Helene Olafsen:

Avslører sitt verste «Senkveld»-øyeblikk

- Det stokket seg, minnes programlederen.

LEGGES NED: TV 2-talkshowet «Senkveld» går snart over i historiebøkene. Et unikt møte med en superstjerne i 2018 er programleder Helene Olafsens absolutte høydepunkt fra programmet. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2
LEGGES NED: TV 2-talkshowet «Senkveld» går snart over i historiebøkene. Et unikt møte med en superstjerne i 2018 er programleder Helene Olafsens absolutte høydepunkt fra programmet. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2 Vis mer
Publisert

Mandag formiddag ble det klart at seerfavoritten «Senkveld» tas av skjermen etter 20 år. Talkshowet har de siste årene blitt ledet av den populære duoen Stian Blipp (31) og Helene Olafsen (31) - som nå må finne seg andre ting å gjøre.

Blipp skal sette opp sitt eget sceneshow i Bergen og Oslo fra høsten av, og ser frem til å gjøre andre ting enn tv. Olafsen blir på sin side værende i kanalen, og skal over i andre prosjekter.

Hun sier at «Senkveld»-nedleggelsen kom som et sjokk, selv om det ikke var veldig overraskende.

- Det har ligget litt i kortene. Jeg var litt forberedt på det, men det var likevel et sjokk å få den beskjeden på morgenmøtet mandag morgen. Det ble kanskje det dølleste møtet vi har hatt det siste året, sier hun til Se og Hør.

HISTORIEFORTELLING: Stian Blipp forteller om hvordan han sjekket opp kona Jamina Iversen. Helene er midlertid ikke veldig imponert. Vis mer

- En vanvittig reise

Programlederen kommer til å savne samholdet og gjengen i «Senkveld»-produksjonen.

- Det tristeste er kanskje at vi har brukt tre år av livene våre på dette, å snekre sammen et program hver eneste fredag omtrent. Det triste er at jeg ikke skal jobbe med de andre lenger. Det er ganske mange som blir direkte påvirket av dette, sier Olafsen.

TV 2 bekreftet overfor Se og Hør mandag at Olafsen vil fortsette å være en del av kanalen. Enn så lenge er det ingen klare planer for hva 31-åringen skal gjøre.

OVER OG UT: Helene Olafsen og Stian Blipp takker for seg når siste «Senkveld»-program sendes i mai. Foto: Vidar Ruud / NTB
OVER OG UT: Helene Olafsen og Stian Blipp takker for seg når siste «Senkveld»-program sendes i mai. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

- Jeg vet ikke noe konkret enda. Men så vidt jeg har forstått kan jeg få tenke litt på det. Når man har jobbet i «Senkveld» så tar jo det opp all tid, så jeg gleder meg til å ta fatt på nye prosjekter. Og til å være litt mamma, forklarer programlederen til Se og Hør.

- Hva kunne du tenke deg å gjøre?

- Det er mange ting som jeg har lyst til å lage og gjøre. Jeg har elsket å jobbe med «Senkveld». Det har vært en vanvittig reise. Jeg gikk fra å være student til å bli en del av gullrekka.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya. Nå viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

- Stokket seg

Stian Blipp og Helene Olafsen tok over som programledere etter Harald Rønneberg og Thomas Numme i 2018. Etter tre år og flere hundre sendinger er det imidlertid over.

Seks sendinger gjenstår, og siste program går på skjermen i slutten av mai.

- Det har vært fantastisk og jævlig, det har vært alt. Det er selvfølgelig vemodig, men det er også spennende å frigjøre plass til å gjøre andre ting, sier Olafsen om å skulle si farvel til «Senkveld».

REDD: Helene Olafsen har med seg mentor Thomas Alsgaard i «Senkveld knuser verdensrekorder». Her kommer det frem at Helene er redd for hunder. Video: TV 2 Vis mer

Med årene har talkshowet også bydd på en rekke uforglemmelige øyeblikk - og ikke minst hendelser Olafsen helst bare vil glemme.

- Hva er det verste?

- Det var kanskje da jeg gjorde mitt første intervju på engelsk. Det var med Wyclef Jean. Det var ikke helt bra, jeg glemte hvordan man snakket engelsk. Jeg har jo snakket mye engelsk i mitt liv, og trodde at jeg kunne det. Men da stokket det seg litt, gitt, ler Olafsen.

Den amerikanske låtskriveren og musikeren gjestet programmet i november 2018, og han fikk god kontakt med programlederduoen.

- Det var kanskje høydepunktet, også. Han var en så fin fyr, og en så stor stjerne. Han var skikkelig jordnær og bra. Det var i hvert fall et av mange høydepunkter å ha han i studio, avslutter Olafsen.

LES OGSÅ: Kommer ut for fjerde gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer