Mama June:

Avslører sjokkerende rusmisbruk

Den amerikanske realitystjernen hevder at rusmisbruket kostet henne 25 000 kroner - hver dag.

STORE PROBLEMER: Realitystjernen June Shannon, bedre kjent som «Mama June», avslører alvorlige rusproblemer i en ny episode av serien sin. Foto: NTB Scanpix

STORE PROBLEMER: Realitystjernen June Shannon, bedre kjent som «Mama June», avslører alvorlige rusproblemer i en ny episode av serien sin. Foto: NTB Scanpix

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at realityserien «Here Comes Honey Boo Boo» tok slutt i 2014, har det gått nedover med familiens matriark - June Shannon (40).

Hun går under kallenavnet «Mama June», men rollen som mor har de siste årene vært overskygget av noe helt annet. I mars i fjor ble hun pågrepet for besittelse av narkotika, noe som skapte overskrifter verden over.

Vis mer

Skandaleuttalelser, forhold med dømte menn og annen negativ PR har også hjemsøkt henne i flere år.

Få måneder etter Junes pågripelse, flyttet hennes yngste datter, Alana «Honey Boo Boo» Thompson (14), hjemmefra og inn til storesøsteren «Pumpkin», hvis egentlige navn er Lauryn Shannon (20). Siden har kontakten med moren vært knapp.

Store problemer

Det er muligens også derfor den nye serien hennes har fått navnet «Mama June: Family Crisis». Den handler om det turbulente livet hennes, og går innom tematikk hun aldri før har pratet åpent om. I en av de kommende episodene skal hun blant annet åpne seg om sitt alvorlige rusmisbruk for første gang, skriver Entertainment Tonight.

LITE KONTAKT: Alana har nesten ingen kontakt med moren. Det er det en god grunn til. Foto: NTB Scanpix
LITE KONTAKT: Alana har nesten ingen kontakt med moren. Det er det en god grunn til. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et forhåndspublisert klipp fra programmet avslører stjernen at hun på et tidspunkt brukte rundt 25 000 kroner på metamfetamin daglig.

Rusmiddelet er ulovlig i store deler av verden, og kan være svært skadelig. Ifølge Norsk Helseinformatikk går misbruket på verdensbasis gradvis oppover. Analyser av kloakkvann i flere europeiske storbyer har vist at Norge er et av landene med høyest forbruk av det sentralstimulerende middelet i hele Europa.

Verken frykt eller risiko stoppet derimot Shannon fra å bruke rusmiddelet. I klippet forteller hun til datteren, ovennevnte «Pumpkin», at hun virkelig var ute å kjøre en god stund.

- Den eneste grunnen til at jeg solgte huset var fordi jeg var helt raka fant. På det tidspunktet tok jeg en god del, som du vet. Det var noen ounces (britisk og amerikansk målenhet, jour.anm.) hver dag. Avhengigheten kostet oss rundt 2500 dollar om dagen, om ikke mer, forteller hun ærlig til datteren.

ARRESTERT: I mars i fjor ble Shannon arrestert for besittelse av narkotika. Foto: Politiet
ARRESTERT: I mars i fjor ble Shannon arrestert for besittelse av narkotika. Foto: Politiet Vis mer

Enorme mengder

Det tilsvarer rundt 25 000 kroner i dagens kurs, noe som kan sies å være et helt ellevilt forbruk. Ifølge ET indikerer den summen at hun i en periode fikk i seg 25 gram med metamfetamin daglig.

Litt usammenhengende forteller hun videre om det tunge misbruket.

- Det var ikke noe som kom ut fra intet, og at jeg bare «herregud, nå begynner jeg med dop». Du fant jo ut at jeg ble arrestert … Jeg ble høy fordi jeg ville det. Det var på ingen måte første gang jeg leflet med stoff, beretter kjendismoren videre.

Datteren er krystallklar på at dette ikke er akseptabel oppførsel, og sier at hun ikke vil at søstrene hennes skal være rundt moren når hun driver sånn. Hun forteller også tydelig at de ikke liker Shannons nye kjæreste - Eugene Edward Doak.

- Hva mer kan vi gjøre?

Familien skal ha gjort alt de kan for å få moren på rett kjøl igjen. Hun skal til og med ha blitt tatt med til en rehabiliteringsklinikk, men da skal hun ha sjekket ut etter bare et døgn.

Vis mer

- Det har falt så mye på dette punktet nå, hva mer er det å gjøre? Hva mer kan vi fysisk gjøre for henne? Jeg mener, vi forsøkte rehab. TV-selskapet ga henne til og med en sjanse som alle med hodet på riktig sted ville grepet. Hun sjekket ut etter mindre enn 24 timer, har Lauryn tidligere uttalt i serien.

I klippet sa også 20-åringens ektemann, Joshua Efird, at det er leit at Mama June tok på seg skylden da hun og kjæresten i fjor ble pågrepet for narkotikabesittelse.

- På grunn av det kan hun ende opp bak murene i flere år, la Lauryn til.

Ifølge dokumenter The Blast har tilgang på ble June og kjæresten i september siktet for narkotikabesittelsen. Hvis de blir dømt, kan de bli sendt i fengsel.

- Jeg savner dem

Til tross for at barna virker nokså frustrerte, og opptil flere ganger i løpet av det siste året har gitt uttrykk for at moren er fraværende, gir June selv et inntrykk av at situasjonen ikke er så ille på sine sosiale medier.

I januar delte hun et bilde av seg selv. Da kunne hun fortelle at hun savnet barna sine.

- Vel, jeg bestemte meg for å komme tilbake. Jeg sier ikke at jeg er perfekt, da hver dag er en kamp, og noen dager vil jeg bare forsvinne, erkjente TV-personligheten, før hun rettet seg mot familien:

- Selv om jeg og barna ikke ser hverandre, har det vært veldig vanskelig for oss alle. Men jeg håper at det en dag vil forandre seg, da jeg ønsker at de skal vite at jeg savner og elsker dem veldig mye.

LES OGSÅ: Stjernedatter (27) er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer