Prins William:

Avslører sitt store prosjekt

Den britiske prinsen har det siste året arbeidet med hvordan man skal takle miljøutfordringer.

LANSERER MILJØPRIS: Prins William lanserte tirsdag et prosjekt som vil foregå over det neste tiåret. Foto: NTB scanpix
LANSERER MILJØPRIS: Prins William lanserte tirsdag et prosjekt som vil foregå over det neste tiåret. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Før jul ble det varslet store kunngjøringer både fra prins William (37) og hertuginne Kate (37).

Tirsdag ble det klart at prinsens store prosjekt handler om klimautfordringer. Prosjektet strekker seg over hele det kommende tiåret, og skal belønne visjonærer og innovasjon som bidrar til løsninger på klimafronten.

Vil ha 50 klimaløsninger

Prosjektet, som har fått navnet «Earthshot», tar sikte på å belønne fem vinnere hvert år, noe som vil resultere i 50 klimaløsninger innen 2030, skriver People.

De internasjonale prisene skal utgjøre flerfoldige millioner dollar.

- Jorden er på et vippepunkt og vi står overfor et vanskelig valg - enten fortsetter vi som før og påfører planeten vår uopprettelig skade, eller så husker vi vår unike kraft som mennesker og vår evne til å lede, å innovere og å løse problemer, sier prinsen i en uttalelse.

HILSEN TIL BARNA; Denne rørende julehilsenen lagde prins Harry til barn som har mistet foreldre i militærtjeneste. Video: Scotty’s Little Soldiers Vis mer

Han peker på sivilisasjoner, livreddende teknologi og månelandingen som eksempler på hva som kan oppnås av mennesker.

- De neste ti årene vil stille oss overfor en av våre største utfordringer - et tiår med endring som skal reparere jorden.

- Den mest prestisjetunge miljøprisen

Prosjektet er også publisert i form av en video på det britiske kongehuset sin Facebook-side. Stemmen i videoen er lånt ut av ingen ringere enn David Attenborough, som er kjent for sine naturprogrammer og -filmer.

- Dette året lanserer prins William og en global allianse den mest prestisjetunge miljøprisen i historien, sier han i videoen.

- En global pris som er designet til å motivere og inspirere en ny generasjon av tenkere, ledere og drømmere til å tenke annerledes. Visjonærer vil bli belønnet over det neste tiåret for å svare på de store utfordringene i vår tid, fortsetter han.

Venter kunngjøring fra hertuginnen

People skriver at mer enn 60 organisasjoner og ekspert har blitt konsultert i prosjektet over de siste tolv månedene. Den første prisutdelingen vil finne sted i 2021.

Det er også ventet at hertuginne Kate vil komme med en stor kunngjøring i nærmeste framtid.

- 2020 kommer tydeligvis til å være et år hvor alt kobles sammen. Så ja, et hektisk år, fortalte kongehusekspert for ABC, Omid Scobi, i podkasten «HeirPod» rett før jul.

LES OGSÅ: Mener kronprinsen bryter kongelig etikette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer