Britney og James Spears:

Avslører sjokkpåstander

- Kalte datteren «feit» og «hore», sier en nær venn av Spears-familien.

VERGEMÅL: De seneste årene har James Spears vært Britneys verge. Nå avslører en nær familievenn sjokkerende påstander. Foto: AP Photo / NTB
VERGEMÅL: De seneste årene har James Spears vært Britneys verge. Nå avslører en nær familievenn sjokkerende påstander. Foto: AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For knappe to uker siden ble det stor ståhei, da popstjernen Britney Spears (39) inntok retten for første gang under en høring, der hun forklarte seg om det omstridte vergemålet hun er underlagt.

De siste 13 årene er det faren, James Spears (68), som har fungert som verge, der han har hatt kontroll på 39-åringens økonomi, eiendeler og datterens personlige beslutninger.

- Jeg er traumatisert, deprimert og gråter hver dag, var blant det 39-åringen uttalte.

I ukene etter har det kommet en rekke sjokkerende detaljer fra det årelange vergemålet. I helgen publiserte blant andre The New Yorker en lengre journalistisk etterforskning om hvordan popstjernens seneste år skal ha vært.

Se og Hør sin reporter har snakket med fansen til Britney Spears etter det som kom fram i rett i natt. Reporter Kjersti Flaa Video: Se og Hør Vis mer

«Du er feit»

Der kommer det blant annet frem at Britney skal ha ringt nødnummeret bare timer før høringen. Der skal hun ha vært tydelig på at hun var et offer for misbruk i vergemålet.

Det var imidlertid ikke det eneste som kom frem.

Flere sentrale personer har bidratt i saken, deriblant familievennen Jaqueline Butcher. Ifølge henne skal James Spears angivelig ha kalt datteren sin «feit», «hore» og en «dårlig mor» kort tid etter at han ble utpekt som verge.

Faren ble verge for popstjernen i 2008, etter de store mediestormene der hun blant annet gjennomgikk et svært offentlig «meltdown». Hun ble den gang fraktet til et mentalsykehus for evaluering.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

- James sa: «Baby» … og jeg trodde han skulle si «Vi elsker deg, men du trenger hjelp». Men det han sa var «Du er feit. Pappa skal få deg på en diett og skaffe deg en trener, og du skal komme tilbake i form», forteller Butcher til The New Yorker, og legger til at kommentaren fikk henne til å føle seg dårlig.

Det var imidlertid ikke det eneste faren skal ha sagt til datteren. Ifølge Butcher skal det også ha kommet langt verre kommentarer fra 68-åringen.

Slemme kommentarer

For i stedet for å oppmuntre datteren, hevder familievennen at han skal han ha brutt henne ned med slemme kommentarer.

- Han var helt oppi ansiktet hennes - spyttet fløy - og fortalte henne at hun var en hore og en dårlig mor, forteller Butcher i saken, som er signert journalistene Jia Tolentino og Ronan Farrow. Sistnevnte har tidligere blitt tildelt Pulitzerprisen for arbeidet bak saker om Harvey Weinstein.

ANKLAGER: Britney Spears mener at paparazzi-fotografene tukler med bildene før publisering, slik at hun ser større ut enn hva hun er. Det er hun ikke alene om å mene. Video: Rød Løper Vis mer

En talsperson for James Spears avslo muligheten til å svare på spesifikke spørsmål i saken, men karakteriserte oppførselen som en kjærlig far som reddet datteren sin.

Nylig leverte også 68-åringen inn rettspapirer der han hevder at han ikke lenger har kontroll over datteren, fordi han ikke har fått lov til å kommunisere med popstjernen de siste to årene, ifølge The New Yorker.

LES OGSÅ: Får støtte fra eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer