brukket to ribbein. Det er på ingen måte første gang dette har skjedd i «Farmen»-historien.

- Verken jeg eller Sølvi ønsket å tape, så jeg var forberedt på knallhard kamp. Jeg visste likevel at jeg skulle vinne, sier 29-åringen, som er på bedringens vei i dag.

Saken fortsetter under videoen.

«FORLOVET» SEG PÅ TV: I januar, lenge før de ble kjent gjennom «Farmen» på TV 2, var kjæresteparet Lene Sleperud og Tonje Frøystad Garvik med i en reklamefilm for Tresori diamanter - for å markere ettårsjubileet for at kirken sa ja til homo-ekteskap. VIDEO: TV2 Vis mer Vis mer

Den tapende motstanderen kom derimot helskinnet gjennom tvekampen. Selv om hun synes det var vemodig å måtte forlate «Farmen» bare dager før finalen, har hun for lengst kommet over nederlaget.

- Det var selvfølgelig bittert, men ikke så surt som jeg trodde det skulle være. Jeg tapte for ei god venninne, og det var den sterkeste som vant. Det er grenser for hvor lenge man skal gå og dvele over det, sier hun.

Få utfordringer

Og mens andre ofte er både fysisk og psykisk utslitt etter et lengre «Farmen»-opphold, har Monsen kjent på få utfordringer i etterkant av innspillingen.

Saken fortsetter under videoen.

FARMEN: Når man er med på et realityprogram kan det være mye man ikke er forberedt på. For Irene (35) fra Stjørdal har hennes deltagelse i «Farmen» resultert i massive tilbakemeldinger - noen av den heller lugubre sorten. Reporter/video: Miriam Bakkejord Vis mer

- Egentlig følte jeg meg i fantastisk god form etterpå. Ikke gikk jeg spesielt mye ned i vekt heller. Oppholdet har heller gitt flere positive effekter, blant annet har jeg blitt flinkere til å drikke vann - og mer bevisst på hva jeg putter i meg, sier hun.

Det begynner for alvor å tilspisse seg på årets «Farmen»-gård, og uten Sølvi Monsen står fem deltakere igjen i konkurransen om hytte og bil.

Ved siden av Lene Sleperud er også kjæresten Tonje Frøystad Garvik (29) blant de gjenværende deltakerne på årets «Farmen»-gård. Paret går inn i finaleuka sammen med Kjetil Nørstebø (28), Karianne Sissener Amundsen (28) og Dineke Polderman (48). Vinneren står altså klar neste søndag.

LES OGSÅ: Rømte fra «Farmen»-gården

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer