«Paradise Hotel»:

Avslører sjokk­detaljer fra «Paradise»-kontrakt

Oppsiktsvekkende krav i den svenske versjonen har lekket til offentligheten. Dette sier TV3 her hjemme.

KONTRAKTER: Det er lenge blitt spekulert i hva slags detaljer realitykontraktene inneholder. Nå er detaljer fra den svenske versjonen av «Paradise Hotel» avslørt. Bildet ovenfor er av årets deltakere i den norske versjonen. Foto: Roy Darvik / NENT Group
KONTRAKTER: Det er lenge blitt spekulert i hva slags detaljer realitykontraktene inneholder. Nå er detaljer fra den svenske versjonen av «Paradise Hotel» avslørt. Bildet ovenfor er av årets deltakere i den norske versjonen. Foto: Roy Darvik / NENT Group Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden realityprogrammer så dagslys for første gang, har publikum hengt seg vel så mye opp i hva som skjer bak skjermen, som foran.

Det har spesielt lenge vært knyttet stor nysgjerrighet til de spesielle kontraktene som må signeres før innspilling, men selv de ivrigste av oss har sett seg pent nødt til å godta at slik informasjon sjelden blir offentliggjort.

For kort tid siden kunne imidlertid svenske Aftonbladet avsløre detaljer i kontraktene deltakerne i den svenske versjonen av «Paradise Hotel» må signere før innspilling.

PYNTET PÅ SANNHETEN: Emil Wille og Sania Smestad blir intime i bassenget på «Paradise Hotel», men hva som egentlig skjedde fortalte de ikke på TV. Video: Viafree / Rød Løper Vis mer

Der kom det blant annet frem at deltakere som røper informasjon tilknyttet kontrakten, kan få opptil 200 000 kroner i bot.

Les mer om «Paradise Hotel» Sveriges kontraktsdetajler lenger ned i saken.

- Stor forskjell

Ifølge Aftonbladet krever i tillegg produksjonen full kontroll over eventuelle YouTube-kanaler, samt podkaster, arrangementer og annet deltakerne kan tjene penger på.

MERKELIG TIMING: I den svenske versjonen av «Paradise Hotel» er det sykehustema, der flere koblinger minner om virus-situasjonen som foregår i verden i dag. Vis mer

Aftonbladet har vært i kontakt med Susanne Nylén, pressesjef i Nent Group, som eier TV3, som forteller overfor avisen at de aldri kommenterer innhold eller detaljer i sine kontrakter.

Se og Hør har på sin side vært i kontakt med pressekontakt Thomas Horni i Nent Group her til lands, som gir oss samme beskjed. Han påpeker riktignok at det er stor forskjell på de svenske og de norske kontraktene.

- Som min svenske kollega Susanne sier i den saken, så kommenterer vi aldri detaljer i kontraktene til våre deltakere. Jeg vet ikke om det som står i den saken stemmer, men om det faktisk gjør det, er det stor forskjell på Sverige og Norge i dette tilfellet, forteller Horni til Se og Hør.

Alt kan vises

Som nevnt er det knyttet stor nysgjerrighet til hva som skjuler seg bak den solbrune fasaden, og hvor mye frihet unge mennesker må gi fra seg for en og en halv måneds ferie med sol, bading og alkohol på et luksushotell.

«Alt som spilles inn kan vises, noe som uten begrensning inkluderer deltakerens relasjon og forhold til de øvrige deltakerne», står det i kontrakten.

Og: «Produksjonsselskapet har retten til å nekte deltakeren å bruke klær som strider mot kanalens sendingstillatelse eller som av andre grunner er upassende», er angivelig noe av det som står i kontrakten.

Aftonbladets avsløring hevder i tillegg blant annet at deltakerne får mellom 30 og 40 000 kroner i lønn - muligens mer avhengig av om du er kjent fra før eller ikke.

Saftig bot

Som nevnt ovenfor er det imidlertid ingenting mot den saftige boten de risikerer å få hvis de sladrer.

Bot på opptil 200 000 kroner kan deltakerne få dersom de avslører detaljer om innspillingen eller programmet, medvirket i et program hos en annen tv-kanal i perioden det sendes, gir ut bøker, holder foredrag eller lager podkaster, eller dersom det kommer frem at de har løyet til produksjonen på forhånd.

Det er også nødt til å reklamere for programmet på sosiale medier minst to ganger før premieren, to ganger under premiereuken, samt publisere minst ett innlegg i uka hele perioden det sendes på tv.

Se og Hør har kontaktet flere norske «Paradise»-deltakere til denne saken, for å høre om de kjenner seg igjen i den svenske kontrakten. De har enten sagt nei til å stille opp, eller ikke besvart våre henvendelser.

REAKSJONENE HAGLET: Isabel Raads blogglesere var svært observante da hun delte et helt vanlig antrekksbilde på bloggen. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Faren ble drept: - Jævligste dagen i livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer