«Skal vi danse 2020»

Avslører «Skal vi danse»-ritualer

De tre gjenværende semifinale-parene har alle hvert sitt rituale de gjør før hver «Skal vi danse»-sending.

«SKAL VI DANSE»: Alle de gjenværende deltakerne i «Skal vi danse» har ritualer de sverger til. Her avslører de hva de er. Video: Martine Johansen/Thea Hope/Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert

BISLETT (Se og Hør): Det begynner å nærme seg slutten av årets sesong av «Skal vi danse». På lørdag sparkes semifinalen i gang, og de gjenværende danseparene Nate Kahungu (24) og Helene Spilling (24), Andreas Wahl (37) og Mai Mentzoni (28) og Marte Bratberg (31) og Benjamin Jayakoddy (26), skal virkelig gi jernet for å sikre seg en billett til finalen.

Når Se og Hør møter de gjenværende danseparene utenfor dansestudioet på Bislett, er nervene før semifinalen til ta og føle på. Dagene opp mot lørdagens sending består i å trene, sove og spise, for å kunne levere den beste dansen på lørdag.

En gjenganger i «Skal vi danse» er at flere har et eget ritual de har gjort i løpet av sesongen. I fjor kunne blant annet Jørgine Massa Vasstrand (31) røpe at hun hadde på seg en spesiell truse, som hun omtalte som lykketrusa, under samtlige av «Skal vi danse»-sendingene.

SJOKKERT: Det er duket for semifinale i «Skal vi danse», og de tre gjenværende parene jobber alt de kan for å komme seg til finalen neste lørdag. Det er dog litt usikkert om de vil ta noe inspirasjon fra argentinske «Skal vi danse», som byr på bitte litt mer hud enn hva vi er vant til her til lands. Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Spesiell «handshake»

Overfor Se og Hør kan også de tre gjenværende danseparene avsløre at de alle har sine ritualer før de inntar parketten.

Kahungu og Spilling røper at de, siden programmets start, har hatt en fast håndhilsing, som de utfører før hver sending.

- Det var egentlig din «handshake», men så fikk jeg legge til en ting på slutten, forklarer Spilling, før hun viser frem sitt innspill.

«HANDSHAKE»: Helene Spilling og Nate Kahungu har én spesiell ting de har gjort før hver sending. Foto: Espen Solli / TV 2
«HANDSHAKE»: Helene Spilling og Nate Kahungu har én spesiell ting de har gjort før hver sending. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Før håndhilsingen kan duoen røpe at de også hadde en spesiell dans de pleide å gjøre sammen, men denne ble imidlertid ikke værende gjennom sesongen.

- Den sluttet vi kjapt med. Etter at vi kunne den ble vi drittlei, men «handshaken» er lett å ta for da er det bare: «Lykke til, det her klarer vi». Og så - ferdig, legger Kahungu til.

Bratberg og dansepartneren har også sitt eget ritual før hver sending, men de fokuserer imidlertid på å roe ned nervene på et helt annet vis.

POPULÆR: Benjamin Jayakoddy har blitt en kjent danser i «Skal vi danse», som igjen har ført til flere spekulasjoner rundt han og hans dansepartnere opp gjennom. Reporter: Martine Johansen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Vi lukker øynene og teller ned til ti fordi jeg blir så stresset og får overtenning. Så da tar Benjamin tak i armene mine og sier: «Kom igjen nå pust, pust», forklarer Bratberg.

- Det er så mye nerver og følelser. Man er jo livredd og dritgira, og det er en veldig rar kombinasjon, legger hun til.

TELLER NED: Marte Bratberg og dansepartneren Benjamin Jayakoddy teller ned til ti før hver sending. Foto: Espen Solli / TV 2
TELLER NED: Marte Bratberg og dansepartneren Benjamin Jayakoddy teller ned til ti før hver sending. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Jayakoddy på sin side forklarer at ritualet handler om å nullstille seg, og kjenne at man er i kontakt med jorden.

IMPONERTE: Det ble dramatisk for Marte Bratberg i en episode av «Kompani Lauritzen» . Video: TV2 / Rød løper Vis mer

Grimaser

Selv om Andreas Wahl påpeker overfor Se og Hør at han som fysiker og vitenskapsmann ikke tror på verken lykketruse eller at han må gjøre noe spesielt som bringer hell, innrømmer Wahl likevel at han og dansepartneren har to ting de gjør før hver sending.

Det ene går ut på å varme opp kroppen, noe man kan se Mentzoni demonstrere i videoen øverst i saken.

VARMER OPP: Mai Mentzoni og Andreas Wahl benytter anledningen til å varme opp kroppen og ansiktet før hver sending. Foto: Espen Solli / TV 2
VARMER OPP: Mai Mentzoni og Andreas Wahl benytter anledningen til å varme opp kroppen og ansiktet før hver sending. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det er for å få opp pulsen litt og adrenalinet, men vi gjør også en annen ting. Og det er at vi lager mange grimaser for å vekke fjeset vårt. Så da står vi og lager forskjellige grimaser til hverandre, forklarer Wahl.

- Så da pleier jeg å si: «glad», så smiler Andreas, og så sier jeg: «sur», sier Mentzoni lattermildt, mens Wahl demonstrerer ved siden av.

- Sånn holder vi på da, to nisser backstage, legger hun til.

Lørdagens sending blir imidlertid ikke bare spesiell fordi det er semifinale, men den blir faktisk historisk da det er første gang på 16 sesonger at TV 2-programmet skal sendes uten publikum i salen.

Dette er grunnet den sosiale nedstengningen i Oslo, som følge av utviklingen av coronasituasjonen i hovedstaden.

FORNØYD: Thomas Alsgaard røk ut av Skal vi danse, men er fornøyd med det han har lært gjennom programmet. Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Blir uvant

Danseparene synes selvsagt dette blir uvant da de har vært vant med å bli heiet på og applaudert for under sendingene.

Wahl beskriver det hele som todelt overfor Se og Hør.

- Og ikke da positivt og negativt, men vi har jo pleid å ha familie og venner i salen, og det er veldig koselig å se noen kjente fjes og føle at vi kan danse litt for dem, forklarer han, og legger til:

- Det mister vi jo nå, også mister vi jo brølet, energien og trampeklappen som kommer fra det. Men jeg tror ikke at jeg skal ha noe problem med å danse gjennom kameraene og tenke på de hundretusener som sitter der hjemme og ser på. Jeg tror det skal gå bra.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra i løpet av høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Også Spilling og Kahungu er enige i at det blir rart å danse uten publikum førstkommende lørdag. Spesielt Kahungu, som forklarer at han får mye igjen av andres energi.

- Når man hører publikum juble får jeg et ekstra gir. Og som jeg har lagt merke til i det siste, og som Helene har poengtert veldig ofte, er at det går så som så på generalprøven, men når det er live så er det et ekstra gir som kommer. Det tror jeg kommer av publikum, så vi får se om jeg klarer å ha det ekstra giret uten, fortsetter han.

Bratberg på sin side er spent på hvordan det blir å danse uten publikum, da hun i likhet med Kahungu beskriver dette som en slags ekstra boost.

FULL POTT: Nate Kahungu tok et oppgjør med rasisme under «Skal vi danse». Reporter: Marcus Brenden. Video: TV 2 Vis mer

- I hvert fall når man har gjort det veldig bra og så hører man: «JAA!» Forrige lørdag reiste folk seg og det var så hyggelig! Vi har jo generalprøver før hver sending, og den er alltid uten publikum, så det vel noe sånt på lørdag, forklarer hun.

- Det er veldig vanskelig å se for seg hvordan det skal være uten publikum. Det føles som en veldig stor støttespiller, legger Jayakoddy til.

LES OGSÅ: «Skal vi danse»-paret venter barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer