Selena Gomez og nyretransplantasjonen:

Avslører sannheten etter operasjonen

Bestevenninnen til Selena Gomez, Francia Raisa, åpner seg om følgene av inngrepet.

TØFF TID: Venninnen Francia Raisa (t.v.) reddet muligens livet til Selena Gomez da hun donerte en nyre til henne. Tiden etterpå var imidlertid ikke enkel for noen av dem. Foto: Skjermdump, Instagram
TØFF TID: Venninnen Francia Raisa (t.v.) reddet muligens livet til Selena Gomez da hun donerte en nyre til henne. Tiden etterpå var imidlertid ikke enkel for noen av dem. Foto: Skjermdump, Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): I fjor høst kunne stjerneartist Selena Gomez (25) avsløre at hun nylig hadde gjennomgått en nyretransplantasjon.

Og det var ingen hvem som helst som sikret henne en ny nyre - den fikk hun nemlig donert fra bestevenninnen sin, Francia Raisa.

Å gjennomgå en nyretransplantasjon er ikke et lite inngrep, og etter operasjonen kan det ta lang tid før man er ordentlig tilbake på beina igjen.

Imidlertid er det ikke nødvendigvis bare fysiske utfordringer som følger når at man er blitt trillet ut fra operasjonsstua etter endt inngrep. Nå åpner Selenas bestevenninne seg om hvordan de begge ble preget psykisk av opplevelsen.

NÆRE VENNINNER: Selena Gomez og Francia Raisa stilte på rød løper sammen i november, noen måneder etter den krevende opplevelsen de gjennomgikk sammen. Foto: Michael Kovac/Getty Images / AFP/ NTB scanpic
NÆRE VENNINNER: Selena Gomez og Francia Raisa stilte på rød løper sammen i november, noen måneder etter den krevende opplevelsen de gjennomgikk sammen. Foto: Michael Kovac/Getty Images / AFP/ NTB scanpic Vis mer

Ble deprimert

Det er i et videointervju med magasinet SELF at Francia Raisa, som selv er skuespiller, forteller om de psykiske etterdønningene av operasjonen.

- Det kommer til å være tøft, mottakeren kommer til å stråle og hun vil komme seg mye raskere enn donoren. For hun får noe hun trenger, mens man selv mister noe man ikke trenger å miste. Det vil være krevende, sier hun om en samtale hun hadde før operasjonen.

Og det viste seg altså at ikke bare hun, som donor, men også Selena, som mottaker, ble preget psykisk i etterkant:

- Og det var tøft. Både Selena og jeg gikk gjennom en depresjon. Hun fikk noen komplikasjoner, og har større arr enn hva jeg har, og det var ikke forventet, sier Francia til SELF.

MIMER?: Sanger Selena Gomez sto på en scene for første gang siden nyretransplantasjonen i sommer, men ikke alle var like imponert. Flere anklager stjerna for ikke å synge, men mime på scenen. Video: ABC / CNN / Foto: Chelsea Lauren/rex/shutterstock Vis mer

«Jeg kan dø»

I kjølvannet av operasjonen ble det også temmelig dramatisk for Selena Gomez en stund, da hun ifølge People måtte hasteopereres etter nyretransplantasjonen.

Og stjernens bestevenninne fikk også oppleve deler av dramatikken, forteller hun til SELF:

- Jeg husker at jeg fikk en tekstmelding fra Selena: «Jeg er så redd. Jeg kan dø». Og jeg bare: «Hva?!».

- Og så ringte jeg noen, og det var da hun fikk komplikasjonene, der nyren snudde på seg og ødela en arterie. Så hun måtte legges inn igjen, og de måtte faktisk ta en blodåre fra beinet hennes, så hun har et arr akkurat her (viser på låret, journ.anm.). Og de måtte bygge en slags vegg rundt arterien hennes, masse greier.

Aksepterer arrene sine

I et intervju med magasinet Billboard i høst, snakket Selena Gomez selv om hvordan hun opplever arrene etter operasjonene sine.

- Det var veldig vanskelig i begynnelsen. Jeg husker at jeg så på meg selv i speilet, helt naken, og tenkte på de tingene jeg pleide å klage over, mens jeg spurte meg selv: «Hvorfor?», fortalte 25-åringen.

Videre understreket Selena at hun etter en tid oppdaget at hun følte seg komfortabel med de fysiske sporene etter transplantasjonen.

- Når jeg ser på kroppen min nå, ser jeg bare liv. Det er en million ting jeg kan gjøre - jeg kan ta laser, bruke kremer, og alt sånt - men nå synes jeg det er helt greit, sa hun til Billboard.

Ignorerte symptomene

Det var i 2015 supertjernen kunne avsløre at hun lider av den kroniske betennelsessykdommen Lupus, og som en følge av dette har hun slitt med depresjon, panikkanfall og angst - problemer hun har oppsøkt behandling for flere ganger.

Overfor «Today Show» har 25-åringen fortalt at hun ikke lot seg stoppe av lupus-symptomer som feber, hodepine og utmattelse, fordi hun ikke ville akseptere sykdommen sin.

Imidlertid gikk altså sykdommen til slutt utover nyrene hennes, og behovet for en transplantasjon var et faktum.

- Jeg tror ikke jeg tok de rette avgjørelsene. Fordi jeg ikke aksepterte det. Og det er ekstremt egoistisk, og samtidig, virkelig unødvendig. Jeg er ikke spesielt stolt over det, innrømmet Selena i tv-intervjuet.

fakta om lupus

Lupus er en kronisk revmatisk sykdom som fører til betennelse i kroppen. Sykdommen er systemisk, noe som betyr at den kan angripe mange forskjellige organer. Hud, ledd, cellene i blodet, nyrer, hjerte, og hjerne angripes hyppigst. Sykdommen arter seg svært ulikt fra person til person.

Kilde: Norsk Revmatikerforbund.

LES OGSÅ: Justin og Selena ble tatt på fersken

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer