Avslører sin favorittjente

Thorir Hergeirsson gir kona Kirsten mye av æren for sin suksess som trener.

20 ÅR: Kirsten og Thorir har vært sammen i over tyve år.  Foto: Svein Hagen
20 ÅR: Kirsten og Thorir har vært sammen i over tyve år. Foto: Svein Hagen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Thorir Hergeirsson (52) er snekkeren som for 30 år siden reiste til Norge for å studere idrett og spille håndball. Snekkeren ble lærer, og håndballspilleren ble trener. 

I 2009 gikk han fra å være Marit Breiviks assistent til å bli hovedtrener for landslaget. Og det har vært en ubetinget suksess. 

Nå jakter han og de norske håndballjentene nok en gullmedalje i Rio. 

Norge tok sin fjerde strake seier i OL-turneringen søndag, med 28-27-seier over Romania. Tirsdag møtte vi vårt naboland Sverige i kvartfinalen klokken 22.00, i det som ble et heftig rivaloppgjør.

Norge knuste Sverige 33-20, noe som betyr at de norske jentene er klare for semifinale i OL. Avkast går klokken 1.30 natt til fredag norsk tid, skriver Dagbladet.

Til Se og Hør forteller treneren at han får god støtte på hjemmebane, fra kona Kirsten Gaard (47) og barna Sunniva (20) Mathias (16) og Maria (23).

Saken fortsetter under bildet.

KJÆRLIGE: Det var ekte kjærlighet som oppstod mellom Kirsten Gaard og Thorir Hergeirsson på 90-tallet. Foto: Svein Hagen
KJÆRLIGE: Det var ekte kjærlighet som oppstod mellom Kirsten Gaard og Thorir Hergeirsson på 90-tallet. Foto: Svein Hagen Vis mer

- For meg er dette en livsstil, og jobben innebærer selvfølgelig at jeg er en del borte. Men jeg har god støtte hjemme, så det har gått bra, sa han til Se og Hør i forkant av OL. 

Uten en forståelsesfull og løsningsorientert kone hadde Norge trolig hatt langt færre gullmedaljer de siste syv årene.

- Slutter på dagen når kona sier stopp

- Familien betyr alltid mest, og jeg har ikke hatt den jobben har har i dag, om det ikke hadde vært for min strålende familie. De forstår at det er en krevende jobb, og Kirsten er veldig flink med å legge ting til rette, sier han. 

ENGASJERT: Thorir Hergeirsson er kjent som en engasjert og lidenskapelig trener. Her under OL i Rio.  Foto: Afp
ENGASJERT: Thorir Hergeirsson er kjent som en engasjert og lidenskapelig trener. Her under OL i Rio. Foto: Afp Vis mer

- Den dagen kona sier stopp, da slutter jeg på dagen.

Kirsten legger ikke skjul på at hun er stolt over ektemannens bedrifter på håndballbanen.

- Det er utrolig hva Thorir og håndballjentene har fått til. Nå er Norge regjerende mester i EM, VM og OL. Det er helt fantastisk, sa hun til Se og Hør i januar.

Paret har vært sammen i over tyve år, men opplevde ikke kjærlighet ved første blikk. 

Thorir la merke til Kristen med en gang han kom til Elverum på 90-tallet, men det skjedde ikke noe romantisk før det hadde gått et par år. 

- Hun var en knakende god aerobicinstruktør, og en vår tenkte jeg det var på tide med litt avveksling i treningen til gutta. Så jeg sjekket om hun ville komme inn og kjøre litt fysisk trening. Det var der det begynte. Etter hvert ble det mer kontakt mellom oss, så ble det barn og så var det gjort, har han tidligere fortalt til Nettavisen.

FAVORITT: Her poserer landslagstrener Thorir Hergeirsson sammen med spillerne (f.v) Maja Jakobsen, Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk da håndballjentene i 2015 ble kåret til «årets lag» på Idrettsgallaen. Foto: Andreas Fadum
FAVORITT: Her poserer landslagstrener Thorir Hergeirsson sammen med spillerne (f.v) Maja Jakobsen, Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk da håndballjentene i 2015 ble kåret til «årets lag» på Idrettsgallaen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: - Nå har jeg endelig våget å bli forelsket igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer