SUKSESS I BÅTEN OG I BUSINESS: Olaf Tufte satser for fullt mot OL i Rio de Janeiro - og har også suksess med sin egen undertøyskolleksjon. Foto: Tor Lindseth
SUKSESS I BÅTEN OG I BUSINESS: Olaf Tufte satser for fullt mot OL i Rio de Janeiro - og har også suksess med sin egen undertøyskolleksjon. Foto: Tor LindsethVis mer

Avslører sitt svake punkt

Roeren Olaf Tufte er elsker å fremstå som en tøff type. Men en ting gjør OL-helten til en myk mann.

SEOGHØR.NO: Olaf Tufte har rukket å bli 40 år, men ser fortsatt uforskammet sprek ut der han poserer i bare underbuksa.

Men den høye, barske og muskeløse jernmannen har også en myk side. Det er bare ikke ofte superroeren, med OL-gull fra både Athen og Beijing deler den med offentligheten. Han innrømmer likevel at han har et svakt punkt når det kommer til sin egen familie.

– Jeg mener selv jeg ikke har så mange myke sider. Men kona og barna betyr alt for meg. Jeg vil gjøre absolutt alt for dem. Ingenting betyr mer for meg enn at de har det bra, understreker Olaf til Se og Hør.

Hyller kona

De siste årene har det vært et hardkjør for Olaf, og ikke bare med å komme tilbake på topp etter skadene.

Han vet at det å satse mot OLgull, drive gård, være bedriftsleder og TV-profil går ut over noe – eller noen. Det hadde ikke vært mulig uten hans bedre halvdel.

FAMILIEN BETYR ALT: Olaf Tufte sier til Seoghør.no at familien betyr alt for ham. Her er han med kona Aina på Idrettsgallaen i 2016. Foto: Andreas Fadum
FAMILIEN BETYR ALT: Olaf Tufte sier til Seoghør.no at familien betyr alt for ham. Her er han med kona Aina på Idrettsgallaen i 2016. Foto: Andreas Fadum Vis mer

– Aina (40) er en fantastisk støttespiller i alle mine påfunn, sier Olaf, og utdyper:

– Hun nikker ikke bare med for å være snill. Hun har sterke meninger og solid kunnskap. Så det ender ofte med gode diskusjoner, innrømmer Olaf, og understreker at familien står samlet etter den tøffe tiden.

Følelser og business

Men det byr også på utfordringer å blande privatlivet med forretningsvirksomheten. Det har paret, som har vært gift siden 2008, erfart.

– Det kan fort bli et problem når følelser blandes inn i dette. Følelser og business er nok i kke en gulloppskrift. Men vi lærer hele tiden.

- Det handler først og fremst om å ha god kommunikasjon. Men vi har også funnet ut at sammen er vi dynamitt, påpeker den dobbelte OL- og VM-vinneren.

Familien i front

Olaf snakker om familiebedriften Tufte Wear – som nå har syv fantastiske ansatte. Undertøyet har resultert i en solid økonomisk avanse for Tufte-klanen. Det skinner gjennom at han er stolt av hva han, kona og barna har fått til. Men det overrasket nok mange at han ville eksponere sin egen familie i reklamebildene.

Han trosset rådet fra ekspertene om å bruke profesjonelle skuespillere. Men Olaf var klinkende klar på at det ikke var aktuelt:

– Aina og barna er med fordi vi skapte dette sammen. Jeg synes dessuten at det funker skikkelig bra med min egen familie som frontfigurer for bedriften. Men også mutter og fatter er en meget viktig årsak til at dette går rundt.

De er involvert i alt rundt driften av Tufte gård, som er selve hovedpulsåren i Tufte-systemet. Jeg har mye å takke foreldrene mine for. De er gode støttespillere.

Dessuten har Aina og jeg fantastiske familier og venner som hjelper oss utrolig mye, sier han til Se og Hør.

VISTE MUSKLER: Under OL i Aten sikret Olaf seg gull i singelsculler. Fire år etter gjentok han bedriften i Beijing.  Foto: NTB scanpix
VISTE MUSKLER: Under OL i Aten sikret Olaf seg gull i singelsculler. Fire år etter gjentok han bedriften i Beijing. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Spiser opp mot 10 000 kilokalorier daglig