Pernilla Wahlgren:

Avslører sin mørke hemmelighet

Den svenske artisten åpner opp i «Stjärnorna på slottet».

ÅPNER OPP OM DRAPSTRUSSELEN: Pernilla Wahlgren (52) forteller for første gang om trusselen som kom for 30 år siden. Foto: Seson
ÅPNER OPP OM DRAPSTRUSSELEN: Pernilla Wahlgren (52) forteller for første gang om trusselen som kom for 30 år siden. Foto: Seson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pernilla Wahlgren (52) har i flere tiår vært en kjent profil i Sverige og Norden. Mesteparten av livet har hun vært fremtredende i det svenske kulturlivet, som både artist og skuespiller, samt tv-personlighet.

Det er særlig sistnevnte hun er kjent for de senere årene, hvor hun i den populære serien «Wahlgrens Värld» har gitt seerne et innblikk i Wahlgren/Ingrosso-familien sammen med barna. Realityserien er også veldig populær her til lands.

I 20-årene var hun imidlertid en etablert artist, og deltok flere ganger i den svenske versjonen av Melodi Grand Prix, eller Melodifestivalen som det heter der.

I 1991 konkurrerte hun som 24-åring mot Carola Häggkvist, med låten «Tvillingsjel». Wahlgren måtte imidlertid se seg slått av Häggkvist og låten «Fängad av en stormvind».

Holdt det skjult

At Wahlgren ikke gikk til topps i konkurransen er imidlertid ikke det som har festet seg fra den tiden.

For første gang åpner hun opp om dramaet i forkant av konkurransen, skriver Aftonbladet. Hun deltar i det svenske programmet «Stjärnorna på slottet», og det er her 52-åringen nå har kommet med sjokkavsløringen.

- Jeg skal være med, og er kjempeglad, så ringer de fra Sveriges radio. «Ulf Elfving har fått et brev til programmet «Efter tre» med en trussel som er rettet direkte mot deg», forklarer Wahlgren, ifølge avisen.

FORHOLD: Gjennom serien «Wahlgrens verden» har man fått innblikk i livet til datter Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren. Men forholdet deres har ikke alltid vært så bra som det er i dag. Nå forteller de hva som endret det. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

Hun drar deretter til kanalen for å lese brevet, som hun tror er sendt til radioprofilen for at trusselen skulle bli offentliggjort.

- Da jeg fikk se og lese det, kjente jeg at det her vil jeg absolutt ikke at skal komme ut, forteller 52-åringen.

- Det var sånn man har sett på film med utklipte bokstaver, og det sto «du har knullet svartskaller lenge nok. Du gjør den svenske mannen flau. Synger du i Melodifestivalen kommer vi til å skyte deg under direktesendingen», sier den tydelig pregede tv-personligheten, som forteller at brevet var undertegnet av en rasistisk organisasjon.

Kastet brevet

Etter å ha mottatt trusselbrevet, skal Wahlgren ha revet det i biter og kastet det. Om trusselen ble politianmeldt opplyses ikke om i programmet, og Aftonbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med verken Wahlgren eller Elfving for å få dette bekreftet eller avkreftet.

Wahlgren var på tidspunktet hun mottok trusselbrevet kjæreste med danseren Emilio Ingrosso (54), som hun hadde møtt under Melodifestivalen seks år tidligere.

De giftet seg i 1993, og skilte seg ni år senere. Sammen har de barna Bianca Ingrosso (25), Benjamin Ingrosso (22), og Oliver Ingrosso (30).

SINGEL: Den kjente svenske TV-profilen Pernilla Wahlgren er singel, men hva synes hun om det norske utvalget? Video: Thea Hope. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

Siden fant 52-åringen lykken med politmannen Joachim Lennholm, som hun var sammen med i to år.

De har sønnen Theodor Wahlgren-Lennholm (12) sammen. Forholdet tok slutt i 2008 etter et angivelig sidesprang, og siden har den frittalende svensken vært singel.

Hun gikk nylig ut og fortalte at hun trives som singel, og at hun ikke har tid til å ha et sexliv.

LES OGSÅ: - Hun slet i mange år for å forsørge oss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer